Rasvanpoltto ja kehonmuokkaus 2013

Vuoden 2013 projektina on surkastuneiden lihasten etsintä ja rasvan polttaminen 🙂

Kesäkuusta 2013 lähtien sairauslomalla ja ohjelmassa on itsensä parantumisprosessin aloittaminen vakavasta stressistä ja uupumuksesta sekä lievästä masennuksesta. Ruokavalio pysyy terveellisenä ja riittävästi energiaa ja hyvää mieltä antavana ja liikunta vain omien voimien mukaan joka toistaiseksi on kuitenkin täysin kielletty eikä mitään ei saa tehdä väkisin. Kaiken tekemisen pitää olla mielekästä ja kaikkea mikä aiheuttaa stressiä pitää välttää.
Olen kirjoittanut aiheesta lisää sivulle Projekti Kilpirauhanen.

Maanantai 20.1.

Hyvää alkanutta vuotta!

Sairausloma jatkuu edelleen. Saan kyllä liikkua omien tuntemusten mukaan, mutta oloa täytyy seurata tarkkaan. Kevyt liikunta olisi suotavaa, mutta esim. kävelylle en halua tuollaisella pakkasella lähteä.

Mitään raskaampaa en pysty vielä tekemään, koska yleiskunto on mennyt todella huonoksi ja syke pienenkin ponnistelun jälkeen. Eniten minua askarruttaa sykkeessä se kun syke on välillä ollut levossakin yli 100, nyt tosin jo vähän rauhoittunut, mutta verenpaine on liian korkea, varsinkin alapaine. Nyt pitäisi saada kuntoa vähän nostettua, että pääsisin taas pikku hiljaa harjoittamaan lihaskuntoa mikä olisi todella tärkeää, sillä kuona-aineet ja neste kerääntyy jalkoihin todella inhottavasti. Jalkani eivät ole koskaan olleen näin pahan näköiset.

Eli projektia riittää kun saan energiatason ja jaksamisen oikealle tasolle.

Perjantai 27.12.

Vuoden viimeinen kokonainen viikko on lopuillaan!

Saatoin myös saada vihdoin ja viimein toimivan lääkityksen outoon kilpirauhasvaivaani sillä tämänpäiväinen diagnoosi oli E03.9 määrittämätön kilpirauhasen vajaatoiminta (jonka vuosia myöhemmin ymmärsin johtuvan aivolisäkkeen vajaatoiminnasta/häiriöstä, jonka vuoksi edes yhdistelmälääkitys ei tuonut apua). Kaikki mahdollinen on nyt pois suljettu ja laboratoriotulosten perusteella lääkityksen pitäisi olla kohdallaan. Eli ainoa vaihtoehto on kokeilla yhdistelmälääkitystä sillä lääkityksen subjektiivinen vaste on kehno, oloni ei vastaa laboratorioarvoja. Tämä viittaa muunto-ongelmaan jossa kilpirauhashormonit eivät muunnu oikeaan muotoon, vaan tekevät olon väsyneeksi ja voimattomaksi vaikka tavoite on ihan päinvastainen. Oireet ovat pitkälti samat kuin kilpirauhasen vajaatoiminnassa, vaikka kilpirauhasarvot ovat viitearvojen sisällä.

Koko teksit on luettavissa ”Projekti” Kilpirauhanen ja Lisämunuaiset sivuilta.

Ihanaa oli kuulla se, että saan alkaa liikkumaan heti kun oloni tuntuu siltä, tosin rauhallisesti, mutta saan alkaa liikkua, ihanaa!

Ihanaa loppuvuotta!

Keskiviikko 27.11.

Huomenna on lääkäri aamulla klo 10. Saa nähdä mitä labrakokeet kertovat. Oloni ei ole edelleenkään hyvä joten odotan uusia ohjeita. Oireita on niin paljon jotka olen listannut huomista varten. Toivottavasti niistä olisi jotain apua lääkärille.

Huomenna iltapäivällä kirjoitan lisää miten jatketaan tästä eteenpäin.

Keskiviikko 25.9.

Sairausloma jatkuu edelleen 😦

Liikuntakielto on EHDOTON, siitä ei keskusteltu maanantaina lääkäsin kanssa sen enempää, ilmoitus tuli sen verran jämäkästi. Samoin kielto sokerista ja energiajuomista oli tiukka. Energiaa EI saa tankata jos tuntuu, että on päivä jolloin ei lähde käyntiin. Se tarkoittaa, että pitää LEVÄTÄ siis levätä, olla tekemättä mitään. Eikä hyvinä päivinä saa kuluttaa energiaa esim. siivoamalla koko taloa tms.

Koko teksti on luettavissa ”Projekti” Kilpirauhanen ja lisämunuaiset sivulta.

Keskiviikko 15.8.

Oli ihana nousta aamulla ja vähän venytellä ennen ylösnousemista 🙂

Kaikista kielloista huolimatta, tein eilen vähän vatsalihaksia ja olin muutaman minuutin tärinälaitteessa 🙂

Jos käyttäisin muutaman kerran viikossa reilu viisi minuuttia tällä tavalla kehon herättelemiseen.

Maanantai 12.8.

Sairausloma jatkuu 😦

Tänään sain tietää testitulokset ja jatkotoimenpiteet.

Koko teksti on luettavissa ”Projekti” Kilpirauhanen ja Toipuminen vakavasta stressistä ja uupumuksesta sivuilta.

Eli kaikkien kokeiden jälkeen minulla on todettu lievä kilpirauhasen vajaatoiminta. Lisäksi rautavarastoni ovat tyhjät.

Lääkäri oli vieläkin siltä mieltä, että stressi on edelleen suurin syy olotilaani, eli lepoa, lepoa ja lepoa! Eli liikunta on edelleen kielletty. Ainoastaan rauhallinen kävely kehon ”herättämistä” varten on sallittu. Vaikka energia lisääntyy paranemisen myötä, sitä ei saa ”tuhlata” liikkumiseen.

Virallinen diagnoosi on: Puoliakuutin kilpirauhastulehduksen aiheuttama kilpirauhasen vajaatoiminta, lisäksi vakava stressi, uupumus ja lievä masennus.

Perjantai 28.6.

Ei mitään uutta. Elämä jatkuu kesän yli niin kuin tähänkin asti. Ensi viikolla lääkäri laittaa uusia aikoja elokuulle ja varailen sitten viikon alussa omaa aikaani.

Tiistai 11.6.

Voi mihin menit aurinko?!

Viikonloppuna oli aivan mahtava ilma ja nyt……

Päivät tuntuvat pitkiltä. Ruokailua ei saa miettiä ja liikkuminenkin vain kevyttä sellaista. Onneksi tänään ja huomenna on Itämaisen tanssin tunnit. Niihin aion mennä vaikka mikä olisi. Saa jotain aktiviteettiä 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Maanantai 3.6.

Oi aurinko 🙂

Uutisia päivitetty sivulle Projekti Kilpirauhanen.

Aurinkoista maanantaita!

Lauantai 1.6.

No niin kesä on alkanut ja koulut loppuneet 🙂

Tänään on virallisesti kesän ensimmäinen päivä ja kuinka kesän voi ihanammin aloittaa kuin helteessä pilvettömän taivaan alla 🙂
Tämä tekee hyvää!

Ihanaa viikonloppua!

Toukokuussa ohjelmassa on edelleen rasvanpolttodieetti, treeniä ja lenkkeilyä sekä joogaa/venyttelyä lihashuolloksi. Maanantaisin on itämainen tanssi 13.5. saakka. Jatkan edelleen tavaroiden siivoamista ja vaatteiden uudelleen sijoittamista 🙂

Torstai 30.5.

Tämä osio on toistaiseksi sairauslomalla.

Lääkärin määräyksestä kaikki ruokailuun liittyvät ajatukset pitää unohtaa ja syödä niin, että saan ravinnosta riittävästi energiaa ja saan ruoasta hyvän mielen ja energisen olon. Myöskään painon kehitykseen ei saa keskittyä vaan lääkärin toivomuksena olisi, että muutama lisäkilo ei olisi pahitteeksi. Stressin ja uupumuksen (ehkä jopa masennuksen) vuoksi kaikki liikunta mikä rasittaa kehoa on kielletty. Kaikki liikunta vain oman jaksamisen puitteissa, joka tarkoittaa rauhallista kävelyä.

Mietin vielä hetken aloitanko uuden sivun jossa kerron oman kertomuksen vakavan stressin ja uupumuksen (ehkä jopa masennuksen jonka tutkiminen on vielä kesken) aiheuttamista terveysongelmista ja niistä parantumisesta. Aihe koskettaa montaa suomalaista ja on monelle asia jota ei haluta myöntää. Näin kävi myös minun kohdallani. Lähdin itsekin tutkituttamaan vain kilpirauhasta koska ajattelin, että siinä voisi olla syy kaikkiin oireisiini. En halunnut myöntää itselleni, vaikka tunnistin oireet, olevani vakavasti stressaantunut ja uupunut. Kaikista alkuvuoden tapahtumista en ole ihan kaikkea kirjoittanut, koska asia on niin henkilökohtainen enkä ole halunnut mainita toista henkilöä johon asia liittyy.

Nyt vain kohti kesää ja keskityn hoitamaan itseäni mahdollisimman hyvin ja pääsen taas nauttimaan maailman antamista mahdollisuuksista.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

Maanantai 27.5.

Uusi viikko ja uusi elämä!

Niinhän se menee, vanhat pois alta että uudelle on tilaa.

Aamupäivällä olin lääkärissä kuuntelemassa tuloksia ja juttelemassa siitä kuinka edetään. Tutkimuksia tuli lähes 30 lisää. Tänään selvisi, että kilpirauhaseni on tulehtunut. Sain vielä illaksi ajan kilpirauhasen ultraäänitutkimukseen, joka oli kaikista kiireisin. Nyt odottelen lääkärin yhteydenottoa.

Lääkäri oli suurelta osin sitä mieltä, että suurin osa oireistani on stressiperäisiä ja kun saan elämäni järjestykseen alkaa oireet vähentyä. Toisaalta osa oireistani on vaivannut minua niin kauan, että nyt tutkitaan kaikki mahdollinen.

Nyt on kehonmuokkaus ja rasvanpoltto tauolla kunnes tiedetään mitä aletaan hoitaa ja löydetään oireiden alkulähde. Kaikki liikunta, paitsi rauhallinen kävely on toistaiseksi kielletty, samoin painoa ei saisi tarkkailla (lisää stressiä) ja pitää syödä niin, että tuntee itsensä energiseksi ja voi hyvin. Painonnousu olisi lääkärin mielestä jopa suotavaa.

Elämästä tulisi mahdollisuuksien mukaan karsia kaikki stressiä ja mielipahaa aiheuttavat tekijät pois. Kaikki mikä vaikuttaa uneen ja unen laatuun sekä omaan henkiseen jaksamiseen. Unettomuuteen ja unihäiriöihin sain lääkkeitä koska uni on kaikkein tärkein asia jaksamiselle ja stressin hallintaan.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Lauantai 25.5.

Ihanaa kuinka koivujen lehdet havisevat tuulessa 😉

Ja tuulee kovaa muutenkin – pohjoisesta! Sain torstaina yllättävän tekstiviestin, jossa ilmoitettiin, etten voi jatkaa uudessa työpisteessäni kesän jälkeen. Juuri kun olin saanut muutettua tavarani uuteen paikkaan. Nyt on luottamus mennyt tämän alan vuokranantajiin, kaksi lähes identtistä ilmoitusta kolmen kuukauden sisällä. Tuntuu pahalle kun juuri sain toisen ”surutyön” päätökseen ja aloin suunnitella uutta, joudunkin saman tien luopumaan siitä. No se on tämän luvun loppu ja kesän aikana alkaa uusi puhtaalta sivulta. Pitää kai vaan uskoa että jostakin syystä on tarkoitus lähteä tekemään jotain ihan muuta. Tämä on nyt nähty ja koettu.

Keskiviikkona kävin aamulla ”Pörriäisen” labrassa ja kaksi putkiloa verta jäi sinne tutkittavaksi. Maanantaina on lääkärin aika ja toivottavasti sieltä saan uusia eväitä. Minulla oli pitkä lista mistä halusin tulokset mutta labratäti sanoin, että osa niistä on ihan turhia ja aluksi otettiin vain laaja kilpirauhastesti ja muihin saan tarvittaessa lääkäriltä lähetteen.

Nyt otettiin nämä testit

S-TSH tyreotropiini
S-T4-V tyreotropiini, vapaa
S-TPOAb tyreoideaperoksidaasi, vasta-aineet

Sitten viikon tuloksiin

(Suluissa edelliset luvut vertailuna)

Paino + 100 g (- 400 g)
Rasvat – 0,2 % (– 0,2 %)
Lihas + 0,1 % (+ 0,1 %)
Vyötärö – 2 cm (+ 1,0 cm)
Rinnanymp. – 0,5 cm (+/- 0)
Lantio + 0,5 cm (+/- 0)
Käsivarsi – 0,5 cm (+/- 0)
Reisi – 0,5 cm (+/- 0)

Huomaa että turvotus on vähentynyt masusta kun olen vähentänyt maitorahkan syömistä. Liikunta on viikon aikana ollut vain hyötyliikuntaa.

Aamupalaksi olen alkanut tehdä kesän ja aurinkoisten aamujen kunniaksi smoothien ja sen jälkeen kaurapuuron mehukeitolla ja kookosöljyllä. Lounas on ollut lähinnä salaattia ja välipalat joko hedelmä ja pähkinöitä tai Bounce pallero. Illalla olen syönyt mitä kaapista löytyy ja mitä olen jaksanut tehdä kotiintuloajasta riippuen. Listalta löytyy mm. perjantaina lähes kokonainen mozzarella pakastepitsa, keskiviikkona puolikas mozzarella pakastepitsa, torstaina paahtoleipää ja juustoa teen kanssa, onhan maanantaina ja tiistaina muutama terveellinenkin annos eksynyt mukaan eli broileria ja parsakaalia, broileria ja kukka- ja parsakaalia uunissa.

Nythän minulla alkaa aivan uusi elämä ja samalla saan enemmän aikaa ruokasuunnitteluun ja liikuntaan. Tästä sitä taas (kerran) ponnistetaan kohti tavoitteita ja unelmia sekä parempaan, iloisempaan ja energisempään oloon 🙂

Aurinkoista viikonloppua!

Maanantai 20.5.

Kylläpä oli ihana viikonloppu ja sääkin oli aivan mahtava 🙂

Viikonloppu meni pääasiassa puutarhatöissä ja lätkää katsellessa 🙂 Puutarha alkaa heräämään talven jälkeen henkiin ja saan sitä elvytettyä ja siistittyä koko ajan lisää. Osa istutuksista ei ole saanut hoitoa muutamaan kesään, joten raivattavaa on aika lailla. Sunnuntaina sain jo käännettyä vähän yrttimaata ja keräsin karkuun lähteneitä yrttejä takaisin penkkiin ja sain muutaman perunankin laitettua maahan 😀 Saa nähdä kuinka tämä ”viherpeukalo” saa satoa 😉

Ruokailu on ollut pääasiallisesti salaattia ja lihaa, aamupalaksi smoothie ja puuroa sekä välipaloiksi lähinnä hedelmiä ja pähkinöitä. Nyt alkaa masun turvotus vähän laskea. Söin aivan liikaa maitotuotteita ja näin kauna, neljä viikkoa, masu kesti ja sitten tuli stoppi. Samoin olen jättänyt pois riisin ja pastan, mutta uusia perunoita olen syönyt kaksi kertaa ja ajattelin että ne voisivat olla ns. viikonloppu herkkua 🙂

Keskiviikkoaamuna mene vihdoin ja viimein aamusta labraan ja ensi maanantaina onkin jo lääkäriaika. Todella nopeasti aika meni vaikka huhtikuussa tuntui, että tähän kilpirauhasprojektin viralliseen starttiin on niiiin pitkä aika.

Tänään alkoi myös viimeinen työviikko ja tiistaista perjantaihin olen kaikki päivät töissä pitkälle iltaan. Perjantaina on sitten viimeisten tavaroiden pakkaaminen ja muuttaminen. Joten seuraavat päivitykset saattavat mennä lauantaille, jos kaikki illat menevät todella myöhään. Perjantaina kuitenkin punnitus ja mittaukset. Saa taas nähdä mihin suuntaan luvut tällä kertaa menevät 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille 🙂

Perjantai 17.5.

Niin se viikko taas vierähti 🙂

Punnitus ja mittaukset siirtyi nyt sitten perjantaille. Eli tässä ”välitulokset”.

(Suluissa tiistain luvut vertailuna)

Paino – 400 g (+ 1,5 kg)
Rasvat – 0,2 % (– 1,0 %)
Lihas + 0,1 % (+ 1,1 %)
Vyötärö + 1 cm (+ 0,5 cm)
Rinnanymp. +/- 0 (+ 0,5 cm)
Lantio +/- 0 (+ 0,5 cm)
Käsivarsi +/- 0 (+ 1,0 cm)
Reisi +/- 0 (+ 1,5 cm)

Masua turvottaa todella paljon ja olokin on sen mukainen. Nyt olen varmaan syönyt liikaa maitorahkaa ja kananmunia neljän viikon aikana. Todennäköisesti tämä muskeleita kasvattava ja rasvaa polttava ruokavalio ei sovi minulle, koska olo on ollut edelliset kolme viikkoa aika tukkoinen. Vaikka olen liikkunut, olo ei ole yhtään kevyempi. Täytyy vaihtaa välipala hedelmään ja protskujuomaan ja iltapalarahka vain puolikkaaseen annokseen ja yöproteiiniin. Aamupala on nyt ollut lähinnä munakasta mutta taidan vaihtaa sen takaisin puuroon ja mehukeittoon jota minulla on ikävä 🙂
Kaikista paras olo minulla on ollut omalla super dieetillä jossa saa syödä hedelmiä ja kasviksia niin paljon kun haluaa. Koskakohan opin että olen pohjimmiltani kasvissyöjä 🙂 Blondi hakkaa taas päätä seinään 😉

Ihanaa viikonloppua!

Keskiviikko 15.5.

Helloooo!!!!

Anteeksi etten ole ehtinyt kirjoittaa kuulumisia enkä tuloksia sovitussa aikataulussa.

Maanantaina piti olla mittaus ja punnitus, mutta nukuin hiukan liian pitkään ja ”syöksyin” suihkuun heti herättyäni ja tajusin vasta sen jälkeen että minun olisi pitänyt punnita itseni. Vaakaan kun ei voi mennä suihkun jälkeen koska mittaus perustuu kehon läpi meneviin sähköimpulsseihin. Sitten loppu päiväkin muuttui aamupäivän aikana, niin etten ehtinyt käydä päivällä kotona ennen viimeistä itämaisen tanssin tuntia. Voi kuinka oli ihanaa tanssia reilu tunsi lähes kokonaan ilman taukoja. Uudet musiikkikappaleetkaan eivät haitanneet kun opettaja ohjasi meitä niin taitavasti ja samalla opimme myös muutaman uuden liikkeen. Kesäkuussa on onneksi kahden päivän intensiivikurssi jolle aion osallistua ennen kesätaukoa. Illalla tei vielä yhden sarjan jalkakyykkyä ja vähän käsiä.

Tiistaina muistin heti ensimmäisenä tehdä mittaukset ja punnituksen. Ja taas koko päivä meni aivan uusiksi jo heti aamusta. Lisäksi stressin ja muiden asioiden aiheuttamat fyysiset oireet iskivät taas aamupäivällä. Onneksi tiesin että pääsen hoitamaan pikkupoikia ja tämä oli eilisen päivän pelastus. Lapset vaan antavat niin paljon energiaa, että omat huolet unohtuvat hetkeksi. Iltapäivällä vein pojat futisharkkoihin ja oli kiva katsella kun taaperot menevät pallojen perässä pitkin kenttää annettujen ohjeiden mukaisesti. Kotiin päästyäni ilma oli niin ihana että lähdin vielä tunnin lenkille J

Tässä viikon tulokset jotka ovat aika ikäviä.
Luulen että kaikki stressi ym. on nyt tehneet tehtävänsä ja siksi tulokset ovat surkeat. Mietin jos kuitenkin siirtäisin mittaukset aina perjantaiksi. Eli seuraavat tulokset tulisi jo tulevana perjantaina.

(Suluissa edellisen viikon luvut vertailuna)

Paino + 1,5 kg  (- 200 g)
Rasvat – 1,0 % (+ 1,9 %)
Lihas + 1,1 %   (- 1,4 %)
Vyötärö + 0,5 cm (- 3 cm)
Rinnanymp. + 0,5 cm  (+/- 0)
Lantio + 0,5 cm  (- 1,5 cm)
Käsivarsi + 1,0 cm (- 1,0 cm)
Reisi + 1,5 cm (- 2,0 cm)

Painon nousu on ollut huikea, mutta silti olen tyytyväinen että rasvat ovat jälleen menneet alas ja lihasmassa kasvanut.

Olen viikon aikana aika säännöllisesti joka toinen päivä tehnyt jalkakyykkyä 3 x 15 kevyillä painoilla sekä hiukan treenannut käsiä ja joka toinen päivä käynyt n. tunnin lenkillä.
Viikonloppuna tein koko lauantain pihatöitä  ja tämähän nyt sitten jatkuu koko kesän J

Maanantai 6.5.

Oi ihana aurinko 🙂

Viikonloppu taas takana ja uusi viikko edessä 🙂

Lauantaina oli ihana olla kaupungilla ja nauttia auringonsäteistä ja hiukan shoppailla ja käydä syömässä 🙂
Ilma oli vielä niin viileä, että suurin osa ihmisistä oli pukeutuneet tiukasti kaulahuiviin ja käsineisiin. Hyvä suojautua kevään kylmyydeltä koska se on aika salakavala vilustuttamaan meitä kesän odottajia.
Iltapäivällä sainkin sitten annoksen lapsienergiaa kun sain taas hoitaa kahta pikkupoikaa 🙂 Pelattiin ulkona jalkapalloa ja sählyä. Lapset ovat niin ihania ja niistä ainakin minä saan niin paljon energiaa ja samalla saan antaa vanhemmille pienen levähdystauon arkeen 🙂
Sunnuntaina pääsin jo haravoimaan ja istuttamaan narsisseja muutamaan ruukkuun piristämään kotiintuloa. Iltapäivällä kotikuntosalikin sai hiukan lisää tarvikkeita kun vihdoin koko painonostopenkki on kasattu. Yksi mutteri pitää vielä uusia ettei satu mitään suurempia haavereita 🙂
Sitten taitaa olla kaikki kasassa eikä ole enää mitään tekosyytä jättää treenejä väliin 😀

Niin….olen viime viikolla keskittynyt lähes kokonaan aerobiseen liikuntaan eli lenkkeilyyn ja tulokset olivat sen mukaiset 😦 Aerobinen liikunta ei sovi minulle. Se on nyt vaan uskottava, että kerran viikossa saan käydä lenkillä jos haluan kasvattaa lihaksia. Kesäkuussa vielä kokeilen aamulenkkiä ja päivällä salitreeniä. Katsotaan onko siinä yhdistelmä jossa saan sellaisen kehon kuin haluan.

Viikon tulokset eivät kovin paljoa ilahduta ajatellen tavoitteita.
Mitat eivät ole ihan millilleen, koska mittauskohta saattaa hiukan vaihdella vaikka minulla on selkeät kohdat mistä mittaan.

(Suluissa edellisen viikon luvut vertailuna)

Paino – 200 g   (+ 200 g)
Rasvat + 1,9% ( – 1,9 %)
Lihas – 1,4%    (+ 1,4 %)
Vyötärö – 3 cm (+ 1,0 cm)
Rinnanymp. +/- 0 cm (- 0,5 cm)
Lantio – 1,5 cm (+/- 0)
Käsivarsi – 1 cm (+ 0,5 cm)
Reisi – 2 cm (+ 1,5 cm)

Eli kaikki mitä viime viikolla sain hankittua lihasta on kaikki hävinneet, jopa enemmänkin. Lihasmassasta huomaa että lihakset häviää aerobisessa liikunnassa ja silloin myös rasva% kasvaa. Tässä on vielä se huolestuttavaa, että paino oli laskenut 200 g, koska periaatteessa olen huonommassa tilanteessa kuin kaksi viikkoa sitten.

Ruokailusta nämä ei johdu, sillä syön enemmän kuin mies muistiin ja olen erittäin tarkka että saan jokaisella aterialla riittävästi proteiinia.
Toivottavasti tämä tasaantuu ja tulokset alkaa näkyä hiukan pitemmällä aikavälillä. Mutta tiedän itsestäni etten jaksa odottaa, haluan tuloksia heti 😀

Viime viikolla sain taas ihanaa palautetta blogistani ja muutaman kysymyksen 🙂 Nämä kiitokset ja ihanat kommentit ilahduttavat minua todella todella paljon ja ne kannustavat minua kirjoittamaan lisää. Ja sen lupaan, kun minulle jää kesäkuun alusta enemmän aikaa työstää jo olemassa olevia kirjoituksia ja uusia aiheita. Kysymyksiinkin pyrin vastaamaan taitojeni mukaisesti ja olen iloinen jos pystyn auttamaan lukioitani heidän ”polullaan” kohti päämäärää. Aiheeni ovat usein niin henkilökohtaisia lukioilleni ja samoin kysymykset joita olen saanut. Siksi en julkaise niitä muiden nähtäväksi. Vaan ne jäävät ainoastaan minun luettavakseni. Eli voitte rohkeasti kysyä jos jokin asia askarruttaa ja minä vastaan omien kykyjeni mukaan 🙂

Huhtikuussaohjelmassa on rasvanpolttodieetti, joogaa ja toivottavasti pääsen myös juoksemaan. Lisäksi kotona alan siivota pois viimeisiä muutosta jääneitä laatikoita. Jatkan myös vaatteiden uudelleen sijoittamista, koska mitä minä liian suurilla vaatteilla teen 🙂

Niin ja maanantaisin on itämainen tanssi ja keskiviikkoisin burleski tanssi 🙂 Nyt alkoi kalenteri täyttyä myös liikunallisilla merkinnöillä 😀

Maanantai 29.4.

Tästä päivästä en pysty palauuttamaan miellen muuta kuin kovan työ etsiä osaavaa kiplirauhaslääkäriä.Eli tästä päivästä lähtien tiesin että pääsen labraan ja lääkärin vastaanotolle. Tästä aiheesta voi lukea lisää Projekti Kilpirauhanen sivulta.

Tässä kuitenkin viikon luvut

Paino + 200 g
Rasvat – 1,9%
Lihas + 1,4%
Vyötärö + 1 cm
Rinnanymp. – 0,5 cm
Lantio +/- 0
Käsivarsi + 0,5 cm
Reisi + 1,5 cm


Sunnuntai 28.4.

Päivitän uutiset ja luvut viimeistään huomenna maanantaina heti aamupäivästä.

Viikonloppu on mennyt ja vielä tämäkin päivä menee muuttopuuhissa ja erittäin hyvän hyötyliikunnan merkeissä 🙂

Keskiviikko 24.4.

Viikon päästä on toukokuu!

Ja sittenkin on toivoa että lumet lähtee nurmikolta 🙂 Aurinko tekee ihmeitä – myös ihmisille 😉

Treenissä tänään oli kuitenkin käsien vuoro. Jalat on maanantaista sen verran kipeät, ettei jalkatreeni tuntunut kovin hyvälle ajatukselle. Perjantaina sitten 🙂 Tänään piti varoa kun joutui kulkemaan rappusia ylös kun takareidet ja peppu on ihan ”tönköt” alas onneksi pääsee hyvin 🙂
En käytä koskaan hissiä ellei ole ihan pakko ja rullaportaitakin välttelen 🙂

Eilinen syöminen ja juominen oli vähän niin ja näin työpäivän vuoksi, mutta onneksi tänään olen saanut tankattua kumpaakin. Hiukan pelottaa mennä sunnuntaina vaa’alle kun nyt jo tuntuu että on hiukan ”tanakampi” olo 😀 Täytyy vaan venytellä hyvin niin lihakset pysyy kunnossa 🙂

Aamupalana taas normaali proteiinipirtelö, puuro, kookosöljy ja mustikkakeitto. Välipala oli soijalatte 😀 Lounaana jauhelihaa, vähän pastaa, parsakaalia ja salaattia. Palautusjuomana prostkupirtelö ja banaani ja vielä illalla lisää jauheliha-pastapöperöä ja salaattia 🙂 Sitten pitäisi vielä ennen nukkumaanmenoa jaksaa juoda yöproteiini 😀 HUH HUH mitä tankkausta 😀
Toivottavasti tämä syöminen palkitaan 😉

Tilaamani Bounce herkut tuli maanantaina 🙂 Nyt on hyvä välipaloja aina mukana. Ainoa huono puoli näissä on sokeri, mutta kun on kyse puhtaista luonnon antimista niin ei sitä voi makeuttaa millään muullakaan. Vain yksi päivässä niin ei se pilaa tätä ruokavaliota 🙂

Bounce paketit

Tilasin aikanaan tuotteet suoraan Englannista. Tilasin uudelleen keväällä 2021. Lopulta tuotteet tulivat, useiden sähköpostien ja soittojen jälkeen. Itseasiassa uhkasin ilmoittaa luottokorttiyhtiöön ja pyytää rahoja palautettavaksi. Sen jälkeen alkoi tapahtua.
Eli osta suoraan luontaistuotekaupasta 🙂

Maanantai 22.4.

Ihana aurinko 🙂

Tänään on ollut virallisesti uuden elämän ensimmäinen päivä (vaikka sitä on jo harjoiteltu viime viikolla) 🙂
Eli ensimmäinen päivä kohti uutta (upeaa) vartaloa 🙂 Olenkohan liian optimistinen 😀 No se kuitenkin on tavoitteena.

Päivä on mennyt syödessä, ruokaa tehdessä ja treenatessa 🙂 Illalla on vielä tanssitunti jota odotan ilolla, koska jalat on jo nyt ihan poikki 🙂
Mutta se tekee hyvää ja irrottaa lihakset.

Aamu alkoi proteiinipirtelöllä ja sen jälkeen kaurapuuroa, kookosöljyä ja mustikkakeittoa eli ihan samaan vanhaan malliin. Seuraavaksi oli treenijuoma ja treenin jälkeen protskujuoma ja puolikas banaani. Ja sitten alkoikin lounaan ja huomisten eväiden valmistus. Jauhelihaa, parsakaalia ja makaronia ja tietysti salaattia. Ennen tanssituntia yritän ehtiä/jaksaa syödä maitorahkaa ja tanssitunnin jälkeen on vielä broiskua, vähän pastaa, paistettua basilikaa ja fetajuustoa ja tietysti salaattia ja iltapalaksi yöprotsku 🙂 Huh huh mitä syömistä!

Treeni oli tänään kohdistettu jalkoihin sekä peppuun ja vähän myös selkään. Seuraava treeni onkin keskiviikkona ja silloinkin on vuorossa myös jalat koska kädet ja vatsa minun pitää jättää perjantaille koska torstaina on työpäivä 🙂 Jalat nyt kuitenkin on siinäkin suhteessa tärkeät koska siellä on suuret lihakset ja ne kuluttavat paljon energiaa. Ja luin jostain artikkelista kun halutaan polttaa rasvaa niin kannattaa keskittyä jalkoihin ja peppuun 🙂

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Sunnuntai 21.4.

Ihana kevätpäivä takana 🙂

Lumet sulaa kovaa vauhtia ja ehkä pientä toivoa on että vappu voitaisiin sittenkin viettää pihalla 🙂

Tänään aamulla sitten kävin vaa’alla ja mittasin itseni viidestä eri kohdasta. Paino, vatsa, peppu, rasvat eikä lihakset olleet muuttunut suuntaan eikä toiseen tämän tauon aikana. Mutta nämä kolme uutta mittauskohtaa – kaksi niistä oli huolestuttavia – käsi ja jalka. Niille on tehtävä jotain! Olen aina sanonut että naisella täytyy olla jalat ja nyt minun ensimmäinen tehtävä on hankkia minulle jalat! Vasta mittanauha herätti minut ja ymmärsin että jalat ja kädet ovat hävinneet samoin hartiat!

Syömistä olen miettinyt perjantaista saakka ja laskenut kaloreita, protskuja, rasvoja ja hiilareita. Ihan vielä en ole lyönyt lukkoon mitä vaihtoehtoa lähden toteuttamaan, muuta se on selvä että 1500 – 1700 kcal minun pitäisi saada syötyä joka päivä. Se tulee olemaan haaste nykyisen n. 1000 kcal:n jälkeen. Muuten ei lihakset kasva niin se vaan on ja jos meinaa liikkua 5-6 x viikossa niin ei sitä vaan jaksa jos ei syö. Sen kun saisin pieneen päähäni taottua ja vielä pysyvän siellä niin olisi iloinen 🙂

Treeniäkin olen suunnitellu tässä muutaman päivän. Asiasta tekee haastavan se että haluan tehdä kaiken kotona. Sieltä kun löytyy kaikki perustarvikkeet 🙂 Sillä lähden liikkeelle, mutta jos haluttua tulosta ei ala syntyä niin sitten on aktivoitava kuntosalikortti taas vuosien jälkeen käyttöön.

”Sali”treenipäiviä tulee olemaan maanantai, keskiviikko, perjantai, lauantai ja sunnuntaina on lenkki. Lauantai on myös ”palkintopäivä” eli silloin saa syödä vapaammin ja silloin on myös tavallinen treeni + lisätreeniä 🙂 Toistaiseksi tiistai ja torstai (toukokuun loppuun) on vapaapäiviä ihan töiden vuoksi, koska silloin teen pitkät työpäivät eikä treeneihin jää aikaa. Maanantaisin ja (keskiviikkoisin) on myös tanssitunnit. Tosin keskiviikon joudun katsomaan oman jaksamiseni ja torstain työpäivän mukaan.

Tästä se taas lähtee 😉

Perjantai 19.4.

Ihanaa!!!!! Vihdoinkin lumet alkaa sulaa pihalta 🙂 Ehkä sittenkin vapuksi nurmikko voisi jo vähän pilkahtaa 🙂

Se on oikeasti kummallista miksi juuri tässä kohtaa on niin paljon lunta. Siis nurmikon päällä on vieläkin niin paljon että vasta tänään alkoi vuorimännyt hiukan näkyä lumen alta. Tuossa ihan lähellä (n. 1 km) ei ole enää yhtään lunta, mutta tässä huh huh!

Oi olo on niiiin hyvä kun tänään tein taas kotitreenin 🙂 Outoa oli se ettei jalat olleet kuin päivän kipeät edellisestä treenistä vaikka mielestäni tein ihan kunnon painoilla. Noh katsotaan huomenna miltä tuntuu 🙂

Nyt myös päätin että otan spurtin kesään ja aloitan ihan kunnon punttitreenit 3 – 4 x viikossa ja vähintään yksi lenkki, tavoitteena on lihasmassan kasvattaminen ja kehon muokkaaminen, siinä sivussa sitten lähtee rasvat (en ota niistä nyt stressiä) ja jos ei lähde niille keksitään myöhemmin jotain 🙂 Tässä on vielä reilu 7 kk aikaa vuoden loppuun. Ruokailuun yritän panostaa (mikä tulee olemaan suuri haaste) ja syödä monipuolisesti jokaisella aterialla. Ei siis ihan hiilaritonta vaan kaikkea sopivassa suhteessa 🙂 Tällä mennään juhannukseen saakka ja sitten jos tuntuu hyvälle niin jatketaan 🙂 Tavoitteena olisi olla syksyllä kunnossa ja palkita itsensä esim. lomamatkalla 🙂

Niin juu sunnuntaina sitten vaakaan ja mittaukset ja nyt mitataan vielä lisäksi kädet ja jalat 🙂

Keväistä viikonloppua!

Tiistai 16.4.

Missä aurinko!

Sunnuntai olikin sitten ihan reipas päivä. Kävin reippaalla reilun tunnin kävelylenkillä ja sen jälkeen tein vielä 100 vatsalihasta ja 60 punnerrusta. Kyllä maanantaina tuntui ”alleissa” että oli tehnyt jotain 🙂

Maanantaina kevyen työpäivän jälkeen hetkeksi kaupungille ja myöhäiselle lounaalle ja kuudeksi tanssitunnille.
Oikeesti tuntuu kivalle kun muistaa ja osaa tehdä ilman suurempaa keskittymistä tähän saakka opetellut liikkeet. Osaa ja pystyy jo heilutella käsiäkin oikeaan tahtiin ja suuntaan 😀 Kyllä tämä tästä.

Tänään olisi ohjelmassa ”antiage” ohjelmaan liittyvä kotitreeni joka kestää 30 min 🙂 Siis jo kolmas päivä liikuntaa peräkkäin JEEEE!!!!
Keskiviikon burleski tunti on peruttu joten se jää taas väliin. Tilalla olisi naurujoogaa, mutta se on kokeiltu eikä sovi minulle 😀

Maksanpuhdistuskuurissa menossa neljäs päivä ja ainakaan vielä ei mitään oireita ole tullut. Ehkä hiukan energisempi olo, eikä mikään ihme niillä yrteillä 😀

Vaakaankin pitäisi pitkästä aikaa uskaltautua, mutta…..en tiedä onko se tulevana perjantaina vai vasta viikon päästä.

Seuraavan kerran kirjoitan joko perjantaina tai lauantaina.

Ihanaa loppu viikkoa!

Sunnuntai 14.4.

Huh, huhtikuu puolessa välissä 😀

Pihalla on ainakin niin paljon lunta, että tuskin vapuksi ehtii sulaa pois. Hiihtämään ja pulkkamäkeen pääsisi ennemmin kuin lenkille 😀

Vaikka eilen ei mitään morkkista tullutkaan, niin tänään on taas alkanut terveellisemmät elämäntavat. Aamupalaksi protskupannareita ja soijalatte 🙂 Välipalaksi terveellinen Bounce spirulina&ginseng energiapallo joka on sellainen energiabuusti että oksat pois. Sitten palataan taas normaaliin ruokavalioon eli proteiineihin ja kasviksiin. Tänään ajattelin tehdä lohta ja parsakaalia ja pikkuisen riisiä 🙂
Koska nyt on tullut sellainen tilanne että on pakko saada jotain muuta ajateltavaa kuten terveellinen ruoka ja sen suunnittelu ja valmistaminen 🙂 Stressikäyrä ja henkinen hyvinvointi on niin huonossa jamassa kaikista vastoinkäymisistä johtuen (joista kaikista en ole kirjoittanut) että alan saada jo fyysisiä oireita. Osa niistä on ollut jo pitemmän aikaa, mutta nyt ne vaan pahentuvat. Helmikuusta lähtien minulla on ollut pahoja uniongelmia ja nyt on tullut rintakipuja ja rytmäreitä, lihaskramppeja ja todella kovia selkäkipuja. Eli nyt laitan itseni ja oman jaksamiseni kaiken edelle.

Onhan minulla tavoite jonka aion toteuttaa ja eiliset kisat antoivat siihen taas paljon ajateltavaa ja tavoiteltavaa 🙂
Eniten minua miellytti Body Fitness, mutta kyllä tuo Bikini Fitness kroppakin kelpaisi 😀

Ihanaa sunnuntaita!

Lauantai 13.4.

Huikea päivä takana 🙂

Oli todella hienoa katsoa mihin ihmiskeho pystyy kun sitä treenataan 🙂 Jos kilpailijoilla oli rankkaa ja jännää niin oli aika rankkaa istua 9 tuntia katsomassa kun kilpailijat tekivät ”työtään” 🙂

Tässä linkki Body -lehden kuvagalleriaan johon pikku hiljaa kisakuvat ilmesytyvät

http://www.youtube.com/watch?v=Wv–FRr7YUQ
Hiukan olen pettynyt siihen, etten saanut minkäänlaista morkkista vaikka aamulla ihan tahallaan söin aamupalaksi karjalanpiirakan, croisantin ja puolikkaan korvapuustin 😀 Ihan siksi että saisin itselleni huonon omantunnon syömisestäni, mutta ei 🙂 ehkä olen sen verran kunnossa etten saanut muuta kuin pienen kipinän treenaamiseen, koska tiedän että aika helposti saisin itseni kohtalaiseen kuntoon kun vaan aloitan 🙂
Kesäkuussa minulle jää paljon vapaa-aikaa kun työt loppuvat tai ainakin vähentyvät murto-osaan nykyisestä.

Tänään aloitin myös maksanpuhdistuskuurin. Ihan siitä syystä että saan rasvanpolton maksimoitua. Kuuria on pidettävä yllä vähintään 15 päivää eli aika lailla vapuksi maksa on kunnossa 😀

Toivottavasti huomenna pääsen lenkille, se on ainakin tavoitteena 🙂

Perjantai 12.4.

Ihana perjantai 🙂

Jäi keskiviikkona tanssitunti väliin 😦 Oli pakko jättää koska on ajateltava omaa jaksamista. Tiesin että torstaina oli aikainen herääminen ja pitkä työpäivä. Tanssitunti olisi alkanut klo 20. Olisin ollut kotona vähän ennen kymmentä ja silloin piti olla jo nukkumassa. Maanantaina voin mennä korvaavalle tunnille 🙂

Tänään on ollut itsensä hemmottelupäivä 🙂 Olin kaupungilla ja käväisin Hulluilla Päivillä, mukaan tarttui kolme kirjaa. Sen jälkeen lounaalle ystävän kanssa ja sitten kynsihuoltoon. Sain ihanat vaaleanpunaiset kevätkynnet 🙂

Huomenna onkin ”fitnesspäivä” Odotan että saan itseäni niskasta kiinni ja aloitan treenaamisen, koska olen aivan varma että omatunto alkaa kolkuttamaan ja oma saamattomuuteni ärsyttämään.
Mikä olisi paras tapa purkaa kaikki nämä vastoinkäymiset kuin kunnon treeni. Olen vain sellainen joka haluaa olla omissa oloissaan ja joogata sekä rauhoittua sisäisesti. Kova treeni ei tule kuuloonkaan. Meitä on niin monenlaisia ja jokainen purkaa sisintään omalla tavallaan.

Tilasin itselleni neljän viikon ”anti-age” ohjelman johon kuuluu mm. kehon puhdistus, kehon ja mielen uudistuminen ja kehon toipuminen. Lisäksi kotijumppaa 🙂 Tämä saattaa olla seuraava projektini. Vielä odotan hetken että masu saa rauhoittua kunnolla.

Nyt tulin merenelävistä niin sairaaksi ja uskon etten hetkeen laita suuhuni mitään raakoja merenantimia. Sinänsä kummallista että reagoin niihin niin voimakkaasti vaikka ruoka-aine testissä nämä oli kuitenkin ihan ok. Eihän ne kuitenkaan kaikkea tiedä 🙂

Mutta kohta alkaa toukokuu ja kesä 🙂 Sitä odotellessa vielä muutama viikko.

Ihanaa ja keväistä viikonloppua!

Tiistai 9.4.

Ihanaa aurinko! I Love You!!!

Jeee, myös kesärajoituksetkin on tullut 😀

Eilen maanantaina oli siis ensimmäinen itämaisen tanssin tunti tänä keväänä. On se vaan haastavaa, mutta kivaa. Nyt kun olen jo ollut muutamalla kurssilla,n alkaa jo tuntua hiukan enemmän omalta. Alkaa muistaa kuviot ja aivotkin pystyy jo tekemään kolmea liikettä samaan aikaan – hetken 😀

Huomenna keskiviikkona on myös ensimmäinen burleski tanssin tunti. Se on niin uutta, etten oikeesti edes tiedä mitä vaatteita otan mukaan 😀 No blondi voi mennä ekalla kerralla millasissa tamineissa tahansa.

Keväistä loppuviikkoa 🙂

Sunnuntai 7.4.

Voihan lumisade!

Eilen kevät oli niin pitkällä että koiraa ulkoiluttaessa löysin vihdoin etsimäni – leskenlehtiä ja pajunkissoja 🙂 IHANAA!!!!

Leskenlehti1_6.4.13 Leskenlehti2_6.4.13 Pajunkissat1_6.4.13

Olo oli eilen vielä tosi kurja ja mikään ei maistunut. Yö meni vähän paremmin kuin aikaisemmat ja sain nukuttua suht hyvin. Tänään olen saanut syötyä eikä ruoka ”töki” niin pahasti kuin edellisinä päivinä. Vatsakrampitkin ovat hävinneet, mutta edelleen vatsa on kipeä ja turvoksissa.

Dieetit saavat nyt siis odottaa hetken, kunnes saan itseni kuntoon. Sitten taas kohti kesää uusin haastein ja hyvin mielin.

Huomenna kuitenkin menen itämaisen tanssin tunnille oli olo mikä tahansa ja keskiviikkona on ensimmäinen burleski tunti 😀 Se on aivan uusi maailma minulle ja toivon, että saan ja opin paljon uutta siltä saralta 🙂

Toivon että tanssitunnit tuovat minulle uutta energiaa ja iloa sekä intoa jatkaa tämän vuoden projektia 🙂
Niiiiiin ja ensi lauantainahan on Fitness Classic 2013 kisat.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Perjantai 5.4.

Ihana huomata kuinka kävelyteiden vierustoilta alkaa jo näkyä vaalean vihreitä ”pallukoita”. Luonto alkaa selvästä herätä 🙂
Vielä en kuitenkaan nähnyt yhtään leskenlehteä. Mutta ei mene enää montaa päivää 🙂

Tänään en ole punninnut enkä mitannut itseäni, koska olo on kuin ilmapallolla vaikka en ole juurikaan syönyt. Nyt on saatu ruoansulatuskanava niiiin sekaisin että huh huh. Vielä tänäänkään ruoka ei maistunut. Sen mitä sain syötyä, alkoi heti sattua vatsassa ja kouristukset jatkuvat edelleen.
Otinkin tänään käyttöön Ayerveda Chai teen joka rauhoittaa vatsaa. Teen voi tehdä lähes mistä teestä tahansa ja tee maustetaan inkiväärillä, kanelilla ja kardemummalla. Lisäksi joukkoon lorautetaan joko maitoa, soija maitoa, riisimaitoa, kookosmaitoa… ja makeutetaan joko hunajalla, sokerilla, siirapilla…. Eli vähän kaikki käy kunhan mausteet löytyy 🙂

ChaiTea

Ulkoilu on auttanut oloa ja sehän on sujunut hienosti tällaista hauvelia ulkoilutettaessa 🙂

Saana

Keskiviikko 3.4.

Aivan mahtavaa huomata kuinka nopeasti lumet sulaa 🙂

Tämä blondi se ei tunnu oppivan ettei mereneläviä ja kuohuvaa saa sekoittaa. Olo on ollut aivan karmea ja ennen iltaa kaikki mitä laittoi suuhun tuli hetken päästä ulos. Uusia oireita aikaisempiin on vatsakrampit sekä kylmän väristykset ja hetken päästä on kuuma. Ei kiva!
Suolisto ja masu on nyt niin ärtyneet, niin saa nähdä miten sunnuntaina alkavan dieetin käy. Saattaa olla että joudun siirtämään sitä kunnes saan suolistoni rauhoittumaan.

Sitten iloisempiin asioihin 🙂 Kun olen odottanut että pääsisin juoksemaan, niin tämä toteutuu ainakin yhdellä tavalla, äitin koiraa ulkoiluttamalla ainakin loppu viikon 🙂 Innolla odotan ehtiikö lämpöisimpiin paikkoihin tulla jo vihreää tai jopa leskenlehtiä 🙂

Tiistai 2.4.

Muutama päivä lomaa takana 🙂

Ilma on ollut koko pääsiäisen todella ihana 🙂 Toivon kovasti että aurinko jaksaa ilahduttaa meitä mahdollisimman usein ja sulattaa lumet ennen vappua 🙂

Nyt on taas juotu ja syöty tais siis tankattu niin että odotan kovasti seuraavan dieetin alkamista. Olen lueskellut yhtä kirjaa jossa on aika mielenkiintoinen ruokavalio. Perusajatus on aika lähelle sama kuin Atkinsin dieetissä. Luen kirjaa loman aikana ja katson olisiko tässä seuraava kokeiltava dieetti. Muussa tapauksessa aloitan 13 päivän rasvanpolttodieetin.

Ihanaa huhtikuun alkua kaikille!

Maaliskuun ohjelmassa on ketoosidieetti, aerobinen liikunta ja lihaskunnon parantaminen.
Ketoosidieetti muuttuu hiukan helmikuulta ja ravintojakauma on seuraava. Energiasta 50 % (69 g) rasvasta, 40 % (125 g) protskuista ja 10 % (31 g) hiilareista. Kalorit pysyvät samana eli 1250 kcal. Tässä kuussa en saa täyttää hiilareita hedelmillä, koska niistä tulee fruktoosia joka ei ketoosidieetissä sallittua. Liikunta on joogaa, helppo ja nopea Circuit Training 2-3 x vko , punttitreeni 2-3 x vko ja ulkoilu 🙂 Tätä jatkuu pääsiäiseen asti. Punnitus ja mittauspäivä on aina perjantaisin.
Tämä suunnitelma on romuttunut jo alkumetreille 😀

Perjantai 29.3.

Ihanaa, rauhallista ja aurinkoista pääsiäistä kaikille! Nautitaan alkaneesta keväästä ja syödään hyvin 🙂

HyvääPääsisäistä

Tässä viikon tulokset 🙂

Rasva – 0,4%, lihas + 0,6% ja paino + 1,3 kg. Vyötärö – 1 cm ja peppu + 1,5 cm.

Luvut ovat aika ”outoja”. Luulen että painon ja pepun (negatiiviset) muutokset saattavat johtuvat siitä, että olen kärsinyt tiistaista saakka kovista selkäkivuista ja joutunut syömään särkylääkkeitä.

Keskiviikko 27.3.

Kevät on tullut!!!! Ihanaa 🙂

Auringosta huolimatta alku viikko on mennyt pienessä usvassa. Tuntuu ettei mikään mene nyt hyvin. Tästä taitaa tulla taisteluiden vuosi sekä henkisesti että fyysisesti. Sen verran ”lokaaa” tullut niskaan alkuviikosta, että menee hetki kun saan asian käsiteltyä. Onneksi jooga auttaa 🙂

Mietinkin jos tämä vuosi ei olisikaan kehomuokkaus 2013 vaan nimeäisin sen uudelleen. Kunhan keksin uuden sopivan nimen 🙂 Ehdotuksia?
Edelleen uskon että joogan avulla saan aloitettua treenaamisen alusta ja saan tämän vuoden tavoitteet saavutettua. Siksi tätä osiota kirjoitan koska en voi pettää lukioitani. Tällä hetkellä te annatte voimaa tämän kaiken sotkun keskellä.

Odotan jo kovasti että pääsisin juoksemaan 🙂 Juoksuvaatteet on valmiina odottamassa ensimmäistä lenkkiä 🙂
Katselin netistä kevään ja kesän juoksutapahtumia. Ensimmäinen olisi jo toukokuussa, mutta sen skippaan suosiolla. Viime elokuussa Midnight Run Helsinki jäi väliin, mutta tänä vuonna se toteutuu 🙂 Samana viikonloppuna on Lahdessa 2013 Fitness SM, Nordic Fitness Expo 🙂 Siitä tulee aika mukava viikonloppu ja antaa aivan varmasti into loppu vuodelle 🙂 Ensin kuitenkin aloitetaan 13. huhtikuuta, Helsingin Kulttuuritalolla olevalla Fitness Classic tapahtumalla.

Syöminen ja juominen on ollut ”noin” tasolla 🙂 Eli välillä on syöty super terveellisesti ja välillä lipsuttu. Jännittää mennä perjaitaina vaakaan 🙂 Turha odottaa mitään ihmettä 🙂 Mutta eihän sitä ruokaa ym. kukaan muu suuhuni laita kuin minä itse 🙂 Eli voi katsoa peiliin kun ja jos homma on pielessä 🙂

Ihanaa aurinkoista loppu viikkoa kaikille 🙂

Perjantai 22.3.

Perjantai, taas 🙂 ja aurinko paistaa 😉

Henkisesti rankka viikko takana. Vielä ensi viikko, niin olen kertonut kaikille asiakkailleni, että voin palvella heitä toukokuun loppuun saakka. Niin paljon surullisia silmiä ja pettyneitä ilmeitä 😦

Olen joogannut lähes joka päivä ja ruokailua olen noudattanut aika tarkasti. Tällä viikolla en kuitenkaan ole punninnut aivan kaikkea, mutta olen syönyt lähes samoja ruokia kuin edellisinä viikkoina ja samanlaisia määriä. Ainoana lisäyksenä on ollut hiilihydraatit joka tarkoittaa että olen aamuisin syönyt ruis paahtoleipää ja lisännyt hedelmien määrää. Hedelmät ovat minulle tärkeitä ja siksi oma dieettini perustuu kasvisten ja hedelmien vapaaseen syöntiin.

Viikon aikana odotettuja tuloksia rasvan ja lihasten suhteen ei ole tullut. Siksi harkitsen vakavasti 13 päivän rasvanpolttodieetin aloittamista loman jälkeen. Reilu vuosi sitten koko homma alkoi sillä ja nyt haluaisin ihan siitäkin syystä aloittaa ko. dieetti koska nyt minulla olisi oikeasti mittari jolla voisin katsoa onko tämä oikeasti rasvanpolttodieetti ja mihin rasvaan se vaikuttaa. Ihon alaiseen vai viskeraaliseen rasvaan. Viskeraali rasva minulla on jo hyvissä lukemissa. Ongelmana on ihon alainen rasva 🙂 Ja sainhan viime kerralla n. 5 kg pois ja vyötäröltä 8 cm ja pepusta 6 cm 🙂 Jos nyt saisin samoja lukuja niin olisin aika hyvin tavoitteessa tässä 5 x 10 projektissa 🙂

Ja viikon tulokset 🙂

Rasva + 0,3%, lihas – 0,3% ja paino – 400g. Vyötärö ja peppu ovat pysyneet ennallaan.

Ei kovin kannustavia lukemia tällä ruokavaliolla.

Ilmeisesti maksassa on jotain pahasti pielessä kun rasva ei pala 😦 Alkoholin ja sokerin käytöstä se ei voi olla kiinni, sillä alkoholia käytän erittäin vähän lähinnä lomamatkoilla ja sokeri ei ole oikeastaan koskaan ollut minulle ongelma. Maksanpuhdistuskuuri odottaa tuolla kaapissa. Sen aloittaminen voisi olla heti loman ja rasvanpolttodieetin jälkeen 🙂

Näillä mietteillä viikonlopun viettoon 🙂

Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua kaikille!

Tiistai 19.3.

Jee lumet alkaa sulaa ja räystäällä on suuuuria jääpuikkoja 🙂

Ruokailu on aika hyvässä mallissa. Hiilarien määrä tuntuu aika suurelta, taitavat jäädä tavoitteen alle lähes päivittäin 🙂 Kunhan kalorit tulee täyteen niin olen tyytyväinen.

Eilen tein n. 20 min aurinkotervehdyksiä ja tänään joogasin koko puolitoista tuntia 🙂 Voi että on ihana olo. Päässäkin tuntuu että sieltä olisi joku osa vaihdettu. Nyt muistan miksi olin vuosia niin koukussa joogaan. Nyt kun saan vielä lihakset (niin mitkä lihakset) venytettyä, alkaa asanat tuntumaan taas ihanille. Nyt energiaa menee siihen kun hihittelen itekseni kuinka kömpelö minusta on tullut 😀

Huomenna taas aurinkotervehdyksiä 🙂

Sunnuntai 17.3.

On ollut niin ihanan aurinkoinen viikonloppu!

Aurinko on paistanut kaksi päivää aivan pilvettömältä taivaalta. Toivottavasti myös kesällä saamme nauttia sinisestä taivaasta.

Viikonloppuna olen nauttinut rauhasta 🙂 On ollut mukavaa vaan olla ja tehdä mitä mieli tekee. Lauantai meni kaupungilla nauttien keväisestä Helsingistä 🙂 Ihmiset istuivat jo kahvilla terasseilla ja ”palvoivat” aurinkoa.

Olen syönyt viikonloppuna aika vapaasti, mutta kuitenkin pitänyt mielessä ruokavalioni ja hiilihydraatit 😀 Tosiaan pääsiäiseen asti olen tällä vähänhiilihydraattisella ruokavaliolla ja loman jälkeen en ole varma aloitanko Health Barbie dieetin vai 13 päivän rasvanpolttodieetin 🙂
13 päivän dieetti on niin koukuttava, että haluisin taas kokeilla sitä. Onhan siitä jo yli vuosi kun viimeksi mussuttelin kananmunaa ja pinaattia niin, että ne alkoi jo tulla korvista ulos 😀 Toisaalta hyvä kysymys on se miksi minun pitäisi saada vielä painoa pois? Nytkään en enää löydä kaupasta vaatteita. Lauantaina ja tänään mietin mistä oikeasti pienet ihmiset löytävät oikean kokoisia vaatteita. Kun minäkään en löydä, vaikka omasta mielestäni en edes ole pieni. Olenko vaan niin kummallisen mallinen? Tuskin 😀

Olen taas muutaman vuoden jälkeen innostunut joogasta 🙂 Se vaan tuntuu minulle oikealle jutulle. Ja se olo kunnollisen joogan jälkeen on jotain mitä ei voi muille kertoa. Toivottavasti ehdin joogata ainakin kaksi kertaa viikossa pidemmän joogan ja aamuisin tehdä aurinkotervehdykset heti herättyä. Saisi keholle ja mielelle myös kevään 🙂 Ja ihanaa olisi jos joogan avulla saisin myös treenikärpäsen herätettyä talviunilta 😉

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille 🙂

Perjantai 15.3.

Viikko taas vierähti ja ollaan jo maaliskuun puolessa välissä! Aika menee aivan liian nopeasti.

Jes! Tällä viikolla olen pyöräillyt kaksi n. 45 min ”lenkkiä”. Messuilla oli niiiiin ihana pyörä myynnissä, että huh huh, mutta päätin, etten voi hankkia sellaista, koska minulla on hyvä pyörä JA ensin pitää pyöräillä säännöllisesti sisällä. Jos en pysty siihen nyt en tee sitä kesälläkään ja vasta silloin saan ostaa uuden pyörän ”palkinnoksi” kun olen muutaman kuukauden ajanut vanhalla. Toisaalta tiedän senkin, ettei minulla ole aikaa eikä intoa lähteä tuntien pyörälenkille vaan lähden ennemmin tunnin juoksulenkille. Mutta olen liikkunut edes vähän 🙂

Tänään ostin itselleni uuden joogamaton, koska jooga on ollut minun lajini vuosia vaikka välillä sekin on jäänyt. Nyt löysin kivan joogaohjelman netistä ja yritän jos saisin joogattua 2-3 x viikossa. Se on hyvää mielen ja kehon huoltoa.

Ruokailu on ollut erittäin kurinalaista koko viikon – tai no keskiviikkona kävin ystävän kanssa lounaalla ja lautaselle lipsahti riisiä :), mutta muuten kaikki on punnittu grammalleen ja prosentilleen ruokavalion mukaisesti – mutta turhaan! Grammaakaan ei ollut paino pudonnut vaikka nyt kolmen viikon aikana olisi pitänyt lähteä vähintään 5 kiloa. Ainoa luku joka oli muuttunut oli rasvat jotka oli laskenut huikeat 0,1%!!!
No oli vyötäröstä ja pepusta lähtenyt kummastakin 1 cm. Se nyt ei tässä kauheasti lohduta kun tavoitteena on saada loppuvuoteen mennessä pois 5 x 10. Eli 10 kg painoa pois, rasvat alat 10% ja lihaksia lisää 10%, pepusta ja vyötäröstä pois 10 cm 😀 Blondin logiikka sekä helppo muistaa 😀

Tätä on nyt pohdittu päivä miksi tuloksia ei tule. Syitä voi olla monta. 1. En kuluta niin paljoa kun syön. 2. Olen syönyt liian paljon sellaisia ruoka-aineita jotka yliherkkyystestissä oli voimakkaimmin reagoivia eli kananmunia ja maitotuotteita. 3. Olen monien ”mittareiden” mukaan kasvissyöjä. Ayurvedan, kiinalaisen lääketieteen, veriryhmän ja länsimaisen horoskoopin mukaan olen kasvissyöjä. Nyt olen syönyt lihaa todella paljon normaaliin verrattuna. 4. Syön liikaa rasvaa. Kaikkien edellä mainittujen ”mittareiden” mukaan en saisi syödä juurikaan rasvaa. 5. Aineenvaihdunta on pysähtynyt.

Tästä pohdinnasta lopputulema on se, että loman aikana mietin miten jatkan tätä ruokailua loman jälkeen, koska näin en voi jatkaa ihan siitäkin syystä ettei minulla ole tarpeeksi ”virtaa” tehdä kaikkea mitä haluaisin. Silloin kun noudatin omaa dieettiäni jossa saa syödä hedelmiä ja kasviksia vapaasti ja hiilarit, protskut ja rasvat lasketaan kaloreiksi, minulla on ollut ehdottomasti paras olo. Siinä laskettavat kalorit ovat vain lisukkeita ja ”mausteita” ei pääasiallinen ruoka.

Pääsiäiseen saakka jatkan kuitenkin vähähiilihydraattista ruokavaliota niin, että hiilareita lisätään jolloin saan syödä vähän hedelmiä ja rasvoja vähennetään. Eli jakauma prosentteina on seuraava protskut 40%, hiilarit 20% ja rasvat 40% ja kalorit edelleen 1200 kcal.

Toivottavasti tämä muutos tuo tuloksia 🙂

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

Torstai 14.3.

Sorry! Taidan tulla vanhaksi kun viikossa on maanantai, perjantai ja viikonloppu 🙂

Huomenna tulee uutisia 😉

Maanantai 11.3.

Uusi viikko uudet kujeet 🙂

On sellainen tunne, että tällä viikolla voisi tapahtua taas jotain suurta 🙂 Katsotaan perjantaina onko mitään kivaa tiedossa.

Tänään olen ollut reipas 😀 Poljin spinnigpyörällä lähes 30 min. Kyllä se tästä 😀 Muuten olen harrastanut tänään hyötyliikuntaa siivouksen merkeissä ja istumista (paperitöitä) 😀

Ruokailu alkoi heti aamulla taas tiukan valvonnan alaisena 🙂 lisäksi vähensin 50 kcal päivittäisestä energiamäärästä. Eli jatkossa se on tasan 1200 kcal/päivä. Vettä olen muistanut juoda reilusti ja olen syönyt noin kolmen tunnin välein. Alan tottua tähän ruokailurytmiin ja on ihana kun tuntee nälän ja se tulee jo ennen seuraavaa ruoka-aikaa 😀

Tänään kalorit ylittyi 1 kcal:n verran (1200), protskut ylittyi 3 g (120), rasvat tasan 67 g (67) ja hiilarit jäi 1 g alle (30).

Ruokalista 11.3.13

Sunnuntai 10.3.

Viikonloppuna on ollut aivan mahtavan aurinkoinen keli 🙂 Ihanaa kun aurinko lämmittää jo niin paljon että lumet alkavat sulaa 🙂

Loppu viikko meni töiden merkeissä ja muutamana päivänä hiukan liian myöhään olin kotona. En siis ehtinyt kuin miettiä seuraavan päivän ruokailut, käydä pesulla ja nukkua 🙂 mutta silti ihanaa ja pidän työstäni 🙂 Viikonloppu on mennyt todella nopeasti. Olen tänään ollut messuilla ja sitten on ollut yövieraita ja kaksi niistä oli pikku taaperoa 🙂 Heidän kanssaan aika meni siivillä 😀
Viikonloppuna olen sallinut myös pienen herkuttelun, mutta heti huomenna takaisin ruotuun 🙂

No niin sitten viikon tulokset jotka eivät ole odotusten mukaisia ja syy saattaa löytyä liian vähäisestä veden juonnista. Siihen minun pitää nyt muistaa panostaa enemmän.

Rasva -0,7%, lihas + 0,4% ja paino – 400g. Vyötärö ja peppu ovat pysyneet ennallaan.

Muuten ruokailu on ollut on sujunut hyvin ja olen saanut lähes aina kalorit täyteen ja kaikki suhdeluvut ovat olleet lähes poikkeuksetta täydelliset. Ruokailu alkaa sujua ja nyt kun saan vielä vedenjuonnin kuntoon niin kyllä se liikunta alkaa kohta kiinnostaa 😀

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Perjantai 8.3.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Anteeksi etten ole ehtinyt kertoa kuulumisia enkä laittaamaan ”ruokalistoja”, on vaan ollut niin kiire ja pitkät työpäivät.
Päivitän sunnuntaina viikon kuulumisia sekä viikon tulokset.

Tiistai 5.3.

Talvi edelleen! Saisi jo loppua 🙂

Tänäänkin oli päivä kaupungilla 🙂 Ja vähän kaunistautumista 🙂
Kuukausi sitten hiukseni lyhentyi reilu 50 cm ja tänään lähti n. 5 cm lisää 🙂 Sain myös uuden mallin tämän ”tutustumiskauden” jälkeen 🙂
Pidän tästä ja nyt on helppo lähteä kasvattamaan 🙂 Tyyli on lähes sama kuin Viktoria B:n lyhyet vaaleat hiukset 🙂

VBHair1 VBHair2

Lyhyemmät hiukset helppottavat ja nopeuttavat myös elämää kun saan treenimoden päälle 🙂 Ei tarvitse seistä fööhin kanssa tuntia kuivattamassa hiuksia pesun jälkeen 😀

Liikunta on ollut taas hyötyliikuntaa – mitäs muuta 😀

Ruokailu meni tänään aika täydellisesti vaikka yksi ruokailuväli venyi luvattoman pitkäksi.

Tänään kalorit jäi 1 kcal alle (1250), protskut ylittyi 12 g (125), rasvat jäi 4 g alle (69) ja hiilarit jäi 2 g alle (31).

Ruokalista 5.3.13

Maanantai 4.3.

Voihan talvi!

Ja maanantai! Tänään ei koneet halua olla yhteistyössä kun sain kahteen kertaan kirjoittaa tämän tekstin ja bussit kolaroi Manskulla niin että edes päivällä ei meinannut päästä pois keskustasta.

Tänään olikin päivä kaupungilla 🙂 No tein kyllä vähän töitäkin 🙂 Sain myös yllätyskutsun lounaalle joten tämän päivän ruokailu meni loppu päivän osalta uusiksi 🙂 Onneksi tämä on helppo ruokavalio noudattaa eikä sen vuoksi tarvitse vältellä ravintolassa syömistä.

Tänään ilmoittauduin Burleskitanssi kurssille joka alkaa kahden viikon päästä. Sitten alkaa Itämaisen tanssin kurssin kevät jakso. Eli kevät menee kivasti tanssin merkeissä kun maanantaina on Itämainen tanssi ja keskiviikkona Burleski 🙂 Sen lisäksi punttitreeniä kunhan saan sen moden päälle 😀 Kyllä alkaa kohta olla kesäkunnossa 😉

Tänään liikunta jäi taas hyötyliikunnan varaan 🙂 Mutta onneksi kaupungilla sitä tulee huomaamatta käveltyä pitkiäkin matkoja. Ja sain myös ”happea” mikä on tärkeää 🙂

Tänään oli tullut Englannista tilaamani rasvanpolttokapselit 🙂 Niiden luvataan polttavan rasvaa, lisäävän aineenvaihduntaa ja antavan energiaa 🙂 Saa nähdä pitävätkö kapselit lupauksensa 😀 Ainakin ensimmäisen kapselin vaikutus tuntui aika tehokkaalta.

Tänään siis ruokailu ei mennyt eilisen suunnitelman mukaisesti, mutta mitään suurta vahinkoa ei päässyt käymään. Korjataan ne pienet lipsahdukset huomenna.

Tänään kalorit ylittyi 38 kcal (1250), protskut 3 g (125), rasvat oli 69 g (69) vaikka kokonaisprosenteissa jäi hiukan alle tavoitteen ja HUPS! hiilarit ylittyi 10 g yli (31).

Ruokalista 4.3.13

Sunnuntai 3.3.

Mitä kummaa yön aikana oli tapahtunut! Oli satanut lunta! En minä sellaista ole tilannut 😀

😀 😀 liikunta edelleen zero eikä edes joogaa! Hyi hyi hyi!!!!

No kävin sentään katsomassa We Will Rock You -musikaalia jossa sain taputtaa jonkin verran. Kyllähän sekin istumista enemmän kuluttaa 😀
Aika huikea show 🙂

Ruokailu oli lähes täydellistä 🙂

Tänään kalorit ylittyi 6 kcal (1250), protskut jäi 2 g alle (125), rasvat täydelliset 69 g (69) ja hiilarit 1 g yli (31).

Ruokalista 3.3.13

Lauantai 2.3.

Aurinkoa aurinkoa 🙂

Tänään oli vähän kiirusta 🙂 Sen näkee myös ruokailusta, ettei heti aamusta suunnitelluta kaikkea valmiiksi. Lähti vähän ”mopo” käsistä 😀
Jos olisin jättänyt muutaman kookosöljy annoksen ja palan reissumiestä pois olisi luvut olleet oikein mallikkaat 🙂

Tänään olin koko päivän tien päällä. Kävin katsomassa mummoa Lohjalla kun hänen lonkka leikattiin torstaina. Torstai oli jännä päivä koska niin monta asiaa helmikuussa oli mennyt ”ei käsikirjoituksen mukaan” . Mummo voi hyvin ja pääsee varmaan jo alku viikosta kotiin 🙂

Sitten oli pakolliset kauppakuviot 🙂 Ja hups olikin jo ilta 🙂
Ja taas kerran liikunta ZERO! En nyt saa millää liikunta modea käyntiin, vaikka viime sunnuntaina tuli niin hyvä olo. Jooga on ainoa mitä olen päivittäin tehnyt.

Ruokailu oli tänään aikamoista ”herkuttelua” iltaruoasta päätellen 😀

Tänään kalorit ylittyi 332 kcal:n verran (1250), protskut jäi 11 g alle (125), rasvat 15 g yli (69) ja hiilarit 11 g yli (31).

Ruokalista 2.3.13

Aurinkoista viikonloppua!

Perjantai 1.3.

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Nii – ei varmaan tarvitse kertoa enempää 😀

Ja suoraan asiaan eli punnitus ja mittaustuloksiin. Japadapaduuuuuuuuu!!!!!! Aamulla ei ollut katastrofia edessä 😉

Vertailulukemat ovat kuukauden takaa 30.1. ja tässä kuukauden saavutukset 🙂

Rasva -0,1%, lihas +/- 0 ja paino – 500g. Vyötärö – 0,5 cm ja peppu – 1 cm.

Ei paha kuukauden syömisen ja sohvalla makaamisen jälkeen 🙂

Hmmmm…en meinaa kehtaa tunnustaa….ei liikuntaa tänäänkään….kyllä nolottaa! Noh aamulla jooga jos se otetaan mukaan.

Mutta syönyt olen 🙂

Tänään kalorit jäi 28 kcal alle tavoitteen (1250), protskut meni yli 1 g (125), rasvat oli täydelliset 69 g 😉 (69) ja hiilarit jäi 7 g (31) alle tavoitteen.
Lähes täydellistä 🙂

Ruokalista 1.3.13

Helmikuun ohjelma on jäänyt kokonaan päivittämättä 🙂 Kaiken tämän sairastelun ja yllätysten vuoksi keskityn helmikuussa lepäämiseen ja lempeään liikkuntaan joka parantaa kehoa ja rauhoittaa mieltä, koska sitä tässä nyt todella tarvitaan. Eli joogaan päivittäin ja meditoin tarvittaessa sekä sään salliessa ja aikataulun puitteissa käyn rauhallisella kävelyllä.
Helmikuu on pyhitetty parantumiselle 🙂

Yritän myös jakaa työt tasaisemmin useammalle päivälle ettei tulisi niitä 15h työpäiviä vaan pyrkisin siihen että 9h on maksimi. Näin saan tarvittavaa aikaa itseni hoitamiseen ja lepoon 🙂

Viimeinen helmikuun viikko menee ketoosidieetin sekä helppon ja nopean Circuit Training merkeissä 🙂

Torstai 28.2.

Syvä huokaus ja kiitos, helmikuun viimeinen päivä! Ihanaa!

Aamulla oli ihana ilma ajaa töihin 🙂 Aurinko paistoi, tuntui että luonto alkaisi jo pikku hiljaa heräämään, hih – tai sitten vaan kuvittelen koska odotan kesää niin kovasti 🙂

Tänään olin pitkän päivän töissä ja liikunta jäi taaaaaas väliin. Eihän tämän pitänyt näin mennä 🙂

No mutta kuitenkin tässä tämän päivän ruokailut.

Tänään kalorit jäi 343 kcal alle tavoitteen, protskut 9 g ja rasvat 20 g samoin hiilarit jäi 35 g alle tavoitteen (tavoite 50g).

Ruokalista 28.2.13

Keskiviikko 27.2.

Hui enää yksi päivä niin alkaa kevät! Aivan mahtava aurinkoinen päivä 🙂

Aamu alkoi joogaamalla joka herätti kehon uuteen päivään 🙂

Tänään olen siivonnut ja siivonnut ja siivonnut 🙂 Vaatekaapista löytyi paljon tavaraa uudelleen jaettavaksi uusille onnellisille omistajille 🙂
Niin paljon vaatteita on jäänyt liian isoiksi ja osa käyttämättömiä 🙂 Ihanaa päästä niistä eroon ja saada tilaa uusille vaatteille 🙂

Tänäänkään en ole liikkunut kuin hyötyliikunnan merkeissä. Rappusia olen ravannut kymmeniä kertoja joten reidet ja peppu ovat saaneet tehdä töitä 🙂

Kotona ollessa aika menee niin nopeasti ettei meinaa ehtiä syödä tarpeeksi usein 🙂

Tänään kalorit ylittyi tänään 34 kcl:n verran :), protskut ylittyi 3 g ja rasvat 1 g hiilarit oli lähes täydelliset 47 g (tavoite 50g).
Aika hyvin 🙂 Olen melkein ylpeä itsestäni!

Ruokalista 27.2.13

Tiistai 26.2.

Olipahan taas päivä yllätyksiä täynnä!

Oikeesti olen onnellinen kun helmikuu loppuu. Ei ole ollut minun kuukausi.
Toisaalta tästä alkaa nyt uusi elämä ja nenä vain kohti parempia kalapaikkoja sekä toteuttamaan unelmia jotka ovat odottaneet pöytälaatikossa 🙂 Sain tänään ilmoituksen että työtilani vuokrasopimus päättyy toukokuun lopussa, mikä tarkoittaa etten pysty tekemään töitä toukokuun jälkeen nykyisissä tiloissa. Eniten minua harmittaa kaikkien ihanien asiakkaideni puolesta ja tämän uutisen kertominen heille on todella vaikeaa. Onneksi minulla on myös toinen toimipiste johon voin toukokuun jälkeen keskittyä 100%:sti.
Kaikella on tarkoituksensa ja tavoitteenahan on saavuttaa aina jotain parempaa ja suurempaa 🙂

No niin siinä päivän avautuminen 🙂

Liikkuminen jäi tänään vain hyötyliikunnan varaan.

Tänään kalorit jäi 28 kcal alle tavoitteen, protskut ylittyi 10 g, rasvat jäi 4 g alle tavoitteen samoin hiilarit jäi 10 g alle tavoitteen (40g kun tavoite on 50g).

Tässä tämän päivän ruokalista.

Ruokalista 26.2.13

Maanantai 25.2.

Nyt taitaa kevät olla ovella! Niin ihana ilma että huiiiii 😉

Tänään on lihakset ollu vähän väsyneet eilisestä treenistä – ihanaa 🙂
Aamu alkoi kevyellä venyttelyllä. Joskus aikanaan tein säännöllisesti Viisi Tiibettiläistä riittiä päivittäin ja tänään tein harjoituksen pitkästä aikaa. Siinä keho herää hyvin uuteen päivään ja mieli virkistyy 🙂 Iltapäivällä kävin lähes kahden tunnin kävelylenkillä. Tuli jo vähän pimeää ennen kuin pääsin kotiin 😀

Ruokailu on mennyt hienosti vaikka aika lailla saa säätää, että kaikki luvut täyttyvät. Hiilarit ovat vaikein. Täytyy harkita jos tiputtaisi ne 50:stä 30:een ensi viikon alusta jos jatkan tätä ketoosidieettiä.
Aamulla söin kaurapuuroa vaikka sitä ei saisi, mutta siihen on kaksi syytä. Haluan kuitu ihan masun takia ja saan siitä edes vähän hiilareita 🙂 Kaurapuuro jää vain niihin aamuihin kun tiedän, että minulle jää aikaa ruoan suunnitteluun ja riittävän rasvan tankkaamiseen.

Tänään kalorit jäi 29 kcal alle tavoitteen, protskut ylittyi 8 g ja rasvat 1 g. Hiilarit jäi 18 g alle tavoitteen (32g kun tavoite on 50g).

Tässä tämän päivän ”ruokalista”

Ruokalista 25.2.13

Sunnuntai 24.2.

Ihana ilma 🙂

Tänään alkoi ainakin viikon mittainen tehokuuri ennen punnitusta ja mittauksia. Sama dieetti jatkuu pääsiäiseen saakka. Sen jälkeen on talviloma ja aion nauttia siitä kaikin keinoin 🙂 Loman jälkeen jatkan kuuria hiukan tiukemmin siihen saakka kunnes olen saanut rasvaprosentin haluttuihin lukemiin. Samalla treenaan lihaskuntoa muuttaen ohjelmaa aina kahdeksan viikon välein.

Eli tänään on alkanut ketoosidieetti jossa pyrin syömään 1250 kcal päivässä ja jonka energiat jakautuvat seuraavasti 30 % proteiinia, 16 % hiilareita ja 54 % rasvaa (lähinnä kookosöljystä).Tämä kestää reilu neljä viikko 28.3. saakka. Pääsiäisenä totuttelen vähän hiilareihin ja lomalla keskityn terveelliseen ruokavalioon, mutta en niin tiukasti kuin dieetissä. Loman jälkeen jatkan ketoosidieettiä seuraavasti 35 % proteiineja, 10 % hiilareita ja 55 % rasvaa jos se ei ala ”tökkimään” :D.

Tänään jo huomasin että protskut tulee helposti täyteen ja menevät ylikin, hiilarit on ihan ok mutta rasvat huh huh en saa niitä täytettyä. Tämä ruokavalio vaatii totuttelua monnessakin suhteessa 🙂 Normaalisti syön alle 1000 kcal päivässä enkä juurikaan rasvaa. Tuntuu että saan syödä koko ajan ja silti on vaikea saada kaloreita täyteen. Onneksi protskupirtelöissä on aina reilu 100 kcal/annos ja 5 g (tl) kookosöljyä 43 kcal 🙂

Tässä tämän päivän ”ruokalista”

Ruokalista 24.2.13

Ainakin lomaan saakka teen seuraavanlaisen treenin vähintään neljä kertaa viikossa ja lisäksi jos aika riittää lisään aerobista liikuntaa ja
pitkinä työpäivinä teen illalla 15 min PP treenin.

Helppo ja nopea Circuit Training

Tänään minulla meni 27 min 🙂 Eli sopiva treeni ja saa kivan hien pintaan 🙂

Tästä se taas alkaa 🙂

Perjantai 22.2.

Oi kuinka sitä voikin olla onnellinen ja kiitollinen monista asioista elämässä 🙂

Helmikuu on kyllä mennyt niin usvassa. Onneksi se loppuu kohta ja alkaa KEVÄT!

Tämän vuoden projekti on ollut katkolla neljä viikkoa ja tuhoa on tullut ja paljon. Vaakaan en ole uskaltautunut saati sitten tehdä mittauksia. Nyt vaan on aloitettava treenit ja itsensä kuntoon laittaminen alusta 1.3. alkaen. Silloin menen vaakaan ja teen mittaukset. Se on sitten uusi alku ja siitä ei ole kuin suunta ylöspäin.

Sunnuntaina ajattelin alkaa pikkuisen testata vahinkoen suuruutta sekä tunnustella olotilaa, koska vielä saan niistää vaikka muuten olo on jo hyvä. Ajattelin aloittaa ihan rauhallisesti pyöräilyllä (sisällä) ja testata vähän lihaskuntoa. Sen mukaan alan pikku hiljaa ensi viikon aikana ”vetreyttää” itseäni ja toivottavasti saisin vähän nesteitä ja turvotusta pois ennen punnitusta 😀

Ihanaa helmikuun viimeistä viikonloppua!

Maanantai 18.2.

Kaikki hyvin 🙂

Kyllä pitää olla onnellinen ja kiitollinen ettei mitään ”vakavampaa” löytynyt!

Vähän säikäytti kun rtg-lääkärikin tunsi jotain erilaista toisessa rinnassa. Onneksi kuvissa ja ultrassa ei näkynyt mitään muutoksia. Hän tutki kyllä todella tarkkaan ultralla myös kainalon ja moneen moneen kertaan kohdan jossa oli poikkeavaa kudosta. Suositteli kuitenkin viimeistään kahden vuoden päästä käymään uudelleen ja heti jos jotain vähänkään poikkeavaa tuntuu tai jos tuntuu normaalista poikkeavaa kipua tai aristusta. Tämä oli kyllä sellainen muistutus siitä että pitää olla kiitollinen siitä että on terve.
Tutkikaa rinnat säännöllisesti!

Ihanaa on myös se että flunssa alkaa helpottaa ja varmaan ensi viikolla pääsen jo aloittamaan treenin (alusta). Voi että odotan sitä päivää 🙂
Ja kohta on ihanat juoksukelit kunhan lumet ensin sulaa 🙂 Sitä ennen pelkkä kävely saa riittää ja sekin vain hyvällä säällä 😀

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Perjantai 15.2.

Hui helmikuu yli puolenvälin! Mutta hei, kohtahan alkaa kevät 🙂 Ihanaaaaa 😀

Maanantaina on jännä päivä. Kirjoitan iltasella uutisia.
Toivottavasti ne ovat hyviä ja pääsen iloisin mielin jatkamaan elämää ja tämän vuoden projektia 🙂

Oikein ihanaa, hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!!!! Muistakaa elää ja nauttia kaikesta ihanasta!!!!

Tiistai 12.2.

Voi että! Lääkäri on sairastunut enkä pääse huomenna tutkimuksiin 😦 Sain uuden ajan maanantaiksi. Nyt joudun odottamaan vielä kuusi päivää. Olin jo ajatellut että huomenna pääsen jatkamaan normaalia elämää, koska minussa EI voi olla mitään vikaa! Piste!

Nyt ajattelin vain levätä ja hoitaa flunssaa. Jätän huomiset mittaukset ja punnitukset väliin. Nyt ei yhtään ylimääräistä negatiivista lukua eikä asiaa vaan keskitytään kaikkeen positiiviseen ja iloa tuottaviin asioihin ja ajatuksiin. Murehditaan ja mietitään vasta sitten jos tulee jotain murehdittavaa 🙂

Sunnuntain 10.2.

Koskaan ei tiedä aamulla mitä päivän aikana tapahtuu.

Loppuviikko oli todella erilainen kuin ajattelin sen etukäteen olevan.
Se että flunssa jatkuu eikä tunnu parantuvan millään on yksi asia jonka luulin jo helpottavan, mutta ei.
Toinen asia joka muutti minua jo ulkoisesti ja minun minuutta, muuttui todella paljon kun luovuin pitkistä hiuksistani. Olin miettinyt tätä jo joulukuusta saakka, mutta kun se päivä tuli perjantaina olin aika yllättynyt minkälaisia reaktioita se toi tullessaan. Olin niin tottunut pitkiin hiuksiin. Eilen ruokakaupassa tuntui että minusta puuttuu jotain todella suurta. Hiukset vaan olivat menneet niin huonoon kuntoon kaikkien käsittelyden myötä, ettei minulla oikeastaan ollut muuta vaihtoehtoa. Pahin rasitus latvoihin on tullut kun muutamia vuosia sitten olin tummahiuksinen hetken mielijohteesta ja sitten halusin takaisin blondiksi, mutta hiukset olivatkin toista mieltä. Eli uusi projekti lisää tuleville vuosille on hiusten kasvatus.
Eikä kahta ilman kolmatta joka oli kuitenkin kaikista mullistavin. Keskiviikko kun kävin gynekologilla ihan normaalissa vuositarkastuksessa ja samalla hän tutki rintani. Voittekin jo lopun arvata. Sain lähetteen jatkotutkimuksiin. Keskiviikkona minulla on aika röntgeniin ja ultaäänitutkimukseen, joten siihen saakka yritän olla ajattelematta asiaa sen enempää.

Nyt vaan toivon, että saan itseni mahdollisimman pian kuntoon ja pääsisin jatkamaan projektiani. Mutta vasta sitten kun olen täysin kunnossa 🙂

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille ja nauttikaa jokaisesta hetkestä! 🙂

Keskiviikko 6.2.

Ja viikko taas puolessa välissä 🙂

Alkuviikon aikana ei ole tapahtunut sitten yhtään mitään. Olen levännyt sunnuntain, maanantain ja tiistain. Tänään olin ensimmäistä kertaa ulkona lauantain jälkeen. Lauantaina oli vähän parempi päivä, mutta sunnuntaina tuli taas takapakkia flunssan kanssa vaikka olen yrittänyt myrkyttää sitä pois kaikilla mahdollisilla keinoilla 😀
Terveellinen ruoka ei maistu, joten olen syönyt aika paljon pastaa ja broileria, eilen oli sentään katkarapusalaattia jeeeeee!!!! 😀 Karkkiakin olen syönyt päivittäin koska se tekee olosta paremman (en ole varmaan koko viime vuonna syönyt niin paljon karkkia kun tämän typerän flunssan aikana).
Lisäksi on outoa ettei minun tarvitse käydä vessassa vaikka juon teetä ja vettä ja lisäksi otan päivittäin vahvan vihreätee kapselin 😦 nesteet siis jäävät sisään. Tämä näkyi tänään vaa’assa joka oli ”kivunnut” ylöspäin 800g, samoin kaikki muutkin luvut olivat negatiivisia eikä niistä ole sen enempää kerrottavaa. En halunnut masentaa itseäni yhtään enempää ja vain vilkaisin luvut nopeasti läpi.

Tästä ei ole enää muuta suuntaa kuin ylöspäin 😀 😀

Sunnuntai 3.2.

Ihanaa tänään paistoi aurinko !!!!!

Flunssa vaan jatkuu ja tuntuu taas menevän huonompaan suuntaan 😦 Ehkä inhottavinta on se etten saa nukahdettua. Illalla vaan pyöri tunti tolkulla kun mikään asento ei tunnu hyvälle, enkä ehdi nukahtaa ennen kuin pitää taas vaihtaa asentoa. Ainoa mikä vähän rauhottaa on magnesium. Toiseksi inhottavin asia on se etten pääse treenaamaan 😦 Aloitan siis kaiken nollasta kun saan itseni terveeksi. Hypoxista jäi vielä kolme kertaa johonkin hamaan tulevaisuuteen (jouduin tänään taas perumaan varatut ajat), eli meni vähän hukkaan koko juttu 😦 Nyt pitää vaan OIKEESTI päättää etten treenaa ennen kuin olen terve!!!! Sitten aloitan kaiken puhtaata pöydältä ja pääsen tavoitteeseen loppuvuoteen mennessä 🙂

Eilen oli cheat day joka meni aivan mahtavasti 😀 Lastenkutsuilla söin ihan kaikkea mitä oli tarjolla, suolaista tosin enemmän ja kermakakkua ihan pikkuisen ja sitten illalla vielä pizzalle!!!! Tänäänki on mennyt ihan herkutellessa 🙂 Aamupalaksi heti kotonatehtyjä karjalanpiirakoita ja päivällä hampurilainen ja ranskalaiset 😀 😀 Nyt tarvitaan voimaruokaa ja vitamiineja että saadaan tauti taltutettua. Kaikki keinot ovat sallittuja!

Kaikesta huolimatta keskiviikkona on mittauspäivä. Siitä rutiinista ei voi poiketa vaikka en ole mitään tehnyt ja syönyt kuin possu 😀
Posket pyöristyy – hyvä 😉

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!!!

Tammikuun ohjelmaan kuuluu Hypoxi (jatkossa pelkkä H) rasvanpoltto- ja ihonkiinteytys ohjelma. Kertoja on yhteensä 12 ja pyrin käymään hoidoissa kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Hoito kestää noin tunnin. Sairaatumisen vuoksi Hypoxi jäi kesken ja kolme kertaa jäi käyttämättä. Tästä jäi tulokset saamatta joten sen hyötyä rasvanpoltossa ei pysty vertaamaan.

Sen lisäksi tein kotona 3 kertaa viikossa kevyen 4-6 min Power Plate 3D tärinälaite treenin (jatkossa PP). Tällä laitteella saadaan aktivoitua 100% lihaksista samalla kertaa. Tutkimuksissa on todettu, että 15 min treeni PP laitteella vastaa n. 45 min saliharjoittelua. Lisäksi laite lisää erittäin tehokkaasti aineenvaihduntaa ja energiankulututa useiksi tunneiksi treenin jälkeen. PP treeniä teen tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Sunnuntait on siis varattu sohvalla löhöilyyn 😀 Pitää aloittaa varovasti 😀

Perjantai 1.2.

Helmikuuuuu!!!!!

Kylläpä tammikuu meni nopeasti, hyvä että ehti säikähtää!

Ihan ensimmäiseksi viikon tulokset ja sitten vasta kuulumiset 🙂

Rasva – 0,6%, lihas -+0,3%, paino – 600g. Vyötärö – 0,5 cm ja peppu – 1 cm.

Kaikki luvut olivat tällä kertaa positiivisia 🙂

Ja sitten kuulumiset 🙂 joista tylsin on se että flunssa jatkuu, enkä voi tehdä mitään!

Tiistaina oli pitkä työpäivän ja seuraavan yö tuli nukuttua todella huonosti. jos neljä tuntia tuli täyteen niin hyvä.
Syöminen oli todella heikkoa. Mikään ei maistunut eikä mitään tehnyt mieli. Aamulla puuro ja teetä, päivällä Subin puolikas joka oli päivän suurin ateria. Illalla teetä ja yksi kauraleivän puolikas jonka päälle kinkkua.

Keskiviikko meni ihan väsymyksen merkeissä ja meni siis suorastaan ohitse. Aamupalaksi protskupirtelö, päivällä vähän hedelmiä ja illalla oli pakko syödä pihvi ja ranskalaiset ja jälkkäriksi laskiaispulla 😀

Torstaina tein pitkän työpäivän. Aamupalaksi protskupirtelö, aamupäivällä banaani ja kaurajogurtti. Päivällä puolikas protskupatukasta ja toinen puolikas autosa kotimatkalla. Illalla oli verensokerit niin alhaalla, että suorastaan ahmin pakasteesta mozzarellapitzzan 😀
Tästä voisi jo ajatella että ehkä alan oppia täyttämään päivän kalorit keinolla millä hyvänsä 🙂

Tänään perjantaina olen vaan huilaillut vaikka nukuin 12h yöunet 🙂 Haluan saada itseni kuntoon mahdollisimman pian.

Jälkikäteen ajatellen todella tylsä viikko!

Huomenna on taas cheat day joka tällä kertaa on helppo, koska huomenna on lastenkutsut ja siellä pöydät notkuu herkkuja 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Maanantai 28.1.

Tänään olen ihan oikeasti löhönny ja nukkunut sohvalla koko päivän 😀

Olo on muuttunut. Kurkkukipu jo helpottaa, mutta nyt alkaa nenä mennä tukkoon. Suurinta mitä olen tänään tehnyt on ollut ruoka, lisännyt takkaan puita, pessyt hiukset ja ”pessyt” muutaman koneellisen pyykkiä 🙂

Tänään en ole ajatellut syömistä sen enempää vaan syönyt mitä mieli tekee 🙂 Aamupalaksi protskupirtelö soijamaitoon, päivällä n 100 g kinkkua kuutoina pannulle ja lisäksi eilistä pastaa ja tietty ketsuppia 🙂 välipalaksi soijajogurttia kanelilla ja banaani. Jossain vaiheessa iltaa saan kana teriyaki subin josta toinen puolikas jää huomiseksi evääksi 🙂

Eilen ja tänään olen tankannut itseäni vitamiineilla 🙂 joka neljäs tunti olen ottanut sinkkiä ja c-vitamiinia sekä muut vitamiinit joita otan päivittäin. Kahvia en ole juonut mutta se varmaan hoituu huomenna 🙂 Flunssalääkkeethän ovat suurilta osin c-vitamiinia ja kofeiinia, niin miksi niitä ostaa apteekista kun niitä löytyy omasta kaapista lisää vain vähän annostusta 😀

Sunnuntai 27.1.

Tammikuun viimeinen viikko alkaa huomenna!

On ollut sen verran kiireinen viikko, etten ole joka päivä ehtinyt kirjoittaa kuulumisia. Tässä siis muutaman päivän tapahtumat 🙂

Torstai oli todella pitkä työpäivä melkein 15 tuntia matkoineen joten en jaksanut enää kymmenen aikaan illalla muuta kuin syödä ja käydä pesulla 🙂 Eli treeni jäi väliin 😦 syömisestä puhumattakaan! Aamupalaksi puuro ja protskupirtelö, päivällä kanasalaatti ja illalla ei tehnyt mieli kuin teetä ja paahtoleipää.

Perjantaina oli aamusta H treeni joka tuntui taas kerran hyvälle. Vaakakin oli mennyt keskiviikosta kilon alaspäin :). Pukuhuoneessa koin aika negatiivisen yllätyksen kun yksi asiakas tuli pukuhuoneeseen samaan aikaan ja katsoi minua päästä varpaisiin ja mulkaisi todella pahasti. Hän oli minua selvästi suurempi kokoinen ja ilmeisesti ei pitänyt siitä, että häntä pienemmät hoitavat itseään. Itse en arvostele ihmisiä ulkonäön perusteella enkä millään muullakaan perusteella.Siksi tämä tuntui todella pahalle. Olisi tehnyt mieli sanoa ”kuule ei tää oo ihan itsekseen tullut vaan olen tehnyt vuoden töitä ja siksi näytän nyt tällaiselta – tsemppiä myös sinulle” mutta menin niin lukkoon hänen reaktiostaan että olin ihan sanaton. Syöminen oli taas kerran mitä sattuu. Aamupalaksi protskupirtelö ja matkalla keskustaan söin banaanin. Treenin jälkeen n. 1,5 h söin katkarapu-lohisalaatin ja sitten illalla oli pakko mennä pitsalle 😀 muuten kalorit olisivat jääneet todella vähäisiksi.

Näin reippaasti jaksoin syödä oman pizzani 🙂 (lohi- jättikatkarapupizza)

Pizza 25.1.13 Pizza syöty 25.1.13

Lauantai olikin taas yllättävän vauhdikas 🙂 Olihan cheat day joka onnistui tällä kertaa vähän paremmin 🙂 Treeni jäi väliin koska en ollut kotona niin pitkää aikaa, että olisin ehtinyt treenata välissä 🙂 Aamupalaksi oli paahtoleipää ja teetä. Välipalaksi proteiinipirtelö. Illalla taas lemppari italialaiseen testaamaan uutta ruokalistaa josta otin alkuun lajitelman italialaisia leikkeleitä, pääruoaksi fettuccinepastaa, tiikerirapua, venussimpukkaa ja kalamaria, chilillä ja valkosipulilla maustettua valkoviinikastiketta, kirsikkatomaattia ja gratinoitu vihersimpukka ja jälkkäriksi aina varma valinta Affogato al Caffè eli vaniljajäätelöä espressolla. Niin ja kotimatkalla vielä teelle jossa söin karjalanpiirakan ja croisantin hillolla 😀 Paljon sellaista joita en enää saisi syödä, mutta ajattelin että ns. juhlapäivänä saa syödä vapaammin ja arkena olen tarkempi.

Tänään sunnuntaina heräsinkin kurkkukipuun 😦 ja olenkin ottanut todella rauhallisesti. Ei mitään ajatustyötä rasittavampaa 😀 Peruin maanantain ja keskiviikon H hoidot ja varaan huomisen päivän pelkkään lepoon niin saan itseni kuntoon tiistaiksi niin pääsen taas töihin. Samoin lepään keskiviikon ja torstaina jaksan taas hyvin tehdä töitä. Perjantain jätän vielä avoimeksi ja seuraan mihin suuntaan kuntoni menee. Toivottavasti pääsen jo silloin aamusta treenamaan. Ruoka on ollut cheat day 2 🙂 Aamupalaksi protskupirtelö, meitokahvi ja kaksi paahtoleipää. Ruokasi pastaa sitruunavoikastikkeella ja kaksi broiskun rintafilettä ja illalla vielä ”uusi” jogurtti 🙂

Uuden ruokavalion suunnitteluun on mennyt yllättävän paljon aikaa ainakin ruokakaupassa 😀 Onneksi löysin ensihätään soijasta valmistettuja protskujauheita. Harmillista että olen yliherkistynyt juuri maitoproteiinille 😦 se tekee tästä vaikeamman koska kaikki lehmänmaitotuotteet sisältävät maitoproteiinia. Jogurttihyllystä löysin hienon valikoiman soijavalmisteita ja kaurajogurteissakin oli valinnan varaa. Kauraa voin syödä maltillisesti – onneksi 🙂 Huonoa näissä tuotteissa on se että lähes kaikkiin on lisätty sokeria, sokeria jota haluan välttää kaikin keinoin. Oli yllättävää että lähes kaikissa oli melkein 10 g sokeria/100g joka on minun mielestä paljon. Hyvä tästä tulee kun ei niuhota liikaa 😀

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Keskiviikko 23.1.

Ja taas viikko puolessa välissä 🙂

Tänään oli aamulla H treeni ja mittauspäivä 🙂

Ja tässä viikon tulokset!
Rasva +0,5%, lihas – 0,4%, paino – 100g. Vyötärö – 0,5 cm ja peppu + 1 cm.

Olen kyllä hiukan ymmälläni tuloksista, koska olen liikkunut kuutena päivänä viikossa ja tehnyt lihastreeniä mielestäni sen verran, että pitäisi jo lihasmassa näkyä +merkkisenä 😦 Jaloissa ja käsissä on jo ihan selvästi havaittavissa muutosta jo ulkoisestikin. Hmmmm…..ruoka!

Jos ruoka on ollut vaikeaa se on tästä päivästä lähtien vielä vaikeampaa. Tein tänään ruoka-aineyliherkkyystetin ja tulokset syorastaan itketti 😦 Juuri olin saanut jotain tolkkua syömiseen ja löytänyt jotain mitä pystyn syömään se romuttui tänään pahemman kerran.
Enää ei maitotuotteita missään muodossa eikä kananmunia jotka olivat kaikista pahimmat, pähkinät joita söin välillä autossa ja hedelmien kanssa, niitä tulisi välttää. Kaura, vehnä, maissi, ruis, durumvehnä, kalat ja äyriäiset, mansikka, inkivääri ja hiiva joita pitää tarkkailla.
Mitä jää jäljelle? Kasvikset ja liha! LIHA jota minun on muutenkin vaikea syödä on lähestulkoon ainoa proteiininlähde jota voin syödä vapaasti, onneksi myös soijapapu ja palkokasvit on sallittu (mutta ei veriryhmäni mukaan niinkuin ei lihakaan).

Tuli vaan mieleen että eikö minua ole tarkoitettu enää fitnesskuntoilijaksi – oman unelman tavoittelijaksi?

Nyt pitää hetki miettiä ja kerätä taas tietoa miten pääsen tästä eteenpäin ja toteuttamaan unelmani. Ei sitä ainakaan tehdä helpoksi mutta minä en anna periksi Piste!

Tiistai 22.1.

Uusi viikko taas hyvässä vauhdissa 🙂

Eilen maanantaina oli aamulla H treeni jonka jälkeen oli taas kerran hyvä olo. Illalla vielä itämainen tanssi 🙂 Tanssitunnilla alkoi pepussa ja reisissä tuntumaan pientä väsymystä 🙂 alkoi rytmi ja askeleet mennä vähän miten sattuu. Olisikohan lauantain pepputreenillä jotain vaikutusta asiaan 🙂

Syöminen meni niin hienosti että olin lähes ylpeä itsestäni. Aamulla protskupirtelö ja ennen lähtöä puuroa. Treenin jälkeen oli taas paasto ja sain syödä taas puoli kahden aikaan, ja silloin söin lauantailta ylijääneen wrapin jonka täytteeksi salaattia, broiskun rintapala, avokadoa, vähän juustoraastetta, maustamatonta jogurttia ja salsaa NAMMMMM 😉 Ennen tanssitunnille lähtöä taas protskupirtelö ja kotimatkalla Subin kautta josta mukaan tarttui kana teriyaki 🙂 Eli syöty on ja sen huomasi tänä aamuna energiatasosta 🙂

Olen onnellinen siitä, että eräs valmistaja on tuonut markkinoille ns onnellisten pientilojen broiskunlihaa (ei luomu). Nyt pystyn vähän paremmalla omalla tunnolla syömään vaaleaa lihaa. Kiitos!

Tänään olen jo tehnyt päivän treenit eli 6 min PP, jossa keskityin vatsaan ja sen jälkeen painoilla yläselkää ja käsiä. Peppu saa levätä torstaihin 🙂

Ruokaakin on syöty jo moneen kertaan. Aamulla protskupirtelö, puuroa ja mustikkakeittoa ja treenin jälkeen appelsiini ja 10 pähkinää 🙂 Päivällä syön quinoaa, salaattia ja broiskua. Illalla ceasar salaattia broiskulla ja vielä lisäksi juustoraastetta niin saan tarpeeksi kaloreita ja jos illalla jaksaa niin purkillinen maitorahkaa.

Huomenna on keskiviikko ja mittauspäivä. Saa nähdä mihin suuntaan luvut ovat menneet. Olo ainakin tuntuu isolta 😀

Sunnuntai 20.1.

Tänään on ollut aktiivinen laiskottelupäivä 🙂

Vihdoinkin vaatehuoneen hyllyt on saatu kasattua ja vaatteet löytäneet omille paikoilleen. Nyt on helpompi katsoa mitä laittaa kiertoon 🙂
Kengät ja laukutkin pääsivät omille paikoilleen 🙂 HUH!!!

Eilen lauantaina sain vähän lisää kuntoiluvälineitä. Uudet säkkihanskat koska vanhat meni muutossa roskiin ja pumppisetin 🙂 Nyt on turvallista ”riehua” tangon kanssa vaikka on yksin kotona koska tuo on paljon sopivamman kokoinen kuin vanha tanko joka jo itsessään painaa 20 kg 🙂
Pääsinkin jo eilen heti kokeilemaan ja voi että tuntui hyvälle olkapäissä ja käsissä 🙂 Säkkin kanssa pitää aloittaa varovasti etten satuta käsiäni koska ne ovat minun tärkeimmät työvälineet. Saattaa olla että helmikuun ohjelmaan tulee hiukan muutoksia 🙂

Olen miettinyt syömistäni ja suhdetta ruokaan. Nyt siihen pitää panostaa (taas kerran) ihan toden teolla. Olen lukenut netistä paljon ravitsemuksesta ja kuinka tärkeä merkitys sillä on jos halutaan tuloksia. Vielä en turvaudu ulkopuoliseen apuun, koska haluan että tämä on minun juttu, minun oma suunnittelemat treenit ja ruokavalio. Jos kevään aikana huomaan ettei tästä tule mitään olen valinut jo henkilön jolta pyydän ammattiapua.

Eilen oli kuitenkin cheat day joka alkoi maitokahvilla ja proteiinipannukakuilla, päälle sokeritonta hilloa 🙂 Proteiinipirtelö ja puolikas protskupatukka 🙂 Illalla meksikolaista ja jälkkäriksi tiramisua 🙂 ja oli vähän karkkiakin 🙂

Treeninä oli PP, peppu ja kädet 🙂

Huomenna alkaa uusi viikko ja olemme taas lähempänä kevättä!

Perjantai 18.1.

Huh huh kiirettä pitää. Viikko on mennyt niin nopeasti että säikähdin että tänään on perjantai!

No niin sitten kuulumisia muutamalta päivältä.

Keskiviikkona oli siis mittauspäivä ja H treeni. Mittaustulokset eivät olleet kovin kannustavia, mutta olenhan tehnyt paljon peppu- ja vatsatreeniä. Syöminen oli taas vähän sitä sun tätä tai ei mitään 😦 Jostain olisi saatava vähintää 1200 kcal/päivä kasaan. Tämä jää aivan liian monena päivä jopa alle 1000 kcal. Aamulla puuro, lounaaksi sentään kanaburito jossa oli suurimmalta osin salaattia, tomaattia ja kurkkua ja hiukan kanaa sekä lettu, vähän salsaa jota en juurikaan syönyt ja n. 1/4 dl juustokastiketta. Ihan koko annosta en syönyt. Illalla kaksi paahdettua ruispaahtoleivän palasta ja päällä kinkkua. Joten tuloksiakaan on turha odottaa. Syö nainen oikeeta ruokaa!!!!! Pitää varmaan alkaa keksiä joku rangaistuiskeino itselle jos jättää syömisen liian vähälle.

Torstaina oli pitkä työpäivä, mutta kotiin tultua tein kunnollisen PP treenin ja lisäksi peppua- ja vatsatreenin. Ja syöminen huh huh….aamulla puuroa, aamupäivällä puolikas protskupatukka, laskiaispulla, toinen puolikas protskupatukasta ja illalla kahden munan munakas ja 50g kinkkua.

Tänään perjantaina aamulla H treeni jonka jälkeen oli kahden tunnin paasto mutta sen jälkeen söin salaattia, avocadoa ja juustolla kuorrutettua kanaa. Kotiintultua kaksi Real viipaletta joiden päälle paistettua kananmunaa ja teetä 🙂 Illalla yritän vielä muistaa ottaa jogurttia 🙂

Ja sitten tuloksia 🙂

Rasva +0,5%, lihas ennallaan, paino +400g. Vyötärö +1 cm cm ja peppu -1 cm.

Huomenna on cheat day ja kunnon PP ja lihastreeni 🙂

Tiistai 15.1.

Tammikuu on jo puolessa välissä! Ei voi olla totta!

Viikko ei alkanut ihan niin kuin olin suunnitellut. Risteilyllä sain iho-oireita 😦 iho kutisee ja on ihan punaisia läiskiä täynnä (pääasiassa niska ja korvan takaosat). Saan ihan kauheita raapimiskohtauksia ja iho menee tulipunaiseksi ja alkaa kihelmöidä. Joku yliherkkyys taisi tulla lakanoista tms. Onneksi tänään on ollut parempi päivä.

En siis uskaltanut mennä maanantaina H treeniin koska en tiennyt kuinka vakavasta asiasta oli kyse. Eikä pieni hikoilu ajatuksena tuntunut kovin kivalle. Illalla olin kuitenkin itämaisen tanssin tunnilla ja sain edes vähän liikuntaa. Tuntui todella hyvälle kun sain alaselkään kunnon liikuntaa 🙂

Tänään oli illalla PP treeni 🙂 on kiva huomata, että käsissä alkaa jo tuntua muutosta. Ulkoisesti muutosta ei ole juurikaan nähtävissä, mutta nyt jo tuntuu ihon alla muutakin kuin luu 🙂 Tästä motivoituneena muutan hiukan helmikuun treeniohjelmaa lisäämällä liikkeitä ja aikaa.

Ruokailusta en edes viitsi kertoa koskien eilistä ja tätä päivää. Lupaan kuitenkin yrittää syödä enemmän! 😦 miten voi olla niin vaikeeta syödä, en itsekään ymmärrä 😦

Hui, Huomenna onkin mittauspäivä 🙂 jännittää 😀

Sunnuntai 13.1.

Terveisiä Tukholmasta!

Muutama päivä on vierähtänyt etten ole kirjoitellut kuulumisia. Torstai oli todellakin niin pitkä päivä etten jaksanut kotiintultua enää tehdä muuta kun syödä ja mennä nukkumaa. Eli siitä tuli treenien osalta vapaapäivä. Perjantaina tein PP treenin ja vähän extraa masulle ja huh kyllä oli masu väsy 😀 Lauantai meni Tukholmassa kävellessä. Tänään olen sitten huilaillut ja nauttinut kotona olosta 🙂

Syöminen vähän vaikeutui kun en herkutellut merenelävillä vaan etsin salaattia johon keräsin kaiken laista pientä herkkua tapaspöydästä ja sitten vähän juustoja. Jälkiruokaa söin perjantaina maltillisesti 🙂 Lauantain taas salaatti ja tapaspöydän antimia ja lämpimäksi ruoaksi otin ranskalaisia ja lihaa ja mikä kauheinta (josta poden nyt todella todella huonoa omaatuntoa) söin ihan kauheesti jälkiruokaa. Lähes kaikkea pieni määrä, lautanen oli ihan täynnä ja vaikka masu sanoi jo että riittää niin taistelin koko lautasen tyhjäksi kun minulle sanottiin etten varmasti jaksaisi syödä kaikkea. Jaksoin!!! Ja nyt kaduttaa 😦

Huomenna on taas H treeni jota odotan todella paljon. Ainoa mikä jännittää on punnitus. Kotona en ole vaakaan mennyt ja jätän sen yllätyksen siis huomiseen. Toivottavasti en saa kauhean paljoa nuhtelua 😀

Nyt vaan takaisin ruotuun ja vielä vähän tiukemmalla linjalla. Enemmän proteiineja ja hiilarit saa unohtua klo 14 jälkeen.

Tässä minun uusi ravintokokeilu saada pasvaa pois 🙂 Kirjoitan jossain vaihheessa aiheesta lisää, sillä tämä on aika mielenkiintoinen juttu ja blondille se kolahti heti 🙂

Keskiviikko 9.1.

Viikko mennyt uutta projektia ja vuosi siitä kun kaikki alkoi rasvanpolttodieetillä 🙂
Paljon on matkalla tapahtunut ja paljon olen oppimut 🙂

Tänään oli aamupäivällä H treeni ja kyllä se vaan tuntuu mukavalle ja helpolle. Aika näyttää kuinka pysyvää saavutetut tulokset ovat.
Vaikka H päivänä ei suositella muuta liikuntaa, tein tänään lyhyen PP treenin jaloille, selälle vatsalle ja käsille. Huomenna on niin pitkä päivä edessä, etten varmaan jaksa kotiintultua enää treenata, tai mistä sitä tietää :), kuitenkin pitää syödä ja levätä, koska on tiedossa rankka rankka viikonloppu pikkujoulun, syntymäpäivien ja uuden vuoden juhlinnan merkeissä 🙂

Tänään tosiaan viikko ja mittausten aika. Tässä tulokset 🙂

Rasva – 1,9%, lihas +1,5%, paino omalla vaa’alla -0,5 kg H:n vaa’alla -1,2kg.
Vyötärö – 2.5 cm ja peppu ennallaan ja johtunee ainakin osaksi siitä, että olen kohdistanut peppuun erityistä huomiota ja treeniä.

Aloin myös syömään rautaa kun tuntui,ettei muut vitamiinit auttaneet ja kuitenkin oli koko ajan vähän vetämätön olo. Nyt olo on energinen ja hyvä 🙂 Eli jos väsyttää vaikka syötte vitamiineja ja monipuolista ruokaa niin kokeilkaa rautakuuria.

Maanantai 7.1.

Tänään päivä alkoi taas H hoidolla 🙂 Sain jo jarrutella polkiessa etten polje liian kovaa 🙂 Taisi olla viikonlopun jäljiltä niin paljon hiilareita varastossa 🙂 Hoitolan vaa’an mukaan paino oli sama kuin perjantaina. Keskiviikkona näen omasta vaa’asta todellisen tilanteen ja onko senttejä lähtenyt.

Tänään ruokailu on ollut ihan kunnossa. Aamulla kaurapuuroa ja mustikkakeittoa ja vähän raejuustoa. Lounaaksi katkarapu-caesarsalaatti. Kotiintultua proteiinipirtelöä ja illalla salaattia ja pihvi. Ennen nukkumaanmenoa saatan ottaa vähän jogurttia.

Huomenna on taas vuorossa kotitreeni 🙂 Lisään ohjelmaan vähän punnerruksia. Tuntuu siltä, että kädet tarvitsevat jotain tekemistä 😀

Sunnuntai 6.1.

Vuoden ensimmäinen viikko kohta mennyt 🙂 Toivottavasti koko vuosi ei mene näin nopeasti!

Eilen oli herkuttelupäivä joka alkoi tuhdilla aamupallalla. munakkaalla, kahdella pekoniviipaleella ja paahdetulla kuituneliöllä. Välipalaksi oli maustamatonta jogurttia ja ananasta ja toinen välipala oli proteiinipatukka 🙂 Illalla tein karvisenruokaa eli lasagnea ja jälkkäriksi tiramisua josta tuli todella hyvää 🙂 Ruokailu meni niin myöhään että tiramisu oli leffaherkkua 😀 Ei siis ihan hurjaa mässäilyä 🙂

Iltapäivällä oli 5 min PP treeni ja sen jälkeen tein vielä pepputreenin.

Tänään on ollut lepopäivä, suorastaan laiskottelua 🙂 Vähän sain kuitenkin tavaroita uusille paikoille ja mikä ihaninta vihdoinkin on solarium kunnossa muuton jälkeen 🙂 Pääsin tänään ekaa kertaa moneen kuukauteen ”aurinkoon” kyllä tuntui ihanalle olla hetki siinä lämmössä ja kuvitella itsensä jonnekin lämpöiseen.

Ruokailu on ollut lähes samaa kuin eilen mutta ilman protskupatukkaa ja tiramisua 🙂

Huominen alkaa taas H hoidolla 🙂 Vähän on muutosta jo havaittaviss. Tänään oli pakko käydä vaa’alla ja katsoa mittanauhaa. Keskiviikkona vasta on oikeat vertailulukemat, mutta jotain oli tapahtunut 🙂

Perjantai 4.1.

Taas on perjantai 🙂

Tänään aamupäivällä oli taas H hoito. Käymmekin vaa’alla joka kerta aina hoidon aluksi ja kahdessa päivässä oli vaaka mennyt alas 900 g, tosin nestettä, mutta painoa sekin 🙂 ”Treeni” siis 20 min torkkumista avaruuspuvussa ja 30 min kevyttä pyöräilyä tuntui hyvälle ja olo olikin hetken aivan mahtava. Sitten tuli tuskanhiki ja huono olo 😦 Olin juonut vettä ennen ja jälkeen, mutta nyt kyllä epäilen että saattaa johtua niistä ”matolääkkeistä” 🙂 Tänään otettiin jo kolme kapselia ja tunnin päästä tuntui masussa aika hassulle. Yrtit ovat voimakkaita 😀

Aamupalaksi söin taas kaurapuuroa, raejuustoa ja mustikkakeittoa. Lounaaksi otin kaupungilta salaatin jossa oli katkarapuja, fetaa, oliiveja, vähän meloia, tomaattia, kurkkua ja salaattia. Kotona keitin vielä yhden kananmunan että varmasti saan proteiinia tarpeeksi. Illalla on taas lihaa ja salaattia. H treenin jälkeen hiilareita tulisi välttää 6-7 tunnin ajan. Eli tuloksia saattaa tulla 🙂

Huomenna on varmaan yksi herkutteluruoka 🙂 joka minun kohdallani saattaa olla chili- rapupasta 🙂 Ja sitten illaksi jotain leffaherkkua esim poppareita 🙂
Ihanaa viikonloppua kaikille!

Torstai 3.1.

Tänään tuli yksi vuosi lisää 🙂 siis ikää 😀

Päivä on mennyt hyvin ja eilinen tuntui kivasti koko kehossa. Illalla tein kyllä vähän pepputreeniä 🙂 Syöminen on jäänyt tänään vähän heikolle. Aamupalaksi oli munakas ja muutama serrano kinkkuviipale ja paahdettu kuituneliö, päivällä oli maustamatonta jogurttia ja purkillinen ananasta, kotiin tullessa nälkä oli todella kova ja söin kaksi viipaletta maalahdenlimppua ja juustoa 🙂 Illalla pihvi ja salaattia.

Eilen aloitin 17 päivän dieettiä koskevan kirjan. Siinä on paljon tietoa ravitsemuksesta. Kirja on kirjoitettu aika kivasti ja siinä ei korosteta mitään liikaa. Toivon saavani tästä kirjasta lisää eväitä tulevalle vuodelle. Itse treenaaminen ja liikkuminen ei ole ongelma vaan syöminen. Siihen minun täytyy keskittyä tänäkin vuonna toden teolla. Pitää syödä muuten ei muskelit kasva!

Tänään oli myös PP treeni jonka tein kuitenkin vasta illalla 🙂 Tuntuu selvästi että nesteet lähtee liikkeelle. jalkapöydistä ja kämmenistä sen huomaa parhaiten ja sitten saa käydä vessassa paljon useammin kuin normaalisti. Vesikin maistuu taas paremmin 🙂

Postissa oli tullut paketti ja paketissa oli ”matokuuri” 😀 Paketti tuli todella nopeasti. Kesti vain kahdeksan päivää tulla jenkeistä 🙂 Tämä oli yllätys koska olin ajatellut että menee muutamia viikkoja. Eli tänään on ensimmäinen yrttikapseli otettu ja kuuri siis aloitettu 🙂

Huomenna taas aamupäivällä H treeni 🙂

Keskiviikko 2.1.

Tänään alkoi uusi elämä 🙂

Aamu alkoi kaurapuurolla, raejuustolla ja mustikkakeitolla. Sillä jouduin pärjäämään pitkälle iltapäivään mikä ei todellakaan ole hyvä asia. Aikataulut vaan meni niin etten saanut syödä (H treenin jälkeen ei saa kahteen tuntiin syödä mitään) ennen kuin lähdin kohti kotia California lohirullat mukana 😀 Niitä sitten söin autossa ruuhkassa jonottaessa 😀

Tänään oli myös ensimmäinen virallinen H rasvanpoltto- ja ihonkiinteytys ”treeni”. Olen edelleen vähän skeptinen siitä voiko sentit lähteä niin helposti, iman hikeä ja sykkeen nousua. Sen tiedämme tammikuun lopussa.

Illalla syön vielä vähän pihvia joko salaatin tai höyrytetyn parsakaalin kanssa ja ennen nukkumaan meno a 1,5 dl maustamatonta jogurttia 🙂
Tänään tulee koko päivän ateriamääriksi neljä.

Huomenna onkin PP päivä ja treenin teen aamulla ennen töihin lähtöä.

Tammikuun ohjelmaan kuuluu Hypox (jatkossa pelkkä H) rasvanpoltto- ja ihonkiinteytys ohjelma. Kertoja on yhteensä 12 ja pyrin käymään hoidoissa kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Hoito kestää noin tunnin.

Sen lisäksi teen kotona 3 kertaa viikossa kevyen 4-6 min Power Plate 3D tärinälaite treenin (jatkossa PP). Tällä laitteella saadaan aktivoitua 100% lihaksista samalla kertaa. Tutkimuksissa on todettu, että 15 min treeni PP laitteella vastaa n. 45 min saliharjoittelua. Lisäksi laite lisää erittäin tehokkaasti aineenvaihduntaa ja energiankulututa useiksi tunneiksi treenin jälkeen. PP treeniä teen tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Sunnuntait on siis varattu sohvalla löhöilyyn 😀

Ruokavalion aion pitää mahdollisimman vähäkalorisena. Lihaa, kalaa ja rapuja pyrin syömään päivittäin, lisäksi kaksi proteiinipirtelöä turvaamaan riittävän proteiinin saannin. Hiilihydraattien määrää en ole vielä päättänyt. Ehkä syön niitä maltillisesti ja jos tuntuu että niistä on haittaa alan pienentää niiden määrää.

Teen jatkossaki mittaukset viikoittain ja ainakin tammikkuussa mittauspävä on keskiviikko. Näin luvut ovat vertailukelpoisia aikaisempiin ja tuleviin mittauksiin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s