Kroppa kuntoon 2014 – 2016

Kesäkuusta 2013 lähtien ohjelmassa on ollut itsensä parantumisprosessin aloittaminen vakavasta stressistä ja uupumuksesta sekä lievästä masennuksesta. Lisäksi kärsin kilpirauhasen vajaatoiminnasta johon sain lääkkeet syyskuussa 2013 sekä kilpirauhashormonien muunto-ongelmasta jonka lääkitys alkoi 1.1.2014. Kaikki nämä ja nukkumisongelmat ovat romuttaneet 2012 ja 2013 kesäkuuhun mennessä saadut tulokset, ja nyt on aloitettava uudelleen – 0:sta.

Kehoni tuntuu niin vieraalle, enkä enää viihdy siinä, eli nyt on aika tehdä jotain.
Oikea ruokavalio ja treeni kehittyvät pikku hiljaa, kun huomaan mitä ja kuinka paljon kehoni kestää ja sietää asioita. Ruoka muuttuu heti proteiini ja kasvisvoittoiseksi ja liikunta lihaskuntoharjoitteluun painottuen, jotta saan lihakset pumppaamaan nesteitä ja kuona-aineita pois kehostani.

Aikaisempien vuosien mukaan kerron kaikki mitä tähän aiheeseen liittyy, tunnustan myös repsahdukset. Vaakaan en mene, koska keho jo kertoo, että kiloja on tullut, enkä halua masentaa itseäni enää lisää, peilikuva tekee sen jo vaa’an puolesta. Minulla on mittarina housut jotka käytin vielä elokuussa, muuta sen jälkeen ne ovat vain kiusanneet minua vaatehuoneessa. Tavoite on saada mm. nämä housut ja muut ”pieneksi” jääneet vaateet taas käyttöön.

Mm. näiden kirjojen ohjeilla aloitan uuden Kroppa kuntoon 2014 projektin joka jatkuu 2015 ja uutena mukana myös ph -ruokavalio ja ayurvedinen -ruokavalio.

Kirjan kannet CleanLean ja HankiLihastaPoltaRasvaaKroppaKuntoonKirjat2Keittokirjat3

Sunnuntai 7.6.2015

Kahden kuukauden aikana en ole tehnyt mitään liikuntaan liittyvää, en yhtään mitään!

Tänään tuli käännekohta. Kävin Paloheinässä kävelemässä ja mietin menenkö 5 km vai 3 km. Valitsin lyhyemmän, sillä en tiennyt yhtään kuinka jaksaisin ja miten kroppani reagoisi.

Viimeisen ylämäen puolessa välissä olisi tehnyt mieli juosta mäki ylös ja viimeinen mäki alas. Tuntui hyvälle! Olisin hyvin jaksanut pitemmän lenkin, mutta ensikerralla 🙂

Ihanaa kesäkuun alkua!

Sunnuntai 5.4.

Kauan odotettu huhtikuu on alkanut!

Flunssa on parantunut yllättävän hyvin. Perjantaina kävin kävelemässä, ehkä liian pitkän ja rankan lenkin, sillä sen jälkeen olen joutunut niistämään enemmän ja olo tuntuu vähän ”tunkkaisemmalta”. Harmillista sillä joudun jättämään tulevan viikon liikuntatunnit väliin. Onneksi aina voi kävellä ja käyttää portaita kun se on mahdollista.

Uusi ruokavalio tuntuu kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvältä ja pyrin toteuttamaan sitä 90 %:sti. Tosin pääsiäisenä olen syönyt vähän suklaata ja huomaan sen heti olossa. Muuten kaikki ruoka mitä syön, pyrin pitämään itselleni sopivana. En ole vielä uskaltanut kokeilla vanhoja housuja. Ehkä parempi odottaa vielä muutama viikko. Yhden takin kohdalla olen huomannut muutosta J, takki tuntuu väljemmältä. Se on hyvä merkki J

Ihanaa pääsiäistä!

Sunnuntai 29.3.

Anteeksi hiljaisuuteni!

Viime keskiviikosta asti on sairastanut melkoista flunssaa eikä liikkuminen ole ollut mahdollista eikä ole tulevalla viikollakaan. Keuhkojen vuoksi lääkäri määräsi antibioottikuurin ja ennen kuin yskä loppuu eikä tarvitse enää niistää, kovempi liikunta ei ole suositeltavaa etteivät keuhkoni vaurioidu enempää.

Uusi ruokailu on ollut yllättävän helppoa, kun vaan muistaa ulkona syödessä sanoa, ettei mitään maitotuotteita eikä valitse maustettuja ruokia. Lounaalla uuniperuna on varma valinta J

Turvotus on vähän vähentynyt, mutta vaatteissa en vielä huomaa mitään muutosta. Kyllä sen aika vielä tässä lähiviikkojen aikana tulee, kun pääsen taas tanssitunneille. Olen yrittänyt kävellä mahdollisimman paljon ja aktiivisuusranneke kyllä motivoi siihen. Tosin huomasin eilen aamulla hampaita pestessä että ranneke lisää askelia. Täytyy alkaa useimmin pesemään hampaat sähköhammasharjalla 😀

Olen kirjoittanut edellisestä kolmesta viikosta tekstin Projekti kilpirauhanen ja Toipuminen vakavasta stressistä, uupumuksesta ja masennuksesta (sama teksti).

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Sunnuntai 8.3.

Kuukausi on taas vaihtunut!

Viime viikolla liikunta jäi vain yhteen kertaan keskiviikkona, mutta oli sitäkin tehokkaampi. Olin ehkä syönyt liian vähän ja/tai vääränlaista ruokaa, sillä palautuminen ei onnistunut. Olin koko loppu viikon todella väsynyt ja jätin torstain ja perjantain tanssitunnit väliin. Onneksi ymmärsin pysähtyä ajoissa.

Viime sunnuntain jalkojen turpoaminen säikäytti minut. Olen ollut huolissani turvotuksesta ja painonnoususta siitä saakka kun sairauteni diagnosoitiin ja olen maininnut näistä asioista lääkärille useaan kertaan. Nyt tilanne oli niin huolestuttava, että päätin turvautua kokonaisvaltaiseen hoitoon. Perjantaina kävin intialaisen ayurvedalääkärin vastaanotolla ja sain uudet ruokasuositukset ja muita parantumiseeni liittyviä ohjeita, kuten hengitys- ja joogaharjoituksia, sekä muita päivittäin tehtäviä toimenpiteitä.
Ayurvedalääkäri sanoi, että kun saan kaikki epätasapainot takaisin tasapainoon kilpirauhasenikin alkaa parantua. Tämä olisi jo niin iso asia, että olen valmis syömään vaikka pelkkää kaurapuuroa kolme kuukautta ja sen jälkeen lisäämään uusia sallittuja ruoka-aineita. Parantumiseni ja oma terveys ja hyvinvointi on kuitenkin kaiken jaksamisen perusta.

Ainakin seuraavat kolme kuukautta sallittujen ruoka-aineiden lista on lyhyt.
Kaikki maitotuotteet, poikkeuksena iltamaito, ja rasvat sekä öljyt ovat kielletty. Öljyä saan käyttää vain ruoan laitossa. Hedelmien lista sisältää 11 hedelmää (sis. rusinan ja avokadon). Kaikki sitrushedelmät ja banaani on kielletty ja marjat! Onneksi vihannesten lista on laajempi. Kaikki vahvat ja tuliset mausteet ja ruoat on kielletty. Kaikki pähkinät on kielletty, eli ei juurikaan raakaruokaa. Palkokasveista on kielletty linssit ja kikherneet ja sallittuja tofu, herneet ja mung-pavut. Kananmunat ja punainen liha on kielletty ja muut lihat ja kala sallittu, muuta eettisistä syistä en syö lihaa enkä juurikaan kalaa. Proteiininlähteet on aika vähissä. Viljoista en saa, yllätys yllätys, syödä juuri mitään, mitkä kuuluvat gluteiinittomiin viljoihin. Kaurankin saan syödä vain puurona ja riisin valkoisena. Ei hiivaa, eli ei leipää.

Sallittujen lista on lyhyt, mutta kyllä niistä saa hyvää ruokaa. Iltapala on vaikea. Saan syödä vain kolme kertaa päivässä ja siksi iltapalankin olisi oltava riittävän suuri, eli smoothie, sillä aamulla on puuroa ja päivällä riisiä. Positiivisesti ajateltuna pitäisi olla helppoa kun valinnan varaa on vähän 😀 Niin ja kurkumaa kaikkeen, myös puuroon 😀

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Lauantai 28.2.

Jaahas se on helmikuun viimeinen päivä!

Edellisen viikon hurjan liikuntaspurtin jälkeen, olo oli monta päivää paljon parempi, mutta viikonloppuna huomasin, etten ollut taas muuta kuin kävellyt. Energiataso laski ja huomasin kaipaavani rankempaa liikuntaa. Maanantaina oli taas balettitunti ja oli kiva huomata kuinka osa liikkeistä oli jäänyt mieleen. Tällä kertaa lisähaastetta toivat uudet balettitossut ja tasapainon hakeminen toi lisähaastetta. Muille tunneille en tällä viikolla ehtinyt ja tulevallakin tekee tiukkaa, mutta yritän päästä ainakin kahdelle tunnille.

Ruokailu on ollut haasteellista sillä PH- ja FODMAP ruokavalio rajoittavat lounaan syömistä kaupungilla melkoisesti. Hyvä esimerkki oli perjantai kun halusin lämmintä ruokaa. Menin paikkaan josta sai vokkia ja pyysin katkarapuvokin riisillä. Hmm…riisiä ei ollut ja ainoa vaihtoehto oli nuudelit jotka oli tehty jauhosta jotka eivät taas käyneet minulle. Sain vokin katkaravuilla ja kasviksilla, kesäkurpitsalla ja porkkanalla, sillä sipuli ja sienet eivät nekään sopineet minulle. sitten etsin gluteiinitonta leipää, ei näkynyt missään. Menin maksamaan ja kysyin kassalta että mistä löytäisin gluteiinitonta leipää. Leipä piti pyytää erikseen salaattitiskiltä ja siellä oli jono, tietysti kun oli lounasaika. Sain leivän ystävälliseltä tytöltä ja pääsin syömään. Joten näin ruokarajoitteisen on varauduttava kaikenlaiseen ja siihen ettei joka paikasta saa ruokaa.
Lounas 27.2.15
Muuten olen syönyt puuroa ja marjoja, sillä raejuusto on ”ei sovi” listalla, ainakin yhden smoothien päivässä ja jotain mikä on sopinut tai en mitään. Suklaa avasi silmäni vegaanien näkökulmasta, sillä moni suklaa sisältää maitoa jossain muodossa. Hassuinta ja koomisinta on se, että kaupasta on paljon helpompi löytää gluteiinittomia ja maidottomia ”herkkuja” kuin jokapäiväisiä ruokatarpeita kuten tuoretta leipää. Mutta melkein joka päivä olen löytänyt jotain uutta mitä voin syödä hedelmien ja kasviksien lisäksi jotka nekin ovat tarkoin rajattu 😀
Ei pääse ainakaan paino nousemaan, ellei ala syödä päivittäin niitä”herkkuja” joita on tarjolla hyllymetreittäin.

Ihanaa alkavaa maaliskuuta!

Keskiviikko 18.2.

Kevät alkaa jo muistuttaa itsestään!

Maanantaina olin ensimmäisellä balettitunnilla! Ajatellen sitä, etten päässyt moneenkaan helppoon jooga-asentoon, niin tämä tunti meni mielestäni hienosti. Ainoa ongelma minulla on, kun jalka täytyy nostaa tangolle. Olen sen verran lyhyt ja tanko korkealla, etten meinaa saada jalkaa tangolle ja lopussa kun jalka nostaa pois tangolta, jalka jätetään ilmaan, mutta eihän se minulta onnistu 😀
Eilen oli yhdistetty nyrkkeily-tanssitunnilla ja kyllä hartiat sai treeniä. Senkin jaksoin hienosti, kun ajattelee, että muutama kuukausi vajaa kaksi vuotta ilman liikuntaa. Tänään on vielä oikea kunnon lihasrääkki tiedossa. Ensin ajattelin, että aloitan liian rankasti, mutta ainakaan vielä en tunne lihaksissa häiritsevää väsymystä. Katsotaan huomenna ja perjantaina 😀

Ruokailu on ollut haasteellista. Silti olen pyrkinyt syömään vain sallittuja ruoka-aineita. Tosin maanantain salaatissa oli kaalia, mutta jos ostaa valmista ei voi aina valita. Niin ja eilen olin ystävän kanssa lounaalla nepalilaisessa. Siellä söin tuorejuustoa pinaattikastikkeessa, mutta tämä ruoka kyllä tuli käytettyä illan tunnilla, eikä siitä tullut mitään outoja tuntemuksia masuun. Tänään vielä kunnollinen lounas, niin jaksan ja lihakset palautuvat paremmin.

Hyvää kiinalaisen uuden vuoden aattoa!

Sunnuntai 15.2.

Hmmm…helmikuu on puolessavälissä!?

Huomenna on ensimmäinen tanssitunti ja vaatteet on katsottu valmiiksi.

Edellisen viikonlopun ”herkuttelun” jälkeen masu on ollut omituinen koko viikon. Nyt päätin jättää kaiken gluteiinin ja maitotuotteet pois ruokavaliosta ainakin toistaiseksi. Jos masu alkaa voida paremmin ja turvotus häviää alan muutaman viikon päästä lisätä yksitellen itselleni tärkeitä ruoka-aineita. Huomaan että olen ollut myös väsyneempi eikä ruokailun jälkeen olo ole yhtään sen energisempi kuin ennen syöntiä. Tämä päätös on hankaloittanut jo nyt (kahdessa päivässä) vierailuja. Jatkossa vien mukana omat riisikakut ja tahnat 😀

Aion yhdistää PH- ja FODMAP -ruokavaliota aluksi niin että otan kummastakin ne ruoka-aineet jotka löytyvät kummaltakin listalta (listat on suomennoksessa ja julkaisen ne kun saan kerättyä niihin kaiken löytämäni tiedon). Ostin kyllä mangoa ja omenoita smootheihin jotka eivät ole sallittuja FODMAP –ruokavaliossa, mutta syön ne nyt kuitenkin pois. Ehkä se gluteiini ja maitotuotteet ovat ne joista on helppo ja nopea aloittaa. FODMAPIssa sallitaan laktoosittomat maitotuotteet, mitta itse en niitä käytä, koska ne ovat liian käsiteltyjä.

Nauroin juuri eilen itselleni sitä, kuinka monta kertaa pitää hakata päätä seinään näille minulle ei sopivien ja sopivien ruoka-aineiden kanssa ja aina palaan takaisin alkuun. Siihen etten syö gluteiinia, maitotuotteita, lihaa enkä liian käsiteltyjä ruokia enkä ruoka-aineita. Ja taas olen aloittamassa alusta! Blondi ei opi!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Maanantai 9.2.

Jaahas! Nyt on ripittäytymisen aika.

Perjantaina söin kalahampurilaisen ja ranskalaisia!!! Sunnuntaina söin nepalilaista tuorejuustoa pinaatti- sekä tomaattikastikkeessa!!! Ja palkaksi perjantaina sain koko viikonlopun kestäneen varsakivun ja epämukavan olon ja silti sunnuntaina piti vielä syödä nepalilaista joka tosin tuntui rauhoittavan masua. Muuten olen aika hienosti kiireestä huolimatta pysynyt uudessa ruokavaliossa.

Mietin pitäisikö gluteiini jättää kokonaan pois ruokavaliosta. Se tosin vaikeuttaisi joitakin asioita ja lauantaina kuulin, ettei edes Helsingin keskustasta Kaartinkaupunki/Punavuori alueelta löytynyt maidotonta ja gluteiinitonta suolaista aamupalaa.

Liikkumista en ole aloittanut, vaikka taas kerran mietin, että pitäisi kotona tehdä kyykkyjä ja punnerruksia., Yleiskunto on niiiiiin huono, että vaara totaaliseen hyytymiseen tanssitunnilla on erittäin todennäköistä :D!

Lumista helmikuun toista viikkoa!

Sunnuntai 1.2.

Viikko on taas vierähtänyt!

Viime viikolla ruokailu ei ole ollut aivan uuden ruokavalion mukaista. Aamuisin on tehnyt niin paljon mieli kaurapuuroa, raejuustoa ja marjoja etten ole voinut vastustaa kiusausta. Tuloksena se, että turvotus on palannut ja olo ei ole ollut yhtä hyvä kuin kahtena edellisenä viikkona. Tulevalla viikolla yritän taas palata ”ruotuun” ja saada ruokailun sujumaan.

Tänään en ole syönyt kuin puolikkaan avokadon. Mieli pahoittui niin, etten saa syötyä mitään, vain vettä ja teekin maistuu pahalle. Tänään piti tehdä suuri kattilallinen kasvissosekeittoa, mutta ei tule mieleenkään että alkaisin pilkkoa kasviksia saati tehdä niistä ruokaa. Keiton valmistaminen jää siis huomiselle ja toivon että ruokahaluttomuus ei kestä kauan. Valitettavasti minulla on taipumus reagoida pettymysten ja ahdistuskohtausten jälkeen ruokahaluttomuudella joka on pahimmillaan kestänyt viikkoja.

On minulla hyviäkin uutisia. Olen ilmoittautunut kahdelle tanssitunnille ja myös maksanut ne! Toinen on lihaskuntoa parantavaa ja toinen enemmän tanssillisempi. Tavoite olisi päästä viikon aikana kumpaankin, mutta ainakin toiseen on päästävä. Huomasin myös työpaikkani lähellä olevan joogastudion tuntilistoilta, että heille on tullut kahdelle päivälle päiväjoogaa. Niihin voisin päästä jos päivällä on vapaata.

Ihanaa helmikuun alkua!

Sunnuntai 25.1.

Enää viikko tammikuuta!

Kohta on vuoden ensimmäinen kuukausi takana. Toivottavasti moni jatkaa edelleen uuden vuoden lupauksiaan varsinkin jos ne koskettavat omaa terveyttä ja hyvinvointia.

Kaksi viikkoa takana uutta ruokavaliota ja olo on edelleen hyvä. Kovin suurta muutosta ei ensimmäiseen viikkoon nähden ole. Heti täytyy tunnustaa että eilen söin sushia ja join ison soijalatten ja tänään aamulla tein proteiinilettuja ja soijalattea. Nyt kuitenkin palaan ruokavalioon ja välipalaksi on vihersmoothie ja lounaaksi Parempaa Ruokaa kirjasta Lehtikaalia, halloumia ja tofua. Iltapalaksi on jogurttia ja hedelmiä.

Motivaatiota lisää se että käyttämäni housut tuntuvat istuvan jo paremmin ja tavoitteena olisi kahden kuukauden päästä saada jalkaan tumaa pienemmät housut jotka olen ostanut viime syksynä eivätkä ne silloin menneet kiinni. Seuraava tavoite on saada vanhat housut mahtumaan ja toivottavasti se on jo kesällä.

Energian lisäännyttyä olen alkanut taas miettiä liikuntaa ja kuntosali erityisesti, mutta pelkään, että alan taas haaveilla fitness-vartalosta joten olisi ehkä parempi mennä tanssitunnille. Mietin vielä jaksamistani, uudet tunnit alkavat helmikuun alussa joten päätös on tehtävä nopeasti. Aikatauluun sidonnaisissa harrastuksissa on harmillista se, etten pääse työn vuoksi joka viikko tunneille. Siksi mietinkin ilmoittautumista kahdelle eri tunnille ja tavoite olisi päästä ainakin toiseen. Liikunta korvaisi avoimen-yliopiston opiskelun sillä viikonloppuopiskeluni (1 x kk) kotitehtävät ja lukeminen vie kuitenkin paljon aikaa.

Hyvää alkavaa tammikuun viimeistä viikkoa!

Tiistai 20.1.

Niin taas on viikko vierähtänyt ja aika lentänyt siivillä!

Viikko on mennyt uuteen ruokavalioon tutustuessa ja kirjoja sekä nettiä lukiessa. Paljon on tietoa ja hiukan myös ristiriitaista. Olen noudattanut pääosin valitsemaani (toistaiseksi) mutta pikku hiljaa alan sekoitella eri tietolähteiden tietoa ja ohjeita. Onneksi sentään kaikki puhuvat samasta asiasta, mutta se on kiistanalainen onko veri ainoa oikea ”neste” Ph:n mittaamiseen vai voiko virtsaa käyttää luotettavana. Virtsahan muuttuu sen mukaan mitä suuhun laittaa.

Voin oikeasti todeta että tänä ruokavalio auttaa! PH oli noussut jo 6,8 tai 6,9:ään! Viikossa! Olen nukkunut enemmän ja paremmin kuin vuosiin, turvotus väheni jo muutaman tehopäivän jälkeen ja sainkin lauantaina ihanaa palautetta ”olet selvästi laihtunut”. Oikeasti vain turvotus oli laskenut. Olo on energisempi ja rauhallisempi ja mitä parasta, niin monta vuotta tein eväitä ja välipaloja mukaan ja kaikki ruokarituaalit ovat olleet lomalla lähes kaksi vuotta, huomaan kuinka minulla on ollut ikävä tätä kaikkea ruoan kassa ”nypräämistä” ja kokkaamista, pilkkomista ja pakkaamista. Nyt tuntuu että vanha elämä alkaa taas muistuttaa itsestään. Ihanaa!

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Maanantai 12.1.

Eilen tuli talvi!

Viikonloppu meni koulussa kaksi päivää istuessa. Paljon en ehtinyt liikkua. Lauantaina lounastauolla hain kummankin päivän ”eväät” ja sunnuntaina oli tullut päivän aikana niin kylmä, etten lähtenyt koulusta suoraan kävelemään ruokakauppaan, sillä meinasin jäätyä jo autolle kävellessä. Onneksi ehdin kotimatkalla isoon kauppaan.

Lauantaina aamupalaksi oli ihanaa tumaa maalaisleipää, juusto ja kurkkua sekä kahvia. Lounaaksi hain koulun lähellä olevasta delistä joka myy lähinnä ”terveellistä” ruokaa. Lauantaiksi otin ja Tofua-paahdetun bataatin ja kolmen linssinsalaatin kera ja illalla söin huikean terveellisen kalahampurilaisen ja vähän ranskalaisia (tämä ei siis oikeasti ollut terveellistä!)

Sunnuntaina aamupalaksi kaurapuuroa, raejuustoa ja mustikoita, lounaaksi Feta-bulgur-quinoasalaatti herneiden ja papujen kera ja illalla taas hampurilainen tällä kertaa punajuuri-vuohenjuusto sekä vähän oikeita ranskalaisia.

Tänään aamu alkoi vihersmoothiella ja olen syönyt jo välipalankin, rahkaa ja marjoja. Mittasin aamulla virtsasta ph:n. Käyttämässäni liuskassa alin luku on 5,6 ja seuraava 5,9 ja minun oli aamulla lähempänä 5,6:tta kuin 5,9:sää. Aikaisemmin luku on ollut yli 6,2 jopa 6,5. Tästä huomaa kuinka syömäni lääkkeet vaikuttavat kehooni. Nyt on hyvä hetki puhdistautua ja toivon että turvotus alkaa helpottaa ja saisin olon paremmaksi. Mittaan virtsan ph:n aina sunnuntaisin tai maanantaisin riippuen maanantain aikataulusta.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Perjantai 9.1.

Kaksi päivää on taas mennyt vauhdilla!

Tänään nukuin taas puoli seitsemästä kymmeneen paremmin. Olo oli eilen energinen ja sain tehtyä kaikki mitä olin suunnitellut ja olin siitä illalla todella iloinen.

Keskiviikkona liikunta oli ainoastaan hyötyliikuntaa, aamulla puuron ollessa mikrossa (4 min) tein aamudooris joogaa (en löydä mistään ohjetta), päivällä hiukan venyttelyä jaloille turvotuksen vuoksi ja illalla detox joogaa. Ruokailu oli melko terveellistä, aamupuuro raejuustolla ja mansikoilla, lounaaksi tuorepuristettua kaali-kurkku-appelsiini-inkivääri mehua, banaani ja tyrnimarjajogurttia (puolet). Illalla Herkusta haettuja salaatteja, kolmea erilaista.

Lounas 8.1.15 Salaatti 8.1.15_3 Salaatti 8.1.15_2 Salaatti 8.1.15_1

Torstaina oli samat joogat kuin keskiviikkona (ilman venyttelyitä), lisäksi paljon kävelyä kaupungilla sekä liikkeissä ja autosta sisään ja ulos pomppimista. Aamupalana oli puuro raejuustolla, mansikoilla ja mustikoilla. Lounas, uuniperuna feta-katkaraputäytteellä ja salaattia. Kotiin tullessa banaani-mango smoothie ja illalla edellisen päivän loput salaatit.

Ihanaa alkavaa viikonloppua!

Tiistai 6.1.

Kyllä ovat päivät menneet aivan sekaisin, ihan yhtä sekaisin kuin sää!

Eilen maanantaina nukuin taas kerran pitkälle aamupäivään vaikka piti lähteä ajoissa liikenteeseen. Aamujooga jäi välistä ja tein vasta illalla lankun ja lyhennetyn detox joogan. Koko päivä meni muuten autosta sisään ja ulos pomppiessa sekä liikkeitä kierrellessä uuden toimistoprojektin myötä.

Aamupalana lähes vakio kaurapuuro raejuustolla ja mustikoilla, lounaana ihanaa Silvopleen kasvisruokaa ja jälkkäriksi soijalatte. Iltapalaksi oli teetä ja joulun viimeiset suklaat!

Tein eilen myös pitkään mietittyäni (reilu vuosi) suuren hankinnan. Ostin vihdoinkin kauan haaveilemani tehosekoittimen jonka hinta oli laskenut aika lailla, lisäksi kyseessä oli viimeinen mallikappale, sain vielä -10 %, eli hinta oli jo siinä hintaluokassa suorastaan edullinen. Kotiin päästyä piti heti laittaa uusi kodinkone käyttökuntoon ja tehdä ensimmäinen banaani-suklaa smoothie ja ihanan samettistahan siitä tuli.

Tänäänkin herätys oli vasta aamupäivällä ja olen ollut kotona ja sisällä koko päivän. Ulos olisin halunnut lähteä, sillä aurinko paistoi, mutta pakkasta oli niin paljon, etten lähtenyt ärsyttämään keuhkoja. Pienikin pakkanen tuntuu todella pahalle vaikka minulla on lääkitys.

Aamupala taas kaurapuuroa, raejuusto ja mustikoita, välipala banaani-suklaa smoothie, hiukan eri ohjeella kuin eilen. Päivällinen oli uunikasviksia cashewpähkinäkastikkeella, salaattia ja paistettua halloumijuustoa. Iltapala on tänään vain teetä.

Niin ja liikunta! Vielä tänään tv:n edessä lyhyt detox jooga ja lankulla on vapaapäivä.

Ihanaa tiistai-iltaa!

Sunnuntai 4.1.2015

Uusi vuosi, uusi alku!

Melkein jokainen tekee uudenvuoden lupauksia ja niin tein myös minä. Päätin, että alan huolehtia itsestäni paremmin, liikun enemmän ja monipuolisemmin, syön vielä terveellisemmin, juon enemmän vettä, pyrin nukkumaan ja rentoutumaan enemmän. Työn osalta pyrin siihen. etten tee töitä kuin kahtena iltana viikossa niin, että olen kotona vasta myöhään illalla. Pyrin olemaan edes vähän itsekkäämpi, mikä tuntuu ainakin omasta mielestä hassulta. Pyrin rakastamaan itseäni! Kuulostaa varmaan tutulle.

Olen jo parantanut ”tapojani”. Eilen aloitin detox joogan ja fb:n lankkuhaasteen, muutaman päivän myöhässä, mutta onneksi 20 ja 30 sek menee vielä ihan helposti. Tänään aamupäivällä join lääkkeen kanssa ensimmäisenä inkiväärieliksiiriä jonka olen tehnyt kauan sitten, mutta on vielä juotavaa. Sen jälkeen detox jooga ja lankku ja iltapäivällä noin tunnin kävelylenkki. Nyt saa kuona-aineet lähteä!

Aloitan myös ph -ruokavalion ja siihen laskeutuminen alkoi jo eilen. Kahvi täytyy saada pois ruokavaliosta ja nyt on noin viikko aikaa alkaa hiljalleen muuttamaan ruokavaliota enemmän emäspainotteiseksi. Tämä ruokavalio on kiinnostanut minua jo muutaman vuoden ja viime kesästä asti olen lukenut lähes kaiken mahdollisen aiheeseen liittyvän ja nyt on aika alkaa toteuttaa sitä. On kiva nähdä kuinka nopeasti kuona-aineet alkavat poistua kehosta ja mitä muuta hyvää se tuo tullessaan. Joulukuussa 2012 pidin 10 päivän kevyen detox kuurin ja huomasin jo silloin positiivisia muutoksia. Toivottavasti tästä tulee osa pysyvää ruokavaliota.

Yritän taas kerran kirjoittaa tänne melkein päivittäin kuulumiset ja tuntemukset sekä joitakin ruoka-ohjeita.

Ihanaa alkanutta vuotta 2015!

Maanantai 29.12.

Joulu on vietetty ja vuosi on vaihtumassa uuteen ihan muutaman päivän päästä!

Tämä vuosi ei osaltani mennyt ollenkaan niin kuin olin ajatellut. En jää sitä miettimään sen enempää sillä sairauteni on vienyt kaikki voimat eikä energiaa ole riittänyt mihinkään ylimääräiseen.

Ruokailu on kuitenkin kesän jälkeen pysynyt kasvisruoassa ja olen kävellyt niin paljon kuin vaan olen jaksanut ja pystynyt. Marraskuussa todetun keuhkoahtauman jälkeen olen yrittänyt kävellä joka päivä vähintään 15 minuuttia ja se tulee helposti jo työmatkoista kun jätän auton hiukan pitemmälle.

Ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä auki, mutta kävelyä aion jatkaa samoin kasvisruokavaliota. Lisäksi ihan keuhkojen vuoksi pitäisi jaksaa tehdä vielä jotain muuta ja lisäksi koko kroppa on niin huonossa kunnossa, että jotain täytyy alkaa tehdä, muuten en pysty enää vuoden päästä tekemään töitä. Kotona joogaaminen ei onnistu, sillä jätän sen muutaman viikon päästä. Olen kokeillut sitä niin monta kertaa vuoden aikana. Ehkä se on kävely ja tv:n edessä venyttely jolla aloitan uuden vuoden ja toivon että uudesta unta syventävästä ja pidentävästä lääkkeestä saisin apua nukkumattomuuteeni ja sitä kautta lisää energiaa edes siihen että jaksaisin kävellä enemmän ja pitempiä lenkkejä ja kenties taas keväällä päästä Paloheinään. Josko siinä olisi ensimmäiset tavoitteet ja jos energiaa riittää ilmoittautuisin joogatunneille. Keuhkolääkärille sanoin että kesällä haluan taas juosta ja hän sanoi ”oikea asenne”, jos en nyt jaksa ihan juosta niin hölkätä ainakin.

Ihanaa loppuvuotta ja rauhallista vuodenvaihdetta!

Sunnuntai 23.11.

Kuukauden päästä on joulu!

Kroppa kuntoon on ollut lomalla väsymyksen, kipujen ja masennuksen vuoksi. Kiirettäkin voisin syyttää, mutta olen ennenkin ehtinyt liikkua vaikka olen tehnyt töissä pitkiä päiviä. Oikeastaan, jos totta puhutaan, työhön onmennyt lähes kaikki energia.

Lauantaina sain keuhkolääkäriltä diagnoosin joka laittoi taas ajattelemaan elämää ja mikä elämässä on tärkeää. Terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi tuli mieleeni ensimmäisenä. Ja nyt minun on laitettava terveys etusijalle sillä sain diagnoosin lievästä keuhkoahtaumasta ja mahdollisesta astmasta (en polta, mutta olen ollut passiivinen tupakoitsija koko sen ajan kun asuin kotona). Lääkkeet sain kokeiltavaksi jos niistä on apua niin hyvä, mutta keuhkoahtaumaan liikunta on parasta lääkettä, vaikka liikkuminen tuntuisikin alussa vastenmieliseltä ja ahdistavalta, koska henki ei kulje ja tuntuu että tukehtuu. Tällaisia tuntemuksia minulla oli viimeisillä Paloheinän kävelylenkeillä lokakuussa jolloin päätin, että nyt täytyy tehdä jotain ja sain omalta lääkäriltäni lähetteen keuhkospesialistille. Viimeinen kävelylenkki oli niin raskas, että suorastaan konttasin vitosen pisimmät ja jyrkimmät mäet ylös, silmissä sumeni, haukoin happea ja sydän hakkasi.

Olen kuitenkin kävellyt kaupungilla niin paljon kun mahdollista, myös päivisin, jos minulla on ollut vapaata asiakkaiden välissä. Vaikka pakokaasut ja muut savut ovat ärsyttäneet, olen sinnikkäästi kävellyt ja käyttänyt portaita jos vain on ollut siihen mahdollisuus. Eli hyötyliikuntaa olen harrastanut aina kun siihen on ollut mahdollisuus.

Ruokailu on edelleen kasvispainotteista, muutaman kerran olen syönyt kalaa tai rapuja, mutta niitä vain ulkona syödessä. Joskus, tai tarkemmin liian usein olen syönyt päivällä vain croissantin ja kahvia, ja joinakin päivinä olen ”pärjännyt” vain kahvin voimalla. Heti kun masennus pahentuu ruoka jää syömättä, jopa pari päivää on mennyt lähes kokonaan ilman mitään kiinteää syötävää ja juotavaakin vain lääkkeiden oton yhteydessä.

Tämä sivu siis aktivoituu uudelleen, nyt on kyseessä oikeasti terveys, ei se, että haluan juosta, vaikka se on edelleen tavoite ensi kesälle ja lääkärikin sanoi että ”oikea asenne”.

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Perjantai 12.9.

Ihanaa syyskuun alkua!

Hengissä ja kaikki hyvin 🙂

On ollut todella kova kiire. Elokuun kaksi viimeistä viikkoa meni oman liikkeen avaamiseen liittyvissä asioissa ja muutossa sekä toimistosuunnitteluprojektin kanssa. Kiire on jatkunut syyskuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Töitä on ollut enemmän kuin osasin odottaa, mikä on aivan ihana asia. Viime viikonloppuna aloitin vielä uuden opiskelun, ettei aika vaan tulisi pitkäksi 😀

Ruokailu on ollut aivan retuperällä. Ainoa missä olen pysynyt, on kasvisruoka. Välillä on päiviä, että syön vain aamupalan, kaurapuuroa ja raejuustoa, päivän elän lattella ja croissantilla ja illalla syön kaksi karjalanpiirakka juustolla ja kurkulla L, ei hyvä!

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

 

Torstai 28.8.

Anteeksi taas kerran hiljaiseloni!

Kaikki aika menee uuden liikkeen kanssa ja töitä tehdessä. Muutto on tulevana viikonloppuna ja työt alkavat heti maanantaina. Yritän ehtiä kirjoittaa uutisia syyskuun ensimmäisellä viikolla kun elämä vähän rauhoittuu.

Jostain kummasta flunssakin yrittää muistuttaa itsestään. Onkohan syy sateisessa säässä, liikarasituksesta tai siitä, että olen taas sunnuntaina vähentänyt päivälääkitystä ¼ tabletilla Toivottavasti on vain ohimenevää oireilua.

Ihanaa elokuun viimeistä viikkoa ja viikonloppua!

Sunnuntai 17.8.

Ihana viikko takana!

Keskiviikkona lähdin aamulla ensimmäisellä koneella Osloon. Siellä kävelin kaksi päivää, yhteensä 18 tuntia. Jalat olivat aika poikki jo ensimmäisen päivän jälkeen, mutta onneksi olin ottanut hyvät kengät mukaan. Ruokailu Oslossa oli aika huonoa. Keskiviikon aamupala lentokentällä joka ei ollut kovin suuri. Lounaaksi vuohenjuustosalaatti ja teetä. Illallisen alkuruoaksi otin kukkakaalikeittoa (jossa oli paljon kermaa!), pääruoaksi kalaa ja kasviksia ja jälkiruoaksi kolmea eri juustoa. Torstaina yritin tankata hotelin aamupalalla kunnolla, leipäpala ja juustoa ja paprikaa, lämmin tomaatti, papuja ja munakokkelia sekä lautasellinen hedelmiä. Lounaaksi katkarapusalaatti ja kahvilassa latte ja muffini. Lentokentällä kotimatkalla muistin taas syödä juustopatongin. Kun pääsin yöllä kotiin, kaapista löytyi vain kaksi riisikakkua, mutta ne riittivät hyvin yöpalaksi 😀

Viikonloppu perjantai ja lauantai menivät taas tanssiessa ja hyvää musiikkia kuunnellessa. Jalat olivat kyllä kahden päivän kävelyn jälkeen niin poikki, että lauantaina pohkeet olivat jo aivan jumissa. Ruokailu ei taaskaan ollut kovin hyvällä pohjalla. Perjantaina aamupalaksi kaurapuuroa ja lounaaksi Silvopleen kasvisruokaa johon rakastuin loman aikana. Festareilla yksi kevytlimppari ja energiajuoma ja vettä. Kotimatkalla oli pakko poiketa lentokentällä kaupassa ostamassa jotain jääkaapintäytettä kotiin ja samalla otin yöpalaksi smoothien ja juustopatongin. Lauantaina aamupalaksi ”herkuttelin” kauraleivällä ja juustolla. Lounaaksi sushia ja jälkiruoaksi matkalle banaani-kaakaosmoothie ja festareilla taas yksi kevytlimppari ja energiajuoma ja vettä. Nyt oli kotona yöpala odottamassa joka oli sama kuin aamupala 😀

Tänään olen vain levännyt ja pessyt pyykkiä. Tehnyt ruokaa ja yrittänyt säätää kelloa normaaliin arkirytmiin, sillä huomenna alkaa arki.

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Maanantai 11.8.

Elokuu kohta on puolessavälissä!

Päivät vain häviävät aivan liian nopeasti.

Olen palannut normaaliin lääkeannostukseen sekä Thyroxinin että Liothyroninin kohdalla. Alkoi olla niin paljon rytmäreitä ja tykytyksiä ettei tuntunut enää terveelliseltä.

Luulen että riitit joita olen jaksanut tehdä joka aamu ovat aktivoineet kilpirauhasta jo niin paljon. että saan sen vuoksi pienentää lääkeannostuksia. Ihanaa sillä en halua syödä näin paljon lääkkeitä ja varsinkin kun ne tekevät niin paljon huonoja asioita kropalle mm. turvotus ja painonnousu.

Kasvisruokaa olen syönyt ja tehnyt loman aikana joka päivä. Smoothiet ovat viime viikolla vähän jääneet, mutta löysin viikonloppuna hyvän ruotsinkielisen smoothiekirjan. Siinä on todella kivoja ohjeita ja vähän erilaisempia kuin suomalaisissa. Amerikkalaisissa kun on paljon sellaisia raaka-aineita joita meiltä ei saa. Voisihan aina korvata jollain muulla, mutta niin pitkällä smoothieharrastus ei vielä ole.

Liikunta on ollut riittien tekemistä ja kävelyä. Meditointi on taas jäänyt ajanpuutteen vuoksi, vaikka lupasin järjestää sille aikaa joka päivä. Mutta aika ei vaan riitä kaikkeen. Aamupäivällä kun herään teen riitit, ja sitten lähden liikenteeseen, kun tulen alkuillasta tai illalla kotiin on kaikkea muuta puuhaa. Syyskuussa elämä normalisoituu ja arkeen tulee normaali rytmi.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Torstain 31.7.

Niin on taas viikko vierähtänyt!

Olo on ollut hiukan parempi sunnuntain jälkeen kun nostin thyroxinin annostusta ¼ tabletilla. Tiedän ettei näin saa tehdä, mutta en vain enää kestänyt vetämätöntä oloani.

Riittejä olen tehnyt joka aamu ja meditoinut muutaman kerran. Muu liikunta on ollut kävelyä.

Sunnuntaina tein päätöksen alkaa taas kasvissyöjäksi. Monestakin syystä, mutta terveys on niistä suurin. Kotiin ei saa ostaa kasvatettua lihaa ja kalaa voin syödä kerran tai kaksi viikossa. Ulkona syödessä voin ottaa lihaa jos mieli tekee ja kylässä jos mitään muuta ei ole tarjolla. Kananmunat ja maitotuotteet ovat sallittuja, mutta ne eivät saa olla pääasiallinen proteiininlähde, sillä ruoka-aineyliherkkyystestin mukaan olen yliherkkä kananmunalle ja maitoproteiinille.

Olen syönyt melko terveellisesti (poislukien puolikkaan pakaste mozzarellapitsan jonka söin tiistaina illalla kun tulin töistä). Smoothiet ovat tulleet taas jokapäiväiseen ruokavalioon. Suurin osa viikon smoothieista on nautittu kaupungilla ja olen löytänyt Helsingistä hyviä smoothiebaareja. Rapakon takana smoothiet oli jo yli kymmenen vuotta sitten helposti saatavilla ja siellä ihastuin niihin ja hankin ensimmäiset smoothiekirjani.  Laitan reseptejä heti kun löydän kivoja makuyhdistelmiä.

Aurinkoista perjantaita!

Perjantai 25.7.

Niin se taas reilu viikko vierähti enkä ole kirjoittanut uutisia vaikka lupasin, anteeksi!

Kaikenlaista on tapahtunut viime kerran jälkeen. Viime viikonloppuna olin kolme päivää festareilla ja tanssin jalkani kipeäksi. Ihme ja kumma että jaksoin. Ihmettelen sitä edelleen, sillä se väsymys mikä vielä viime perjantaiaamuna oli, ei luvannut hyvää. Eli jos tekeminen on tarpeeksi mielekästä, jaksan vaikka se sattuisikin ja väsymyskään ei tunnu samalle. Se hyvä olo jaloissa joka tanssimisesta tuli oli aivan mahtava, vaikka niska olikin sunnuntaina aivan jumissa. Siitä sain taas ”kipinän” että pakko on liikkua. Alkuviikon olen kävellyt kaupungilla ja kotona touhunnut kaikenlaista. Päätin että alan tehdä punnerruksia, vatsalihaksia ja lankkua päivittäin, mutta vielä ne ovat tekemättä, mutta eilen ja tänä aamuna olen tehnyt tiibettiläisiä. Heti tuntuu olkapäissä hyvälle vaikka olkapäistä kuuluva pauke onkin hiukan pelottavan kuuloista. Lupasin itselleni myös meditoida tai värittää yhden mandalan päivittäin, mutta sekin on vielä vaiheessa. Meditaatio appsi on jo ladattuna puhelimeen ja tablettiin.

Ruokailu ei viime viikonloppuna ollut mitenkään ”terveellistä”. Aamupalan söin puolen päivän jälkeen kun heräsin ja ennen festareille menoa söin perjantaina terveellisesti pihvin ja grillattuja kasviksi ja lauantaina sekä sunnuntaina söin pitsan. Perjantaina ennen kotiinlähtöä noin neljän aikaa aamulla pihvin jälkeen nälkä oli niin kova, että vatsaan sattui, sillä festareilla ei ollut mitään minulle sopivaa ruokaa, eli pari litraa vettä ja yksi energiajuoma oli kaikki energia mitä kahdentoista tunnin aikana sain. Perjantaista oppineena lauantaina ja sunnuntaina söin pitsaa ja sillä sekä yhdellä energiajuomalla sekä muutamalla litralla vettä jaksoin aamuneljään paljon paremmin. Siinä oikeastaan oli kaikki mitä soin kolmen päivän aikana.

Tiistaina ja keskiviikkona söin ”rasvanpoltto aamupalan” jonka löysin amerikkalaisesta fitness lehdestä. Siihen tuli oliiviöljyssä paistettua pinaattia ja herkkusieniä sekä paistettu kananmuna, lisäsin siihen vielä yhden paahdetun täysjyväpaahtoleipäsiivun. Melkoinen aamupala joka laittoi elimistöön vauhtia. Muina aamuina olen syönyt kaurapuuroa ja raejuustoa. Lounaaksi on ollut salaattia ja kahtena päivänä avokadopastaa ja tänään nepalilaista. Päivällinen on ollut savulohisalaattia ja uusia perunoita, kanasalaattia, pihviä ja salaattia sekä kalakeittoa. Välipaloina kaksi kertaa yhden hampurilaisketjun smoothie, joista tarkastin sisällön. Niissä oli vain hedelmiä tai marjoja sekä jogurttia. Kotona ollessa välipalat ovat olleet lähinnä hedelmiä tai yksi leipäviipale/riisikakku ja juustoa.

Detox kirjaa lukiessani olen samalla miettinyt omaa syömistäni. Olen syönyt liian hapanta ruokaa eli maitotuotteita, lihaa ja jonkin verran viljatuotteita, joita vähennän heti automaattisesti kun olo on alkanut olla ”tukkoinen”. Onneksi olen itse taas ymmärtänyt, etten ole syönyt hyvin ja olo on ollut sen mukainen, enemmän Dukanin dieetin ensimmäisen jakson oloinen, jonka alkuvaihe ei sopinut minulle ollenkaan liiallisen valkuaisainepitoisten (happamien) ruoka-aineiden vuoksi, ja olen vaistomaisesti halunnut syödä enemmän vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä mitkä ovat emäksisiä ja ovat tasapainottaneet happamien ruokien vaikutusta. Periaatteessa oma dieettini ja ruokavalioni on pitkälle sellainen jossa syödään vähemmän happamia ja enemmän emäksisiä ruokia. Eli olen ollut oikealla tiellä, mutta kokeilunhaluisena ja osaksi sairastumiseni vuoksi ruokailu ei ole pysynyt oikeilla raiteilla. Tyhmä hakkaa taas päätä seinään, kun pitäisi alkaa jo oppia mikä on itselle hyväksi ja mikä tekee olon ”tukkoiseksi” ja huonoksi. Kai vielä joskus opin?!

Helteistä viikonloppua!

Tiistai 16.7.

Taas on viikko vierähtänyt enkä ehtinyt kirjoittaa välissä kertaakaan.

Kovin paljoa ei ole tapahtunut sillä Paloheinän olen jättänyt ”tauolle” mielettömän väsymyksen vuoksi. Lääkkeiden annostus ei ole enää riittävä rasitukseen nähden, ja lääkärin ohjeiden mukaan nyt pitäisi levätä. Monet oireet ovat pahentuneet viikon aikana, ja nyt täytyy vain todeta että lenkit saavat taas odottaa hiukan parempaa vointia.

Ruokailussa olen ollut melko tarkka. Joinakin päivinä kun olen ollut liikenteessä, kalorit ovat jääneet liian alhaisiksi ja toisina päivinä taas olen syönyt ”varastoon”. Maanantaina ja viime viikon perjantaina lipsuin kyläreissuilla. Maanantaina söin noin desin vaniljajäätelöä ja perjantaina suklaaseen dipattuja mansikoita ja vähän raparperipiirakkaa. Lauantaista jäi lihapasteija jota en pystynyt enää lauantaina syömään, niin söin sen sunnuntaina aamupalalla proteiinipannukakkujen jälkeen.

Lauantain liikunta oli taas kaupunkikävelyä ja nyt matkaa tuli hiukan alle 9 km. Eli vajaa kilometri aikaisempia vähemmän. Lauantain aamupalaksi oli paahtoleipää ja juustoa sekä muutama pikkupuusti sekä kahvia. Lounaaksi karitsan paahtopaistia ja valkosipuliperunoita, jälkiruoka oli paikallisen ravintolan erikoisuus hunaja-kinuskikakku ja jäätelöpallo. Kotimatkalla pysähdyin kylään ja söin palan kaupan ”täytepitkoa” josta tuli niin huono olo ettei tehnyt mieli enää mitään makeaa. Illalla futismatsia katsellessa herkuttelin lihapasteijalla ja brietäytetyllä croisantilla. Siinä oli herkuttelut ja maanantaina Tampereelta ostamani suklaat jäi kokonaan syömättä.

Vettä olen juonut muutamaa päivää lukuun ottamatta tarpeeksi. Muutamana päivänä juuri ja juuri kaksi litraa mikä on liian vähän. Tänäänkään en ole juonut tarpeeksi enkä tule enää illan aikana saamaan kolmea litraa täyteen sillä nyt on menossa vasta toinen puolilitrainen ja kello on jo viisi.

Loppuviikoksi on paljon parannettavaa!

Ihanaa keskiviikkoa!

Tiistai 8.7.

Kylläpä on aika vierähtänyt!

Nyt on ollut hellettä monta päivää, ihanaa, kesä on vihdoinkin tullut.

Heti ensimmäisenä kerron tunnustukset.

Lauantaina 26.6. ja 5.7. ovat olleet herkuttelupäiviä. Eli jatkan samaan malliin kuin ennenkin, että kerran viikossa saa syödä hyvää ja herkutella. Ensimmäinen herkuttelupäivä oli aika rankka, koska on vaikea ostaa herkkuja, toinen meni jo helpommin kun kotiin hankin lähes samat ainekset. Aamupalaksi oli karjalanpiirakkaa ja päälle kinkkua ja juustoa sekä kahvia. Lounaaksi sushia ja jälkiruoaksi jäätelö Kaivopuistossa. Illalla lihapiirakka ja kaksi nakkia 😀 ja fanipaloja. Liikunta oli kaupungilla kävelyä noin 9,5 km. Toisena herkuttelupäivänä aamupala oli sama. Lounaaksi pitsa jossa oli täytteenä katkarapuja fetajuustoa, tomaattia ja tuoreita herkkusieniä. Jälkiruoka oli mitäs muuta kuin jäätelö Kaivopuistossa. Illalla myös tälläkin kertaa lihapiirakka ja kaksi nakkia sekä pikkupullia. Liikunta kaupungilla kävelyä taas saman verran 9,5 km.

Muina aamuina aamupala on ollut kaurapuuroa ja raejuustoa ja välillä myös proteiinijuoma. Lounaaksi lähes päivittäin, salaattia ja siihen jotain proteiinia, joinakin päivinä olen syönyt kaupungilla uuniperunan. Päivälliset ovat samoin olleet proteiinipainotteisia ja lisukkeena kasviksia tai salaattia. Hedelmiä olen pyrkinyt syömään välipaloina ja iltaisin. Jos olen katsonut jalkapalloa, olen vielä myöhään ottanut maustamatonta jogurttia, puolikkaan banaanin, cashewpähkinöitä ja pikkuisen hunajaa ja kanelia. Tämä on minun ”viikkoherkku” 😀

Olen käynyt noin kolme kertaa viikossa Paloheinässä lähinnä kävelemässä, sillä hölkkä ei ole tuntunut hyvälle. Kroppa on vain niin ”jumissa” ja välillä on tuntunut että jalat menee alta. Olen ollut edelleen todella väsynyt, ja olen katsonut parhaimmaksi jättää hölkän väliin, etten rasita itseäni liikaa.

Vettä olen juonut vähintään kolme litraa päivässä riippumatta siitä millainen päivä minulla on ollut. Autossa on aina kaksi puolenlitran vesipulloa ja ne on oltava tyhjät kun tulen kotiin. Lisäksi autossa on aina mukana myös hedelmiä ja pähkinöitä. Ihmeen hyvin olen pystynyt järjestämään ja ennen kaikkea olen muistanut syödä kolmen neljän tunnin välein.

Nyt koitan ehtiä kirjoittaa hiukan useammin ja laittaa myös muutamia hyviä uusia reseptejä.

Ihanaa helteistä alkanutta viikkoa!

Perjantai 27.6.

Ihanaa, aurinko paistaa vihdoinkin!

Olen kirjannut maanantaista saakka kaikki laskettavat ruoka-aineet ja lisäksi olen syönyt lähinnä hedelmiä ja vähän salaattia ja tomaattia. ja olen todennut että syön liian vähän! Vaikka kaikki ruoka-aineet lasketaan yhteen, keskiviikkona parhaimpina päivinä kalorit oli 1200 ja silloin söin kaksi grillimakkaraa! Vettä olen juonut joka päivä 3,5 – 4 litraa. Se sentään tuntuu sujuvan hyvin.

Kahtena päivänä olen käynyt Paloheinässä. Eilen vain kävelin lenkkini reippaasti, sillä väsymys on jotain aivan outoa. Ensimmäisen mäen päällä pulssi hakkasi ja henki pihisi vaikka vain kävelin (reippaasti) mäen ylös. Silloin tiesin, etten ota yhtään hölkkäaskelta, vaan kävelen lenkin niin reippaasti kun jaksan. Masu on litistynyt viikon aikana. Kun saan tuon ulkoilun ”rutiiniksi” ajan tehdä myös kevyitä lihaskuntotreenejä kotona. Ei liian paljon muutoksia kerralla. Kuntosalikorttia en kuitenkaan vielä hae. Kotona on riittävä määrä erilaisia kuntoiluvälineitä.

Tiistaina aamupalaksi kaurapuuroa ja 50g raejuustoa. Lounaaksi lohta, keitettyä parsa- ja kukkakaalia sekä pieni pala sinihomejuustoa. Päivällinen oli uutta ruokaa. Uunissa kypsennettyä munakoisoa, tomaattisalsaa ja päälle 50g ricottajuustoa sekä rucolaa ja tomaattia.

Keskiviikkona aamupala kaurapuuroa ja 50g raejuustoa. Lounaaksi toinen munakoisonpuolikas ja ricottajuustoa. Välipala kaksi aprikoosia ja vesimelonia. Päivällinen kaksi grillimakkara ja jälkiruoaksi hedelmäsalaattia.

Torstaina aamupala kaurapuuroa ja 70g raejuustoa Lounaana kahden munan munakas ja tomaattia sekä ruohoripulia. Välipala tumma leipä ja kalkkunasiivu. Päivällinen pihvi, rucolaa ja tomaattia.

Perjantai aamupala kaurapuuroa ja 50g raejuustoa Lounaana kahden munan munakas ja tomaattia sekä ruohoripulia. Välipala tumma leipä ja kalkkunasiivu. Illaksi teen kasvispaistosta johon tulee kasvisten lisäksi kananmunaa, maitoa ja juustoraastetta, lisäksi salaattia.

Munakoiso-ricottajuustoPihvi-rucola-tomaattiMunakas-ruohosipuli-tomaatti lounas

Ihanaa viikonloppua!

Maanantai 23.6.

Juhannus on vietetty ja hiljalleen elämä palaa arkeen.

Olen käynyt Paloheinässä kävely-hölkällä muutamia kertoja viime kirjoituksen jälkeen. Hölkätessä hyllyvä peppu huvittaa ja siksi ruokailuun panostaminen alkaa toden teolla. Onneksi tiedän mistä tämä hyllyminen johtuu, niin en suutu itselleni, vaan ennemmin haluan taas palata siihen mihin jäin 13 kuukautta sitten.

Eilen sunnuntaina tein päätöksen pitää vesipäiväkirjaa, sillä huomaan etten juo tarpeeksi. Vettä on juotava vähintään kolme litraa päivässä. Kaloreita en laske muuten kuin varmistaakseni, että syön päivässä vähintään 600 – 700 kcal:n edestä proteiineja, maito- ja viljatuotteita. Kovia rasvoja pyrin välttämään ja lisäämään öljyjen määrää. Viljatuotteet on syötävä ennen iltapäivää. Tämä määrä kaloreita riittää minulle hyvin suureen liha tai kala-annokseen sekä puuroon, jogurttiin tai muuhun maitovalmisteeseen kuten rahka, rae- ja fetajuusto. Loput kaloreista syön hedelmiä, kasviksia ja marjoja. Myös ruokailurytmi pitäisi saada kuntoon, sillä pystyn helposti olemaan syömättä vaikka koko päivän. Ruokailu noin neljän tunnin välein on melko haasteellista joten täytyy varmaan laittaa puhelin hälyttämään samalla tavalla kuin lääkkeenottojatkin. Kun liikunnan määrä ja lihastreeni lisääntyy, lisään kaloreiden määrää niin että aineenvaihdunta pysyy käynnissä enkä menetä lihasmassaa.

Jatkossa pyrin kirjoittamaan ruokapäiväkirjani tänne ja uusista ruokakokeiluista laitan ainakin kuvat ja joistain myös reseptit. Tällä pyrin vaihtelevaan ruokavalioon, niin etten aina syö samoja ruokia ja samalla motivoimaan itseäni ylläpitämään ”uutta” ruokavaliota.

Tänään aamupalaksi proteiinipirtelö, tuplaespresso pieni Sikke sämpylä päällä juustoa ja kurkkua (puuron sijaan juhannuksesta jääneitä sämpylöitä). Lounaaksi n. 100 g uunissa kypsennettyä lohta sekä keitettyä parsa- ja kukkakaalia. Päivällinen 150 g balsamico-marinoitua broilerin sisäfileetä sekä keitettyä parsa- ja kukkakaalia. Laskettavista aineksista tuli n. 690 kcal ja vettä sain juotua neljä litraa. Kaiken kaikkiaan kokonaiskalorimäärä koko päivälle oli n. 1100 kcal, eli aivan liian vähän.

Alkuillasta kävin Paloheinässä kävely-hölkällä. Hölkkä alkaa jo sujua paremmin, mutta silti täytyy edetä rauhallisesti. Pieni tärähtely tekee hyvää kropalle. Tuntee kuinka sisäelimet aktivoituvat ja se tunne kuinka nesteet lähtevät liikkeelle.

Ihanaa maanantaita!

Perjantai 13.6.

Voi mikä ilma!

Uusi elämä on alkanut, hiljalleen, mutta alkanut – taas kerran. Jos tämä olisi nyt SE aloitus mitä mikään ei enää sotke eikä katkaise.

Muuton jälkeen olo on ollut parempi vaikka palasin päivälääkityksessä oikeaan annostukseen. Väsymystä on ollut, mutta ei ihan samanlaista kuin aikaisemmin. Olen muuton jälkeen käynyt monena iltana kävelemässä kotiovelta ja sunnuntaina ja keskiviikkona kävin Paloheinässä kävelemässä ja hölkkäsinkin alamäet ja suorilla usein joka toisen lyhtypylvään välin. Kaiken sen siivoamisen ja ”ravaamisen” jälkeen (vaikka välillä olin todella väsynyt) kroppa kaipaa liikuntaa.

Ruokailu on ollut ”mitä ehtii nopeasti ja helposti” syödä, mutta nyt viikon aikana olen pikku hiljaa siirtynyt taas terveellisempään ruokavalioon. Kaipaan salaatteja ja kasvispainotteista ruokaa jossa eläinproteiinit ovat enemmän ”lisukkeita”.

Tuntuu että uusi koti on tuonut jo nyt paljon hyvää mukanansa.

Tässä muutama lähipäivien ruokakuva.

Lohisalaatti ja fetaa Kalaa-kasviksia ja salaattia kanaa ja parsakaalia Avokado-kananmuna lounas

Keskiviikko 14.5.

Tämänhetkisen elämäntilanteen vuoksi, tämä projekti on ”lomalla” juhannukseen saakka.

Kaikki muutto, koulu ja lopputyö sekä tulevat kaksi luentoa vievät kaiken aikani eikä liikkumiseen enää riitä energiaa. Ruokailun pyrin pitämään mahdollisimman terveellisenä, mutta ajanpuutteen vuoksi joudun liian usein turvautumaan pakastepitsaan tai nopeasti valmistettaviin salaatteihin.

Juhannuksen jälkeen alkaa ns. normaali arki johon kuuluu koti, työ ja itsestä huolehtiminen. Silloin minulle jää taas aikaa paneutua ruokailuun ja aloittaa hiljalleen liikunta ja se oman olon ja jaksamisen puitteissa, sillä lääkäri ei vieläkään antanut virallista liikuntalupaa vaikka toipuminen on jo alkanut.

Ihanaa toukokuuta ja alkukesää!

Maanantai 28.4.

Huh kohta on toukokuu!

Pyydän nöyrimmin anteeksi, että tämä osio on jäänyt kokonaan vaille huomiota ja päivityksiä. Tämän päivän näyttö on takana ja nyt on aika hengähtää ja vihdoin kirjoittaa uutisia.

Aika on mennyt koulun, töiden ja talon ”huollon” merkeissä. Koulu alkaa olla jo siinä vaiheessa, että lopputyön valmistelut on aloitettu ja siinä välissä olen tehnyt töitä ja siivonnut taloa. Ensimmäinen näyttö oli 16.4. Sitä ennen tuli onneksi roskalava johon meni heti paljon poisheitettävää tavaraa sisältä ja ulkoa (sisältä sellaisia jota ei muuteta uuteen kotiin). Vaikka kotona on kaikki järjestyksessä ja perussiistiä, sairastumisen vuoksi suursiivoukset ovat jääneet kokonaan tekemättä, ja nyt se/ne vain oli pakko tehdä (näyttöjen yhteydessä). Myös pääsiäinen meni siivotessa ja vähän töitä tehdessä. Kaikki siivous mitä saa nyt tehtyä on pois loppusiivouksesta. Pihaakaan ei voi unohtaa, ettei se ole este päätökseen haluta tätä taloa uudeksi kodiksi. Eli olen siivonnut ja siivonnut, se on ollut minun liikuntaa kahden viikon ajan pois lukien kahden päivän lomaa. Riitit ovat jääneet aamurutiineista pois 16.4. Nyt pitäisi ottaa taas itseään niskasta kiinni ja uusi aloitus 1.5.!

Ruokailu on ollut kotona ollessa aika normaalia. Aamulla kaurapuuroa raejuustolla ja marjoilla (välillä myös ilman), sämpylää (itse tehtyä) päällä kinkkua ja juustoa sekä teetä tai sunnuntaisin protskulettuja sekä soijalattea ja lomalla munakasta, paahtoleipää, juustoja ja hedelmiä. Lounaat ovat vaihdelleet aika lailla, rahkaa ja marjoja, kesäkurpitsa-raejuustosalaattia, leipää ja teetä, raejuustoa ja hedelmä ja lomalla kasvislasagnea. Iltaruoat ovat myös olleet aika vaihtelevia, uunikalaa ja muusia, kanasalaattia, kesäkurpitsa-raejuustosalaattia, leipää ja teetä, kanahampurilainen ja bataattiranskalaisia, lohipastaa, pitsaa 😀 ja lomalla seitsemän tai viiden ruokalajin menut viineineen. Lisäksi olen syönyt suklaata ja karkkia ja lomalla jopa muutaman perunalastun jota syön ehkä kaksi tai kolme kertaa vuodessa.

Onneksi elämä taitaa hetkeksi rauhoittua ja muistaisin käydä kaupassa ostamassa kunnollista ruokaa ja myös tehdä sitä. Yritän myös ehtiä päivättä uutisia useammin, silloin ei tulisi karkki ja suklaarepsahduksia kun ne pitäisi heti tunnustaa 😀

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Perjantai 24.4.

Jos nyt saisin sunnuntaina päivitettyä uutisia 😦 kello on jo paljon ja täytyy mennä nukkumaan sillä huomenna on koulupäivä.

Ihanaa viikonloppua!

Tiistai 22.4.

Kirjoitan myös tänne pitkästä aikaa uutisia torstai-iltana tai perjantaina.

Vaihtia on riittänyt koko pääsiäisen, vähän liiaksikin ja ruokakin on maistunut.
Nyt on aika levätä muutama päivä.

Ihanaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa!

Perjantai 11.4.

Anteeksi etten ole kirjoittanut uutisia yli viikkoon!

Jos jotain hyvää kerrottavaa on, niin olen tehnyt viikon joka aamut Tiibetiläisiä riittejä, en ole edes kiireisenä aamuna jättänyt niitä tekemättä.

Ruokailu on ollut alkupäivän terveellistä (aamupala ja lounas), muuta illalla olen syönyt liian usein pakastepitsaa. En vain ole ”ehtinyt” kauppaan.

Torstaina (3.4.) söin kaksi pullaa ja yhden perjantaina (4.4.).
Lauantaina (5.4.) söin lounaan (kaksi ruokalajia) lempi Italialaisessani koska oli tehnyt taas kerran suuren päätöksen uraani/työtäni ja tulevaisuuttani ajatellen. Sitä oli syytä juhlia.

Muuten olen syönyt aamuisin kaurapuuroa raejuustolla ja marjoilla tai Olgan sämpylöitä juustolla ja kurkulla. Lounaaksi on ollut kesäkurpitsa-raejuustosalaattia ja cheddarjuustoa, pinaattikeittoa ja keitetty kananmuna, rahkaa ja marjoja tai porkkanaraastetta, raejuustoa ja keitetty kananmuna. Illalla liian usein pakastepitsaa, kanasalaattia fetajuustolla, uunikalaa ja muusia.

Ruokailu on vaan jotenkin vaikea asia tällä hetkellä. Ainoa keino varmaankin tähän olisi vanha konsti. Kerran viikossa kauppaan ja sunnuntaina kaikki viikon lounaat valmiiksi kippoihin ja pakastimeen ja muuta ei saa syödä. Kaupasta saisi hakea tarvittaessa vain illaksi kanaa ja kalaa sekä salaattiainekset, kasvikset, rahkat ja raejuustot. Ja sitten tietenkin vähintään 3l vettä päivässä. Muuten tämä ei tunnu edistyvän ollenkaan.

Tänään täytyy käydä kaupassa sillä jääkaappi on aivan tyhjä. Ja ostoslistakin tuli tuohon juuri kirjoitettua 😀

Ihanaa perjantaita!

Keskiviikko 2.4.

Nyt on kevät!

Heti tunnutus. En ole liikkunut, en edes siivonnut viikkoon ja ruokailu on ollut ala-arvoista! Ruokailu on todella kaukana kirjojen herkullisista ruokamalleista 😦

Keskiviikko alkoi milläs muulla kuin Olgan sämpylällä, kinkulla ja juustolla sekä maitorahkaa ja mansikoita ja teetä . Lounas on avoin, mutta illalla samaa kuin eilen eli täytetty paprika ja salaattia.

Tiistai (1.4.) alkoi poikkeuksellisesti Olgan sämpylällä ja kinkulla sekä teellä. Lounas oli tällä kertaa autossa syötävää mallia, banaani, macadamiapähkinöitä ja kiivi-appelsiini-lime tuoremehua. Illalla jauhelihalla täytetty paprika ja salaattia, sitten vielä teetä ja muutama keksi.

Eväät 1.4.14Päivällinen 1.4.14

Maanantai (31.3.) aamu alkoi milläs muulla kuin kaurapuurolla, raejuustolla ja mansikoilla. Lounaaksi oli kinkku-quiche (pieni) ja soijalatte. Olisiko illalla ollut puolikas neljänjuusto pakastepitsa.

Sunnuntai (30.3.) alkoi taas rauhallisesti protskulettujen ja soijalaten kanssa. Päivällä oli näkkileipää kinkulla ja teetä. Illalla oli boilerisalaattia, kovaa juustoa, tomaattia, kurkkua ja salaattia. Illalla vielä teetä ja muutama keksi.

Lauantai (29.3.) taas kerran kaurapuuroa, raejuustoa ja mansikoita. Lounaaksi oli kesäkurpitsa-raejuustosalaattia ja iltapäiväkahvin kanssa kaksi keksiä. Alkuillasta sushia ja illalla irtokarkkeja leffaa katsellessa.

Perjantai (28.3.) alkoi taas kaurapuurolla, raejuustolla ja mansikoilla. Lounaaksi oli asiakkaan luona broileripiirakkaa ja kahvia. Illalla taisi olla pinaattikeittoa ja keitetty kananmuna.

Torstai (27.3.) alkoi kaurapuurolla, raejuustolla ja mustikoilla. Lounaaksi kaupungilla kanasalaatti ja tee. Illalla taisi olla puolikas mozzarella pakastepitsa. Illalla vielä teetä ja muutama keksi.

Keskiviikko 26.3.

Lähes viikko on vierähtänyt kesää odotellessa.

Liikunta pitäisi nyt saada mukaan tähän projektiin, mutta siihen ei energia vielä riitä. Kaikki ylimääräinen energia menee siivoamiseen, sillä koti on ollut lähes vuoden niin minimi/pakollisella siivouksella sairastumiseni jälkeen, nyt haluan saada kaiken taas ajantasalle.

Keskiviikko alkoi taas kaurapuurolla, mansikoilla, mustikoilla ja raejuustolla. Lounaaksi oli rahkaa ja mansikoita ja iltapäivällä lohta, loput muusista ja porkkana-hapankaalisalaattia. Illalla vielä teetä 🙂

Tiistai alkoi taas kaurapuurolla, raejuustolla ja mansikoilla. Lounaaksi oli kesäkurpitsa-raejuustosalaattia ja paahdettu täysjyväviipale. Illalla oli uunikalaa, muusia ja keitettyä porkkanaa.

Maanantai alkoi raakapuurolla ja mansikoilla. Päivällä oli loput kanasalaatista lämmitettynä ja kahvin kanssa. Illalla taas lohta pannulla paistettuna ilman rasvaa ja kiinankaalihöystettä, yksinkertainen ja todella hyvä lisuke. Valkosipulinkynsi pilkottuna ja kiinankaali suikaloituna pehmennetään pannulla, mausteeksi tilkka soijakastiketta.

Sunnuntai alkoi taas kerran proteiiniletuilla ja soijalatella. Päivällä välipalaksi näkkileipää juustolla ja kinkulla ja teetä. Illalla kanasalaattia, fetajuustoa, pähkinöitä. Tänään oli vähän hyötyliikuntaa, rappusten juoksemista kerrosten välissä 😉

Aamupala 23.3.14-2Aamupala 23.3.14

Lauantai oli todellinen kasvisruokapäivä. Aamulla alkoi taas kaurapuurolla ja mansikoita. Yhdistyksen vuosijuhlassa oli lounaaksi salaatteja ja kasvislasagnea. Iltapäiväkahvin kanssa oli suklaakääretorttua. Iltapalaksi (klo 18) oli salaattia ja kasvispiirakkaa, jota en ottanut suurta palaa, sillä siinä oli paljon juustoa, ainakin kahta erilaista. Muutenkin tuntui tarpeettomalta syödä vielä piirakkaa, kun olin istunut koko päivän, niin salaatti tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Perjantai meni aluksi ruokailun suhteen hienosti. Aamulla oli kaurapuuroa ja mansikoita. Päivällä oli taas kesäkurpitsa-raejuustosalaattia ja yksi täysjyväpaahtoleipä. Iltapäivävälipala oli näkkileipää ja kinkkua, mutta illalla henkisesti rankan ”työkeikan” jälkeen akku oli aivan tyhjä enkä jaksanut ajatella mitään ruoan tekemistä. Matkalla kotiin mukaan tuli kalahampurilainen!!! Kyllä kalahampurilainen!!!
Mietin jo matkalla kotiin tuleeko moraalinen ”krapula”, mutta ei tullut, mutta ei tarvitse ainakaan puoleen vuoteen syödä samanlaista 😀

Torstai 20.3.

Ja samanlainen ilma jatkuu!

Eilen en ehtinyt kauppaan hakemaan riisimaitoa joten tänään oli aamupalana kaurapuuroa ja mansikoita. Elisestä viisastuneena söin välipalan klo 10.30, rahkaa ja mansikoita ja lounaan syön n. klo 13.30 ennen lähtöä tämän päivän yritysvierailulle. Lounaaksi on varmaan samaa kuin eilen eli kesäkurpitsa-raejuustosalaattia ja parapähkinöitä. Tänään olen aikaisemmin kotona, niin illalla teen kanasalaattia.

Muuten päivä on mennyt koulutehtäviä tehdessä 🙂

Aurinkoista torstaita!

Keskiviillo 19.3.

Ihana aurinkoinen aamu!

Tässä kuva tämän aamun aamupalasta 🙂 Raakapuuroa ja mansikoita.Lounaaksi oli kesäkurpitsa-raejuustosalaattia gouda-juustoa ja parapähkinöitä.
Iltapala sitten olikin vasta myöhään illalla, kun pääsin kotiin. Todella terveellinen oma herkkuhampurilainen 😀

Yritysvierailulla oli tarjolla kuplivaa ja pientä suolaista. Siellä söin kaksi ”suolakeksiä” tuorejuustolla.

Aamupala 19.3.14Lounas 19.3.14Iltapala 19.3.14

Tiistai 18.3.

Aika menee aivan liian nopeasti, tänään on jo tiistai!

Tiistai meni opiskellessa, hierojalla ja kampaajalla. Liikunta oli kaupungilla kävelyä ristiin rastiin. Aamupala oli taas raakapuuroa ja mustikoita. Lounaaksi oli täytetty croissant (välissä vuohenjuustoa, munakoisoa, punasipulia ja salaattia) sekä soijalatte. Kotiin tultua nälkä oli kova ja oli pakko ottaa paahtoleipä juustolla. Vielä oli ajatus syödä oikeaa ruokaa, mutta kello on jo paljon, niin taitaa jäädä tänään ruoka väliin.

On pakko alkaa ryhdistäytyä syömisen kanssa, ei tällainen herkuttelu ole hyväksi!

Sain tehtyä illalla pikaruokaa. Loput kasvis-couscousista ja fetajuustoa.

Päivällinen 18.3.14

Maanantai oli osaksi työpäivä. Aamupala oli pitkästä aikaa raakapuuroa (kaurahiutaleita, chia-siemeniä, kaseiinia ja riisimaitoa yön yli jääkaapissa) ja aamulla joukkoon mustikoita. Lounaaksi oli kaksi palaa tumma leipää ja päälle lohta. Illalla kasvis-couscous ja uunikalaa.

Päivällinen 17.3.14

Sunnuntai meni taas siivotessa ja kyläillessä (varaisän syntymäpäivät) 🙂 Ruokailu ei ollut terveellistä aamupalan jälkeen. Aamupalaksi oli sunnuntaiaamun vakiot eli proteiinilettuja ja soijalatte. Kylässä, voisiko sanoa lounaaksi, rieskaa ja lohta sekä kääretorttua kermavaahdolla. Onneksi synttärisankari ei itse pidä makeasta, niin tarjoilu ei ollut ihan överiä. Illalla piti syödä oikeaa ruokaa, mutta löysin kaapista croissantin ja briejuustoa, siinä oli iltapala.

Lauantai 15.3.

Nyt on loma pidetty ja loman jälkeinen viikko takana.

Kaikki kuitenkin hyvin, vaikka syöminen oli loman aikana pelkkää herkuttelua ja hiukan viiniä ruoan kanssa. Hyvää lomassa oli se, että kävelin todella paljon. Monta tuntia saattoi mennä katuja kävellen ilman levähdystä. Alkoi jo reisissä tuntua väsymystä kun loma oli lopuillaan.

Viime viikko meni pitkälti töitä tehdessä ja H-hetkeä viimeisteltäessä, sillä pidin ensimmäisen luennon omana itsenäni ja yritystäni edustaen. Edellisestä vastaavanlaisesta on jo vuosia ja silloin se kuului työnkuvaani. Kaikki meni hienosti..

Nyt pääsen jatkamaan tavallista arkea ja keskittymään taas paremmin ruokavalioon. Vaikka loma ja viime viikko meni ruokailun osalta ”plörinäksi” vaatteet alkavat pikkuhiljaa tuntua mukavammilta päällä. Tavoitehousuja en ole edes koskenut ja ne saavatkin vielä odottaa rauhassa toukokuuta.

Ruokapäiväkirjaa alan taas päivittämään huomisesta ja toivottavasti liikuntakin alkaa maistua kun saan vielä flunssan kokonaan parantumaan.

Ihanaa lumista lauantaita!

Tiistai 4.3.

Oi, melkein viikko vierähtänyt edellisestä päivityksestä 😦 Anteeksi!

Tiistai alkoi edelleen flunssaisena ja tänään aivastelen ihan koko ajan. Aamupala sama kuin eilen, kaurapuuroa ja kookossokeria ja lounaaksi on eilistä kanasalaattia. Iltaruoka on vielä mietinnässä. Kaapissa ei ole juuri mitään enkä viitsisi mennä kauppaan 😀

Maanantai meni koko lepäillessä. Aamupala kaurapuuroa ja kookossokeria (teki mieli jotain makeaa kun olo oli niin tukkoinen). Lounaaksi oli pinaattikeittoa ja keitetty kananmuna. Illalla oli kanasalaattia, fetajuustoa ja cashewpähkinöitä.

Sunnuntai meni jo sairastellessa, mutta muutama koulutehtävään liittyvä asia piti hoitaa ja käydä ostamassa tarvikkeita. Aamupala oli proteiinipannukakkuja ja soijalatte ja lounaaksi sushirullia. Kotimatkalla pysähdyin kylässä ja söin yhden laskiaispullan ja illalla ei ollut nälkä joten söin teen kanssa croisantin jonka väliin laitoin kinkkua ja juustoa. Ei kovin terveellinen päivä 😦

Lauantai oli koulupäivä jonka aikana sairastuin flunssaan. Aamupala oli samaa kuin muinakin aamuina kaurapuuroa ja raejuustoa. Lounaaksi tein edellisenä iltana kesäkurpitsa-raejuusto”salaattia” lisäksi pieni pala juustoa ja kuusi cashewpähkinää. Illalla oli pihvi ranskalaisilla.

Perjantai oli työpäivä ja aamu alkot milläs muulla kuin kaurapuurolla ja raejuustolla. Asiakkaani on ihana, hän tarjoaa aina kahvia ja syötävää. Tällä kertaa oli jauhelihapiirakkaa ja sulhaspiirakoita ja munavoita. Yleensä vietän puoli päivää hänen luonaan, eli kahvittelemme kaksi kertaa käyntini aikana 🙂

Torstai meni ystävän kanssa kaupungilla. Yritin syödä mahdollisimman terveellisesti lounaan ja illallisen. Aamupalana oli taas kaurapuuroa ja raejuustoa. Lounaaksi feta-pinaattipiirakkaa ja soijalatte ja illalla kalaa ja mustaa riisiä ja jälkiruoaksi cappuccino. Liikunta oli kävelyä.

Keskiviikko 26.2.

Viikko on taas puolessa välissä!

Keskiviikko on kotipäivä. Aamupala klo 7.30 kaurapuuroa ja raejuustoa. Lounaaksi olikin alkuperäisestä lohesta ja kiinankaali-porkkanasalaatista poiketen kesäkurpitsaa ja raejuustoa sekä cashwepähkinöitä ja pala juustoa. Iltaruoka on vielä hiukan mietinnässä, mutta se voisi olla broileria ja keitettyä parsakaalia. Ja päivän aikana paljon (lämmintä)vettä!

Tiistai olikin osaksi työpäivä. Pääsin keskustaan ihanan keväisessä säässä. Ja töiden jälkeen riitti vielä virtaa, niin hoidin vielä monta asiaa.

Aamupala klo 8.00 kaurapuuroa ja raejuustoa. Lounas klo 11.15 soijalatte ja croisantti. Iltaruoka klo 20.00 paistettua lohta ja keitettyä parsakaalia ja jälkkäriksi banaanilettuja. Vettä yritin juoda mahdollisimman paljon.

Liikuntana meni työ ja asioita hoitaessa jätin auton parkkiin ja hoidin kävellen kaikki muut asiat, paitsi ruokakaupan.

Maanantai 24.2.

Se olisi taas maanantai ja helmikuun viimeinen viikko!

Aamu alkoi kaurapuurolla ja tänään laitoin päälle kookossokeria. Juuri sopivan makeaa 😉 Lounaaksi oli loput mozzarellapitsasta ja illalla on broiskua ja cuscus -salaattia.

Päivällinen 24.2.13

Tänään olen yrittänyt juoda vettä. Kylmä siitä tulee, mutta laitan puolet kuumaa vettä ja puolet kylmää. Se ei ole niin paha kuin pelkkä kylmä vesi.

Aamupäivällä luin 5:2 dieetin tiivistelmän. Ostin lauantaina keittokirjan jossa oli 100, 200 ja 300 kcal:n ruokaohjeita. Osa oli kokeiltavan tuntuisia.

Sunnuntaina oli taas protskupanukakkuja ja soijalatte. Sitten kiiruhdin klo 12 alkavaan asuntoesittelyyn. Päivällä kyläreissulla söin kaksi palaa tummaa leipää ja ohuen siivun suklaakääretorttua. Illalla oli taas kanasalaattia samalla torstain reseptillä.

Illalla join hunajavettä monta mukillista, kun tuntui, että flunssa olisi ollut tulossa, mutta onneksi taisin päästä vain säikähdyksellä.

Lauantai oli kauan odotettu päivä. Aamupalana oli paahtoleipää juustolla ja teetä. Sen jälkeen oli vuorossa valmistautuminen loppupäivään. Sushilounas kaupungilla ja vähän shoppailua. Sen jälkeen vielä soijalatelle. Sitten kohti messukeskusta ja Armin van Buurenin keikkaa. Huh huh, millainen kuuden tunnin setti. Tuli ”tampattua” niin paljon kun kunto kesti. Jalat olivat krampissa kun pääsin autoon istumaan ja ajaminen tuntui aluksi hiukan ”oudolta”. Kotiin päästyä nälkä oli kova ja onneksi pakastimessa oli mozzarellapitsa. Söin siitä reilun puolikkaan ja sitten nukkumaan.

Perjantai 21.2.

Aurinko paistaa, oikeasti!

Uusi annostus alkaa todella vaikuttaa oloon positiivisesti!

Sen huomaa siitä, että eilen minun ei tehnyt mieli mitään epäterveellistä. Eli olen selvästi alkanut parantua ja huolehtia terveellisestä ruokavaliosta.

Torstaina söin aamupalaksi kaurapuuroa ja kanelia ja yhden tuplaespresson. Lounaaksi ennen töihinlähtöä kaivoin jääkaapista viimeiset syötäväkasikelpaavat. Sain tehtyä kahden munan munakkaan jonka väliin löysin kaksi siivua kinkkua ja parmesaania. Sillä pärjäsin kotiintuloon asti ja söin yhden tumman leipäviipaleen ennen kauppaan lähtöä. Illalla söin vielä kanasalaattia johon tuli fetajuustoa ja cashewpähkinöitä.

Tänään söin aamupalaksi kaurapuuroa ja raejuustoa sekä pienen espresson. Lounaaksi on kesäkurpitsaa ja raejuustoa, 6 cashewpähkinää ja pieni pala juustoa. Illalla on lohta ja keitettyä kukkakaalia.

Liikuntana on ollut siivoamista aamulla/aamupäivällä.

Ihanaa viikonloppua!

Keskiviikko 19.2.

Olo on kuin sähköhammasharjalla. Kun akku on täynnä virtaa riittää ja jonkin ajan kuluttua harja alkaa ”hyytyä”. Sitten taas ladataan…

Tänään päivä ei mennyt ihan niin kuin suunnittelin. Aamupuuhien jälkeen iski siivousvimma ja pesin yläkerran kylpyhuoneen. Samalla pesin yläkerran lattiat. Kävin vielä läpi kaappeja ja laatikoita ja sain kasaan iso pussillisen roskia.

Tänään olen syönyt aamulla kaurapuuroa ja kanelia ja espressokupillisen. Lounaaksi oli seitsemän pinaattilettua ja iltapäivävälipalaksi yksi paahdettu tumma leipäviipale ja teetä. Illalla ennen töihinlähtöä syön pinaattikeittoa ja keitetyn kananmunan.

Tiistaina olin töissä melkein koko päivän. Kävin kolmen asiakkaan luona ja jaksoin hienosti koko päivän. Oli kiva ajaa kotiin kun vielä viiden jälkeen oli valoisaa. Tuntui että päivää on vielä paljon jäljellä.

Aamupalaksi taas normaali kaurapuuro kanelilla, evääksi otin banaanin, raejuustoa ja 2 dl appelsiinimehua. Liian vähän, ja sen huomasi kun pääsi alkuillasta kotiin. Silloin tuntui että akut on tyhjät ja alkoi tehdä mieli hiilareita. Olin päättänyt, etten syö mitään ns. epäterveellistä, vaan lämmitin kuusi pinaattilettua ja söin yhden paahdetun tumman leipäviipaleen. Olisi ehkä ollut hyvä syödä jotain muuta, vaikka enemmän proteiineja, sillä illalla hiilarihimo iski niin pahasti, etten voinut vastustaa paahtoleipää juustolla.

Rauhallista keskiviikko-iltaa!

Maanantai 17.2.

Etelässä on alkanut hiihtoloma, ilma vain ei ole kovin talvinen, lähinnä keväinen.

Loppuviikko meni kodin ja Helsingin keskustan väliä ajaessa.

Tänään maanantaina aamu alkoi taas kaurapuurolla ja kanelilla. Lounaaksi ajattelin pinaattikeittoa ja keitettyä kananmunaa. Illalla ajattelin laittaa pakastekalaa uunissa ja lisäksi uunitomaattia. Päivä taitaa muuten mennä aika pitkälle koulutehtäviä ja luentoa tehdessä.

Sunnuntai alkoi rauhallisesti proteiinipannukakkuja ja soijalattea nauttiessa. Lounas oli banaani ja vettä, välipala omena ja 10 cashewpähkinää. Liikunta oli lähinnä autosta ylös pomppimista ja rappujen ravaamista (uutta kotia etsimässä). Illalla lätkämatsia katsellessa superterveellinen fish and chips 😀 (kaikki oli kuitenkin kypsennetty uunissa ilman ylimääräistä rasvaa) ja jälkiruoaksi teetä.

Ihan putkeen ruokailu ei loppuviikkona mennyt 😦

Lauantaina oli taas kouluun. Aamupala oli klo 8.00, kaksi paahtoleipää paahdettuna ja päälle juustoa ja teetä. Lounas oli klo 14.00, pieni purkki raejuustoa ja yksi pieni korvapuusti. Koulun jälkeen pääsin syömään Nepalilaiseen jossa söin kotijuustoa tomaattikastikkeessa, papuja ja perunaa pinaattimuhennoksessa. Koska oli cheat day kotona vielä jälkiruoaksi jäätelöä, paistettua banaania ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Liikunta jäi kokonaan väliin.

Perjantaina tein pienen kaupunkilenkin kiirehtien Chaplin –näyttelyyn. Ehdin juuri ennen näyttelyä juoksujalkaa hoitaa yhden tärkeän asian ja sain sykkeen nousemaan ja ihanan ”nihkeän” olon itselleni, liikuntaa sekin. Perjantaina ruokailu ei ollut kovin terveellinen. Aamupala klo 8.00 kaurapuuroa ja kanelia, lounas näyttelyn jälkeen klo 14 vuohenjuusto –croissant, ystävänpäivämuffini ja iso soijalatte, sitten kouluun iltapäiväksi ja illaksi. Iltapalaksi klo 20.00 oli puolikas pakaste mozzarellapitsa ja pieni muffini teen kanssa. Oli sellainen hiilaritankkaus että huh huh!

Torstai 13.2.

Omaa kehoa kannattaa kuunnella!

Eilisen kontrollikäynnin jälkeen olen tyytyväinen, etten ole muutamaan viikkoon väkisin harrastanut mitään liikuntaa mikä ei ole tuntunut hyvälle.

Kilpirauhasentulehdus on pahentunut ja siksi myös olo on ollut sen mukainen. Kehoni stressitaso on taas niin korkealla, että lähes kaikki stressioireet ovat palanneet mm. kurkun oireet (kilpirauhasen tulehdus pahentunut), unettomuus, ahdistuskohtaukset ja verenpaineen heittelyt.

Saan harrastaa liikuntaa jos olo sen sallii ja liikunta olisi suositeltavaa stressinpurkuun ja yöunia parantamaan. Täytyy kuitenkin välttää kehoa stressaavaa liikuntaa kunnes olo parantuu.

Eli ei pakollisia liikuntapäiviä ja ennemmin vaikka kaupungille kävelemään, jos ”maastokävely” alkaa ahdistaa. Liikunta kuin liikunta jos se vain tuntuu mielekkäältä.

Ruokailu on ollut vaihtelevaa ja useana päivänä liian vähäistä. Tiistaina ostin pitkästä aikaa hedelmiä ja eilen pakkasin niitä mukaan evääksi.

Aamulla (7.30) kaurapuuroa ja enne lähtöä (10.30) neljä pinaattilettua. Kuvassa eväät (appelsiini klo 14.00 ja omena ja juustot klo 16.30), illalla kotiin tultuani (22.00) otin kaksi karjalanpiirakkaa ja teetä. Banaani jäi syömättä.

Eväät 12.2.14

Varmaan täytyy alkaa kirjoittaa tänne päivän ruoat, jos se auttaisi syömään peremmin. Nyt vasta huomasin, että eilen jäi lämmin ruoka kokonaan pois.

Ihanaa torstaita!

Tiistai 11.2.

Helmikuu ei ole alkanut niin ”vauhdikkaasti” kuin olin suunnitellut. Liikunta on jäänyt todella vähälle samoin jooga. Olo ei ole paras mahdollinen, vaikka verenpaineet ovatkin olleet aika hyvissä lukemissa. Kurkussa on ollut ikävä tunne monen päivän ajan. Joko tuntuu että kurkussa on ”pala” tai sitten on ”kuristava” tunne.

Ulkoilma alkaa ahdistaa keuhkoissa ja liikuntakin tekee olon huonoksi. Myös jooga alkaa yskittää ja tuntuu, että hartiat on sen jälkeen aivan jumissa ja jaloista menee voimat.

Huomenna minulla on lääkäri, täytyy muistaa kertoa nämä liikunnasta ja ulkoilmasta tulevat oireet. Onneksi hän itse harrastaa liikuntaa, ja osaa varmaan päätellä mikä on vikana.

Ihanaa tiistaita!

Keskiviikko 5.2.

Helmikuu on jo hyvässä vauhdissa ja onneksi pakkanen on lauhtunut.

Edelleen liikunta on joogaa ja hyötyliikuntaa kuten siivoamista.
Tämään on kuitenkin treenipäivä joka keskittyy vatsalihaksiin, hauiksiin, ojentajiin ja olkapäihin ja jalkakyykkyihin, niin saan taas jaloista veren kiertämään ja vähän pepulle töitä.

Maanantaina oli hierojalla ja hän sanoi että polvienseudulla on tapahtunut selvä muutos parempaan suuntaan, eikä hieronta tuntunut enää niin kipeältä.

Ruokailu on ollut pääasiallisesti terveellistä. Aamupalat ovat olleet kaurapuuroa tai kauralesepuuroa ja sunnuntaina proteiinipannukakkuja ja soijalattea. Lounaat ovat olleet kasvispainotteisia kuten bataattimunakaspaistosta ja salaattia, pinaattikeittoa ja kananmunaa, porkkanalaatikkoa ja raejuustoa. Iltaruoka on ollut lohta tai lihaa joko parsakaalin tai kukkakaalin kanssa. Illalla, jos olen muistanut, olen syönyt ennen nukkumaan menoa vajaan desin kreikkalaista jogurttia.

Ihanaa keskiviikkoa!

Perjantai 31.1.

Ulkona on ollut niin kaunista!

Viikko on mennyt vain joogatessa ja liian vähän syödessä.

Pulssi on taas ollut yli ja alle 100 ja alapaine huidellut taas vaikka missä. Siksi lihaskuntoharjoitukset ovat jääneet tältä viikolta. Toivottavasti ensi viikko on jo parempi.

Aurinkoista viikonloppua!

Sunnuntai 26.1.

Jee pakkanen on lauhtunut, ihanaa!

Aamu meni nukkuessa ja löhöillessä lämpimän peiton alla. Aamupalaksi oli proteiinipannukakkuja ja kofeiinitonta soijalattea. Tämä aamupala on minun sunnuntain aloitus. Pitkään nukkumisen ja löhöilyn vuoksi lounas jää väliin ja illalla on pihviä ja papuja valkosipulilla maustettuna. Iltapalaksi on jogurttia ja parapähkinöitä.

Tämän päivän treeni taas keskittyi vatsalihaksiin, hauiksiin, ojentajiin ja olkapäihin. Lisäksi tein jalkakyykkyjä, niin sain jaloista veren kiertämään ja vähän pepulle töitä. Eilisen istumisen jälkeen tämä laittoi veren kiertämään jaloissa.

Ihanaa sunnuntaita!

Lauantai 25.1.

Oli koulupäivän vuoksi välipäivä sekä ruokailun että treenin suhteen. Lauantait ovat aina herkuttelupäiviä ihan sen vuoksi että elimistö saa pieniä energiashokkeja eikä mene säästöliekille. Eilen menin vielä koulun jälkeen vanhojen työkavereiden kanssa syömään blinejä. Jatkossa olen koulussa useampana lauantaina, joten yritän tehdä edes detox joogan koulun jälkeen.

Perjantai 24.1.

Edelleen pakkanen paukkuu ja lähdin kauppaan vasta illalla. Aamupalaksi oli Olgan sämpylöitä kinkulla ja juustolla. Joogan jälkeen otin proteiinijuoma ja lounaaksi pastaa tonnikala-tomaattikastikkeella. Illalla oli ulkofileepihviä, kukkakaalia voi-valkosipuli-persiljakastikkeella.

Kotona sattui vesivahinko. Harmaavesisäiliöön menevä putki oli jäätynyt. Kävin detox joogan jälkeen suihkussa ja menin muutamia tunteja myöhemmin alakertaan ja huomasin että vedet olivat nousseet teknisentilan lattiakaivosta ja vesi oli vaurioittanut lisää jo muutenkin kärsinyttä laminaattia. Onni oli se, että vika löytyi sillä vesi on jo muutaman kerran noussut kynnykselle saakka ja olen ihmetellyt mistä vesi tulee. Ei auttanut muu kuin tilata sulatusauto ja nyt kaikki on taas kunnossa ja lattia odottaa korjausta.

Torstai 23.1.

Pakkanen paukkuu enkä tänäänkään halua lähteä ulos. Eli olen syönyt aamupalaksi Olgan sämpylän juustolla ja kinkulla. Treenin jälkeen otin proteiinijuoman ja neljä parapähkinää. Lounaaksi taas ylijäämäpastaa, puolikas avokado, fetajuustoa, oliiveja ja valkosipulia. Illaksi löysin pakastimesta broileria ja jääkaapissa on parsakaalia. Illalla voin saada vielä muutaman lusikan jogurttia kaavittua purkinpohjalta. Näillä mennään vielä tänään ja huomenna on pakko mennä kauppaan.

Tämän päivän treeni keskittyi vatsalihaksiin, hauiksiin, ojentajiin ja olkapäihin. Lisäksi tein jalkakyykkyjä, niin sain jaloista veren kiertämään ja vähän pepulle töitä. Jalkakyykyssä on hyvä muistaa ylöstultaessa työntää viimeisenä lantiota hiukan eteenpäin, niin peppu saa vähän extraa 😉

Eilen sain lisämotivaatiota treeniin ja ruokailuun. Ajattelin laittaa hiukan lämpimämmät housut illalla töihin lähtiessä ja kaivoin vanhat housut esille. Kesäkuussa housut olivat niin suuret, että ne vain valuivat pois, nyt tilanne oli ihan toinen. Reisistä housut olivat kireät, etteivät ne istuneet enää kunnolla. Reidet ovat tällä hetkellä pahin ongelmani ja juuri reisiin uudet lääkkeet ovat varastoineet kaiken mahdollisen.

Yritän muistaa joka päivä ennen suihkua kuivaharjata itseni kaulasta alaspäin ja laittaa suihkun jälkeen varastoihini jäänyttä voidetta joka laittaa veren kiertämään niin, että iho on aivan punainen ja suorastaan polttelee. Onneksi tämä pahin tilanne on tullut vasta vuoden vaihteen jälkeen. Nyt kun tartun heti tuumasta toimeen, ei tilanne toivottavasti pahennu.

Keskiviikko 22.1.2014

Tänään oli ensimmäinen lihastreeni tärinälaitteella. Treeni kesti yhteensä noin 25 minuuttia ja vastaa tunnin salitreeniä. Liikkeitä tein 16 ja 4 lihasten rentoutukseen. Tätä treeniä pyrin tekemään 2 – 3 kertaa viikossa.

Ruokailu ei vielä tänään ole täydellistä sillä jääkaappi ammottaa tyhjyyttä ja menen vasta huomenna ruokakauppaan. Aamupala oli paistettu kananmuna täysjyväpaahtoleivän päällä ja kaksi juustosiivua sekä teetä. Treenin jälkeen otin proteiinijuoman ja lounaaksi eilistä keitettyä pastaa, puolikas avokado, fetajuustoa, oliiveja ja valkosipulia. Ennen töihin lähtöä otan toisen proteiinijuoman ja fetajuustoa.  Tulen kotiin vasta myöhään illalla ja koska kaapeissa ei ole mitään, teen illaksi Olgan sämpylöitä teen seuraksi. Huomenna ruokailu on jo enemmän kasvisvoittoisempaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s