1. Narsisti haluaa ”auttaa” sinua menestymään, antaa sinulle neuvoja, taputtaa olalle ja kehuu – mutta hänellä on aina taka-ajatus!
  2. Ainoa syy miksi narsisti pahoittelee, on silloin, kun hän ajattelee hyötyvänsä sinusta vielä myöhemmin.
  3. Kun narsisti ei koe enää hyötyvänsä sinusta tarpeeksi, hän vain ”unohtaa” sinut. Voit olla varma, että hänellä on jo uusi ”hyväksikäytettävä”.
  4. On hyvä muistaa, ettet ole narsistille mikään ”special” vaikka hän niin sanoisikin. Et ole poikkeus, vaan samanlainen hyväksikäytettävä kuin kaikki muutkin.
  5. Narsisti on mahtava viihdyttäjä ja naurattaja, mutta myös ilkeä ihminen, joka aiheuttaa niin paljon tuskaa ja pahaa mieltä.
  6. Narsisti ei tunne sanaa ”rakkaus”. Suhteessa narsistin kanssa et saa rakkautta etkä todellisia tunteita. Ainoat todelliset tunteet ovat sinun tunteita!
  7. Suhde tai ystävyys narsistin kanssa sairastuttaa sinut henkisesti.
  8. Narsistilla on vain yksi tarkoitus, saada itselleen sen mitä haluaa, keinolla millä hyvänsä ”kaikki tai ei mitään”.
  9. Narsisti voi antaa sinulle huomiota, mutta ei koskaan anna sinulle kunnioitusta.
  10. Narsisti etsii lähelleen ihmisiä joilla on emotionaalisesti herkkiä ominaisuuksia, ovat ystävällisiä ja joilla on kyky rakastaa ja huolehtia.
  11. Narsisti valehtelee, huijaa, varastaa eikä edes peittele sitä sillä. Hän ei välitä seurauksista tai sitä, että joku voisi loukkaantua tai pahoittaa mielensä.