Kohti Hyvää Oloa 2014 – 2016

Tällä sivulla tulen kertomaan kaiken sen mitä aion tehdä vuonna 2013 saadakseni kehoni voimaan paremmin.

Kerron kaikista detox-kuureista ja niiden vaikutuksista, loistenhäätökuurista… 😀
Kerron kaikki mitä teen saadakseni elimistöni kuntoon mm ärtyneestä suolistosta, huonosta ruoansulatuksesta, sisäelinten puhdistuksesta, raskasmetallien poistosta (olen lapsena puraissut rikki elohopeakuumemittarin) kaikista laboratoriotesteistä, joita aion vuoden aikana teettää ja niiden tuloksista ja toimenpiteistä sen jälkeen.

Kerron esim. miltä minusta tuntuu maksanpuhdistuskuurin aikana ja miltä olo tuntuu sen jälkeen.

Jaan sivun aihepiireittäin eli jos ole kiinnostunut tietystä aiheesta niin rullaa sivua alas päin niin löydät etsimäsi 🙂

Tällä sivulta löytyy :
RUOKA-AINEYLIHERKKYYS TESTI (valmis), LOISTENHÄÄTÖKUURI (valmis), MAKSANPUHDISTUS (valmis), RUOKA-AINEYLIHERKKYYS TESTI (valmis), PROJEKTI KILPIRAUHANEN (jatkuu), KEUHKOAHTAUMA/ASTMA (alkanut), PH-RUOKAVALIO (valmis ja lopetettu), AYURVEDA -RUOKAVALIO (alkanut ja lopetettu)

AYERVEDA -RUOKAVALIO

Tavoita: Saada keho ja mieli tasapainotettua ja sitä kautta aloittaa paranemisprosessi ja saada poistettua ainakin osa lääkkeistä.

Ayerveda on tuhansia vuosia vanha perinteinen intialainen parantamisjärjestelmä joka kattaa elämän ja elämäntyylin kaikki osa-alueet. Auerveda -lääketiede uskoo, että kaikki sairaudet johtuu alun perin ruoansulatuksesta ja aiheuttavat joko ruoan huonosta sulamisesta tai doshallesi sopimattomasta ruokavaliosta.

Ayervedassa on kolme päädoshaa:
Vata: kevyt, kylmä, kuiva, liikkuva, nopea, herkkä
Pitta: kevyt, kuuma, öljyinen, terävä, nestemäinen
Kapha: raskas, kylmä, öljyinen, hidas, luja, liikkumaton

6.3. Kävin ensimmäisen kerran Ayerveda –vastaanotolla
Käynti oli erittäin mielenkiintoinen ja antoisa. Kaikista kannustavinta oli kuulla että minulla olisi mahdollisuus päästä eroon lääkkeistä kun saan kehoni kuntoon, mutta siihen tilaan on matkaa, sillä kehoni oli aivan sekaisin. Oli ihana pikaoppitunti ayervedasta ja mitä kaikkea vastaanoton aikana minusta saatiin selville. Itse kerroin kaikki diagnosoidut sairaudet ja sen lisäksi sain vahvistaa useita muita oireita joita ”lääkäri” luki pulssistani. Hän sai tietää pulssin kautta kaiken. Ainakin omassa kehotyypissäni (pitta) voi olla viisi epätasapainoa ja jo yksi epätasapaino voi aiheuttaa ongelmia. Minulla kaikki viisi oli epätasapainossa eli ei ole ihme etten voinut hyvin.

Sain paljon ohjeita jokapäiväiseen toimintaan ja tärkeimmät ohjeet oli ruoka. Syödä sain vain kolme kertaa päivässä, ei mitään välipaloja, vain vihreää teetä ja vettä ruokailuiden välillä. Oli vältettäviä ja suositeltavia ruoka-aineita. Kesäkuun alkuun saakka kaikki normaalisti vältettävät ruoka-aineet oli kielletty, mutta kaikki marjat, kananmunat, sitruuna, appelsiini, mandariini, valkosipuli, sipuli, inkivääri, rahka, yogurtti, viili ja paprikat on täysin kielletty ja lisäksi sallituista on kielletty kaikki maitotuotteet ja kaikki öljyt ja rasvat. Sallittuja ruoka-aineita ei ollut kovin paljoa joten ruokavaliota oli sinänsä helppo noudattaa. Ruokailussa onnistuin 90 – 95 %:sesti, mutta muut kuten hengitysharjoitukset, joogaliikkeet ja kookosöljyrasvaus olivat jääneet 95%:sesti tekemättä.

Silti heti muutaman päivän jälkeen uusi ruokavalio näkyi silmissä. Yhtenä aamuna silmän valkuaiset olivat aivan valkoiset. Tuijotin silmiä peilistä, enkä meinannut uskoa, etteivät silmät punoita, sillä aamuisin silmät olivat aivan punaiset eivätkä tipatkaan pystyneet enää valkaisemaan silmiä. Turvotus koko kropasta vähentyi pikku hiljaa, eikä masua alkanut enää turvottaa ruokailun jälkeen, Nukuin ilman unta syventävää lääkettä ja herään paljon virkeämpänä aamuisin.

Tämä ”lääkäri” sanoi aivan suoraan, että minun kilirauhanen on ”sairastunut” siksi että kroppa on niin pahasti epätasapainossa ja ”saastunut” varta myöten. Samasta syystä masu ja suolisto eivät voi hyvin, iho on herkkä, silmät oireilivat, sydän oireilee (rytmihäiriöt, tykytykset ja korkea pulssi) ja maksa joka ei jaksa toimia kunnolla on saastuttanut monta muuta sisäelintä sekä veren ja siksi olen sairastunut.

2.6. Ayeurvedan kontrollikäynti oli positiivinen. Paljon parempaan on menty sillä ”epätasapaino” on enää 40 % kun alkutilanteessa se oli 80 %. Olinhan pitänyt todella tiukkaa ruokavaliota, ja vain kylässä ja muuten todella harvoin poikennut sallituista ruoka-aineista. Sain kuitenkin ohjeen jatkaa edelleen samoilla sallituilla ruoka-aineilla, enkä saanut mitään uusia sallittujen listalle. Kurkuman päiväannostusta lisättiin ja sain uuden yrtti”lääkkeen” rytmihäiriöihin ja kohonneisiin kolesteroliarvoihin. Aivan oikein, kohonneihin kolesteroliarvoihin! Tämä on erittäin outoa että arvot olivat kaikki koholla, sillä en ole syönyt maitotuotteita, kananmunia enkä lihaa kolmeen kuukauteen!

Seuraava kontrollikäynti piti olla syyskuussa, mutta….

Ruokavaliota olen noudattanut pääasiassa 60/40, mutta kiireisinä päivinä olen syönyt mikä parhaiten on sopinut. Syksyllä flunssien aikaan olen noudattanut sääntöä, ettei aamulla kaurapuuroa eikä mitään maitotuotteita flunssan aikana ja olo on ollut parempi ja flunssa ei ole tuntunut niin ”limaiselta”.

Syksy on ollut meko vauhdikas ja kontrollikäynti siirtyy kyllä ensi vuodelle.

PH-RUOKAVALIO

Tavoita: Kehon puhdistus lääkkeiden ym. aiheuttamista kuona-aineista lisäksi apuna sairastumisen mukana tulleiden kilojen karistamiseen sekä helpottamaan masennusta ja muita fyysisiä oireita.

Tiistai 20.1.

Tammikuun 2015 alusta olen hiljalleen ”laskeutunut” ph-ruokavalioon ja nyt on ensimmäinen oikea viikko takana ja paljon viikossa tapahtunut. Viikossa virtsan ph laski noin 5,6 – 5,7:stä jo 6,8 – 6,9:ään! Vain sillä että olen oikeastaan jättänyt lähes kaikki vilja- ja maitotuotteet pois. Lihaa en ole syönyt elokuun jälkeen ja kalaakin vain todella harvoin. Aamupuuro marjoilla ja raejuustolla on vaihtunut vihersmoothieen, päivisin jokin lämmin kasvisruoka, 1-2 välipalaa ja illalla hedelmiä ja jogurttia joko sellaisenaan tai smoothiena. Olo on paljon parempi ja unikin tulee 🙂

PH-ruokavalion vaikutuksista kirjoitan lähinnä Kroppa kuntoon 2014-2015 ja Toipuminen vakavasta stressistä, uupumuksesta ja masennuksesta sillä näihin ”olotiloihin” uusi ruokavalio vaikuttaa eniten.

PH-ruokavalio vei turvotusta ja raskasta oloa pois, mutta kolmannen viikon jälkeen alkoi väsyttää ja tiettyjen ruoka-aineiden jälkeen huomasin, ettei olo ollut hyvä ja varsakivut alkoivat taas muistuttaa itsestään. Virtsan ph laski ensimmäisen viikon jälkeen takaisin vanhoihin lukemiin eivätkä nousseet kahtena seuraavana viikkona. Eli ensimmäisen viikon ruoka-aineet sopivat minulle parhaiten.
Jossain vaiheessa aion ottaa tästä ruoka-valiosta itselleni vinkkejä.
UUTENA DIAGNOOSINA LIEVÄ KEUHKOAHTAUMA JA MAHDOLLISESTI LIEVÄ ASTMA

2014 marraskuussa minulla todettiin lievä keuhkoahtauma ja mahdollisesti lievä astma joihin on koelääkitys aloitettu (olen ollut yli 18 vuotta passiivinen tupakoitsija sekä työskennellyt pitkään toimistossa, jossa on myöhemmin todettu olleen hometta). Toivon että lääkitys auttaisi ja pääsisin pian liikkumaan, sillä liikunta on erittäin tärkeää keuhkoahtaumaa sairastaville. Liikunnan avulla vielä terveet keuhkon osat saadaan aktivoitua ja näin taudin etenemistä voidaan hidastaa ja samalla parantaa elämänlaatua.

Tiistai 20.1.2015

Saamani inhalaattori on auttanut jonkin verran ja huomaan jos jätän ottamatta lääkkeen muutaman kerran, hengitys tulee raskaammaksi ja kummallinen yskä palaa. Tutkittuani (netistä) saamiani koetuloksia tulkitsisin omia niin, että 20% keuhkoistani on pois käytöstä (oma tulkinta). Mikä voisi pitää paikkaansa siihen millainen minulla on ollut hengittää sekä rasituksesta aiheutuneet hengitysvaikeudet. Kun saan varattua soittoajan keuhkolääkärille, yritän muistaa varmistaa asian vielä häneltä.

PROJEKTI KILPIRAUHANEN JA LISÄMUNUAISET

Tästä aiheesta voit lukea lisää sivulta Projekti kilpirauhanen 2013 – 2015

Lauantai 3.5.

Perjantaina oli lääkäri. Labrakokeiden arvot olivat suht ok, mutta lääkäri näki heti, että arvot ja vointi kohtaa. Lääkitystä jatketaan kuitenkin samoilla annostuksilla, paitsi etten saa buustata itseeni energiaa suuremmalla päiväannostuksella kuten olen nyt tehnyt. Siinä kohtaa tulee hiukan annostuksen alasajoa.

Liikunnan ja muunkin jaksamisen suhteen minun täytyy olla ”armollinen” itselleni enkä saa vaatia itseltäni liikaa, edes silloin kun on hyvä päivä ja energiaa olisi riittävästi. Samoin täytyy olla ”armollinen” itselleen vastoinkäymisiä kohdatessa (itkunpurkaukset ja masentunut olo tapahtuman jälkeen). Näihin minun asioihin pitäisi alkaa suhtautua eri tavalla.
Lääkäri sanoi, että stressi ja uupumus ovat jatkuneet niin pitkään, että tällaiset reaktiot ovat jo lähes sisäänrakennettuja. Jossain vaiheessa avuksi on ehkä otettava psykoterapia, sillä nämä asiat voivat olla parantumiseni este.

Positiivista oli se, että toipuminen on nyt lähtenyt käyntiin. Nyt vain rauhallisesti päivä kerrallaan ja itseään kuulostellen.

Jos mitään takapakkia olossa ei tapahdu enkä tunne tarvitsevani lääkärin apua lääkkeiden annostukseen (saan tiputtaa aamuannosta ¼:llä jos tuntuu että alkaa olla liikatoiminnan oireita) seuraava kontrollikäynti on marraskuussa ja sitä ennen taas labra.

Tiistai 29.4.

Ihanaa ja rauhallista vappua!

Perjantaina 2.5. on lääkäri ja sen jälkeen kirjoitan taas uutisia.

Torstai 13.2.2014

Helmikuu ja niin keväinen ilma!

Uusi lääke on auttanut vaikka annostusta vielä haetaan. Seuraavan ”jakson” aikana, annostusta nostetaan kolme kertaa 7 – 10 päivän välein. Kun olen ottanut kaksi viikkoa suurinta annosta, käyn labrassa ja tulosten valmistuttua soitto lääkärille.

Labraan menen todennäköisesti viikolla 12 ja lääkäriin olen yhteydessä viikolla 13 eli maaliskuun viimeisellä viikolla. Silloin kuulen mitä tulokset kertovat ja miten jatketaan.

Nyt keskitymme saamaan T3:n arvot kuntoon ja sen jälkeen katsotaan mikä on olo.

Koko teksti on luettavissa ”Projekti” Kilpirauhanen ja Lisämunuaiset sivuilta.

Maanantai 20.1.2014

Hyvää alkanutta vuotta!

Aloitin uuden lääkkeen Liothyroninin ottamisen 1.1. lääkärin määräämällä pienimmällä annostuksella. Nostin aamuannostusta 10.1. ja nyt sunnuntaina 19. päivä otin ensimmäisen kerran täyden annostuksen Liothyroninia. Heti ensimmäisen lääkkeen ottamisen jälkeen huomasin jo positiivista muutosta jota jatkui 14. – 16. päivään saakka. Sen jälkeen olo ei ole ollut yhtä energinen ja asioihin tarttuminen ei ole ollut yhtä helppoa. Siivoaminen sujuu, mutta en vieläkään saa tehtyä ihan kaikkea.

Verenpaine on ollut ongelma samoin pulssi. Onneksi pulssi on tasaantunut, eikä huitele enää yli sadan, mutta alapaine on aika ajoin aivan liian korkea ja käy yli sadan. Toivottavasti tämä on vain väliaikaista, eikä tästä tule estettä lääkkeen ottamiselle. Valitettavasti lääke on sellainen joka sopii todella harvalle ja moni on joutunut vaihtamaan toiseen valmisteeseen. Uusien lääkkeiden saaminen ja niiden vaihtaminen toiseen on aina hankalaa.

Lisää aiheesta on luettavissa ”Projekti” Kilpirauhanen ja Lisämunuaiset sivuilta.

Perjantai 27.12.

Vuoden viimeinen kokonainen viikko on lopuillaan!

Saatoin myös saada vihdoin ja viimein toimivan lääkityksen outoon kilpirauhasvaivaani sillä tämänpäiväinen diagnoosi oli E03.9 määrittämätön kilpirauhasen vajaatoiminta. Kaikki mahdollinen on nyt pois suljettu ja laboratoriotulosten perusteella lääkityksen pitäisi olla kohdallaan. Eli ainoa vaihtoehto on kokeilla yhdistelmälääkitystä sillä lääkityksen subjektiivinen vaste on kehno, oloni ei vastaa laboratorioarvoja. Tämä viittaa muunto-ongelmaan jossa kilpirauhashormonit eivät muunnu oikeaan muotoon, vaan tekevät olon väsyneeksi ja voimattomaksi vaikka tavoite on ihan päinvastainen. Oireet ovat pitkälti samat kuin kilpirauhasen vajaatoiminnassa, vaikka kilpirauhasarvot ovat viitearvojen sisällä.

Koko teksti on luettavissa ”Projekti” Kilpirauhanen ja Lisämunuaiset sivuilta.

Ihanaa loppuvuotta!

Keskiviikko 27.11.

Huomenna on lääkäri aamulla klo 10. Saa nähdä mitä labrakokeet kertovat. Oloni ei ole edelleenkään hyvä joten odotan uusia ohjeita. Oireita on niin paljon jotka olen listannut huomista varten. Toivottavasti niistä olisi jotain apua lääkärille.

Huomenna iltapäivällä kirjoitan lisää miten jatketaan tästä eteenpäin.

Ihanaa keskiviikkoa!

Keskiviikko 25.9.

Maanantaina oli kontrollikäynti joka meni kivasti. Lääkäri oli aika positiivinen tilanteeseeni koska olen pystynyt vähentämään työtä niinkin paljon. Myös niistä asioista joita kerroin hänelle osa on merkkejä siitä, että toipuminen ja parantuminen ovat lähteneet käyntiin.
Vaikka huonot päivät tuntuvat välillä todella masentavilta niin se on merkki paremmasta – hassua. Itse luulen että kontrasti hyvien ja huonojen päivien välillä on niin suuri ja siksi huonot päivät tuntuvat todella huonoilta.

Aamulääkettä lisättiin yhdellä, eli annostus on nyt 0,075 mg ja tällä annostuksella jatketaan marraskuun loppuun, jolloin minulla on labra jossa otetaan kilpirauhasarvot ja rauta ja samalla viikolla uusi kontrolliaika.
Eilen otin ensimmäisen kerran kolme ja jotenkin tuntui että virtaa oli eri tavalla. Lääkäri kyllä sanoi, että menee kuusi viikkoa ennen kuin lääkkeen koko teho tuntuu.
Lisäksi hän puhui jo mahdollisesta yhdistelmälääkityksestä sillä arvoni eivät ole niin pielessä kuin mitä oloni kertoo. Toivottavasti siihen ei tarvitse lähteä vaan olo alkaisi nyt kohentua.

Liikuntakielto on EHDOTON, siitä ei keskusteltu sen enempää, ilmoitus tuli sen verran jämäkästi. Samoin kielto sokerista ja energiajuomista oli tiukka. Energiaa EI saa tankata jos tuntuu, että on päivä jolloin ei lähde käyntiin. Se tarkoittaa, että pitää LEVÄTÄ siis levätä, olla tekemättä mitään. Eikä hyvinä päivinä saa kuluttaa energiaa esim. siivoamalla koko taloa tms. Huoh!

Sanoin lääkärille myös painonnoususta, turvotuksesta ja siitä ettei nesteet liiku kehossa. siihen sain myös tylyn vastauksen. sokeri ja energiajuomat pois. Ne keräävät nestettä kehoon ja siksi turvottaa.

Eli näillä ohjeilla marraskuun loppuun jolloin maanantaina 25.11. on labra ja torstaina 28.11. on kontrolliaika. Sitten nähdään miten jatketaan.

Maanantai 16.9.

Seuraava kontrolliaika lääkärille on ensi maanantaina 23.9.

Vaikka lisämunuaisten toiminnan testissä oli vain pieni poikkeama. Olen jatkanut vitamiinien syöntiä lisämunuaisten uupumuksen hoito-ohjeiden mukaisesti. Olen itse sitä mieltä, että jotain niissä täytyy olla pielessä. Vaikka syön vitamiineja mielettömiä määriä, en ole yhtään pirteämpi kuin ennen. Ainoa mistä saan energiaa, on energiajuomat ja sokeri. Mikä ei ole hyvä asia 😦

Nyt päiväannostukseni on seuraava

Aamupalalla:
1 g C-vitamiinia (Solgar Ester-C Plus)
120 µg D-vitamiinia (D-Pearls)
400 mg B5-vitamiinia (Solgar Pantothenic acid 200 mg)
5 monivitamiinivalmiste (LifeExtension Mix Capsules)
1 Q10
1 Omega3 (LifeExtension Super Omega-3)
1 Precosa 250 mg maitohappobakteeri (lääke ei ravintolisä saa ilman reseptiä)

Lounaalla:
200 mg B5-vitamiinia (Solgar Pantothenic acid 200 mg)
4 monivitamiinivalmiste (LifeExtension Mix Capsules)
1 Omega3 (LifeExtension Super Omega-3)

Iltapalalla:
1 g C-vitamiinia (Solgar Ester-C Plus)
120 µg D-vitamiinia (D-Pearls)
400 mg B5-vitamiinia (Solgar Pantothenic acid 200 mg)
5 monivitamiinivalmiste (LifeExtension Mix Capsules)
1 Omega3 (LifeExtension Super Omega-3)
1 Precosa 250 mg maitohappobakteeri (lääke ei ravintolisä saa ilman reseptiä)

Lisäksi jokaisen ruokailun yhteydessä
1-2 ruoansulatusentsyymikapselia (Enzymedica Digest Gold)
1 rautatabletti (Solgar Gentle Iron)

LifeExtension Mix Capsules sisältää kaiken mahdollisen. Päiväannostus on 14 kapselia jotka sisältävät minulle tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita riittävästi. Lisäksi otan D- ja C-vitamiinia, niin että päiväannostus omalta kohdaltani täyttyy. D-vitamiinia 300 µg, C-vitamiinia 4 g (4000 mg) ja B5 vitamiinia 900 mg jota ei ole missään vitamiinivalmisteissa vaan se on otettava aina erikseen.

Maanantai 12.8.

Vihdoinkin koitti päivä jolloin sain kuulla testitulokset ja jatkotoimenpiteet.

Tässä lyhyt versio diagnoosista ja hoito-ohjeista. Koko teksit on luettavissa ”Projekti” Kilpirauhanen ja Toipuminen vaavasta stressistä ja uupumuksesta sivuilta.

Eli kaikkien kokeiden jälkeen minulla on todettu lievä kilpirauhasen vajaatoiminta. Vaikka jotkut arvot olivat täydelliset kuten rT3 mutta suhdeluku paljasti lievän vajaatoiminnan. Kilpirauhasen tulehdus on seurannassa ja lääkäri uskoo sen rauhoittuvan lääkityksen avulla.

Tähän sain lääkityksen joka aluksi todella pieni. Thyrosin 0,025mg aluksi 1 tabletti aamuisin kahden viikon ajan ja sen jälkeen 2 tablettia aamuisin neljän viikon ajan jonka jälkeen kontrolliin.

Suolistotestissä oli muutamia punaisia arvoja, mutta ei mitään kauhean hälyyttävää.
Ruoan sulatukseen sain ohjeeksi ottaa 1-2 kapselia entsyymivalmistetta ainakin lounaan ja päivällisen yhteydessä.

Lisäksi rautavarastoni olivat aivan tyhjät! Mikä vaikuttaa myös väsymykseeni ja jaksamiseeni. Sekin saattaa johtua kilpirauhasesta ja ennen kaikkea stressistä. Siihen sain lääkkeeksi Solgar Gentle Ironia 1 kapseli 3 kertaa päivässä aterioiden yhteydessä 3 kk ajan ja sen jälkeen 1 kapseli päivittäin (tuotetta saa hyvin varustelluista luontaistuotekaupoista ja netistä).

Nukkumiseen ja päivärytmin sekaisin oloon todennäköisin syy on kilpirauhanen ja stressi. Eli malttia ja iltalääkkeitä 😀

Lisämunuaistestin tulokset olivat ”normaalit” lähes kaikki arvot olivat vihreällä alueella. Yksi oli selkeästi keltaisen puolella ja sekin viittaa testin kellonajan perusteella stressiin.

Lääkäri oli vieläkin siltä mieltä, että stressi on edelleen suurin syy olotilaani, eli lepoa, lepoa ja lepoa! Eli liikunta on edelleen kielletty. Ainoastaan rauhallinen kävely kehon ”herättämistä” varten on sallittu. Vaikka energia lisääntyy paranemisen myötä, sitä ei saa ”tuhlata” liikkumiseen.

Eli virallinen diagnoosi on: Puoliakuutin kilpirauhastulehduksen aiheuttama kilpirauhasen vajaatoiminta, lisäksi vakava stressi ja lievä masennus.

Vitammineja saan ja pitää syödä entiseen tapaan 🙂

Keskiviikko 17.7.

Olo on hiukan parantunut, vaikka edelleen väsyn todella pienestä ja tunnen oloni väsyneeksi.

Nyt olen syönyt heinäkuun alusta melkoisen määrän vitamiineja päivittäin ”lääkkeenä”. Niiden ottaminen on lähes yhtä säännöllistä kuin ne olisivat oikeita lääkkeitä.
Huomasin selvän muutoksen kun ostin uusia C-vitamiineja joiden koostumus oli eri kuin edellisissä. Nämä uudet tuntuvat oikeasti vaikuttavan paremmin ja olen vähentänyt annostusta 5g:aan päivässä. Välillä nosti annostuksen 7g:aan, eikä masu mennyt edes siitä määrästä sekaisin.
Tämäkään määrä ei vaikuta mitenkään laksatiivisesti eikä mitään iho-oireita ole tullut. Tällä vitamiinimäärällä vettä täytyy juoda vähintää 3 litraa päivässä! Jo pelkästään C-vitamiinin vaatisi 1 l vettä/g päivässä.

Nyt päiväannostukseni on seuraava

Aamupalalla:
2 g C-vitamiinia
60 µg D-vitamiinia
550 mg B5-vitamiinia
1 B-complex ”100”
1 Daily One monivitamiini
2 Bio-Magnesiumia
1 Q10
1 Omega3 (Krilliöljy)
2 Precosa 250 mg maitohappobakteeri (lääke ei ravintolisä saa ilman reseptiä)
2000 µg kromia (18.7. alkaen)
150 mg sinkkiä (18.7. alkaen)

Lounaalla:
1 g C-vitamiinia
30 µg D-vitamiinia
1 Bio-Magnesiumia
1 Omega3 (Krilliöljy)

Iltapalalla:
2 g C-vitamiinia
30 µg D-vitamiinia
550 mg B5-vitamiinia
1 Bio-Magnesiumia
1 Omega3 (Krilliöljy)
1 ZMB6
2 Precosa 250 mg maitohappobakteeri (lääke ei ravintolisä saa ilman reseptiä)

Tiistai 2.7.

Tänään sain varattua seuraavan lääkärinajan joka on 12.8. Siihen mennessä kaikki tänään MDD:lle jättämäni testien tuloksen ovat tulleet.

Elokuuhun saakka hoidan itseäni kotikonstein niin kuin neuvotaan hoitamaan itseään jos on lisämunuaisen uupumus. Siihen kun ei ole kuin yksi lääke hydrokortisoni. Kotikonstein ja elämäntapamuutoksilla tätä uupumusta voi hoitaa syömällä mm. C-vitamiinia ja B5-vitamiinia. Määrät poikkeavat hiukan riippuen tietolähteestä, mutta itse otan C-vitamiinia nyt 4000 mg päivässä ja B5-vitamiinia 2 x 550 mg. C-vitamiinin nostan 5000 mg päiväannokseen muutaman päivän päästä. Ruokavalio ja muut elämäntapamuutokset ovat erittäin tärkeässä osassa lisämunuaisen uupumuksen hoidossa ja alan pikkuhiljaa muuttamaan omiani suositeltuun suuntaan.

Voit lukea lisää kuulumisia sivuilta Projekti Kilpirauhanen&Lisämunuainen ja Toipuminen vakavasta stressistä ja uupumuksesta.

Perjantai 28.6.

Ei mitään uutta. Elämä jatkuu kesän yli niin kuin tähänkin asti. Ensi viikolla lääkäri laittaa uusia aikoja elokuulle ja varailen sitten viikon alussa omaa aikaani.

Maanantai 3.6.

Uutisia päivitetty sivulle Projekti Kilpirauhanen.

Aurinkoista maanantaita!

Torstai 30.5.

Olen päivittänyt uutisia Rasvanpoltto ja kehonmuokkaus 2013 ja Projekti Kilpirauhanen sivuille.

Tiistai 28.5.

Tässä vähän uutisia miten lääkärissä meni. Kerrottavaa ja sulateltavaa on sen verran, että täytyy hetki miettiä kuinka ne pukee sanoiksi kun asiat ovat vielä omassakin päässä vähän sekaisin. Tämä projekti ei siis jää pelkän kilpirauhasen tutkimiseen. Kirjoitan kyllä enemmän heti kun saan ne järkeviksi sanoiksi ja lauseiksi. Täydellisen kertomuksen löydät sivulta Projekti Kilpirauhanen kuhan saan sen sinne selkokielellä kirjoitettua.

Eilen aamupäivällä olin lääkärissä kuuntelemassa tuloksia ja juttelemassa siitä kuinka edetään. Tutkimuksia tuli lähes 30 lisää. Selvisi, että kilpirauhaseni on tulehtunut. Sain vielä illaksi ajan kilpirauhasen ultraäänitutkimukseen, joka oli kaikista kiireisin. Nyt odottelen lääkärin yhteydenottoa. Radiologilta sain oman lausunnon, mutta haluan kuulla lääkärin mielipiteen ja tiedon mitä tehdään ja miten hoidetaan.

Lääkäri oli suurelta osin sitä mieltä, että suurin osa oireistani on stressiperäisiä ja kun saan elämäni järjestykseen alkaa oireet vähentyä. Toisaalta osa oireistani on vaivannut minua niin kauan, että nyt tutkitaan kaikki mahdollinen.

Elämästä tulisi mahdollisuuksien mukaan karsia kaikki stressiä ja mielipahaa aiheuttavat tekijät pois. Kaikki mikä vaikuttaa uneen ja unen laatuun sekä omaan henkiseen jaksamiseen. Unettomuuteen ja unihäiriöihin sain lääkkeitä koska uni on kaikkein tärkein asia jaksamiselle ja stressin hallintaan.

Maanantai 29.4.

Kilpirauhas ”projekti” sai alkunsa huhtikuussa viikolla 17 jolloin ymmärsin, ettei kaikki ole hyvin – eikä vähään aikaan ole ollut. Nyt varmistuin siitä että syy voisi olla kilpirauhasessa.

Olin saanut muutaman funktionaalisen lääkärin nimen jolle yritin saada aikaa, mutta heitä on niin vähän ja ovat niin työllistettyjä, etteivät kaikki ota enää uusia asiakkaita. Olin jo lähes toivoton etten pääse lääkärille joka on erikoistunut juuri kilpirauhasen ongelmiin. Soitin vielä yhteen lääkärikeskukseen jossa eräs lääkäreistä piti vastaanottoa, mutta ei sinnekään saanut enää aikoja. Onneksi vastaanottovirkailija oli ystävällinen ja kaivoi koneen syövereistä yhden funktionaalisen lääkärin nimen ja toivoi että hänelle olisi aikoja varattavissa ja niin olikin.
Sain lääkärinajan 27.5. (viiden viikon päähän) ja sitten vaan labran ajanvarauksesta tarkastettiin, että voin omalla kustannuksella (en saa Kelan korvausta) otattaa labrakokeet ilman lääkärin lähetettä. Nyt pääsen labraan 22.5. ja saan labratulokset valmiiksi ennen lääkärinaikaa ja pääsemme toivottavasti heti asiassa eteenpäin.

Nyt sitten vaan odotellaan ja toivotaan parasta että saan itseni kuntoon ja löydän taas oman iloisen ja positiivisen itseni 🙂

Tästä seikkailusta teen oman sivun johon kerään kaikenlaista tietoa kilpirauhasesta mitä matkan varrella löydän ja miten oma seikkailuni edistyy. Täältä löydät tiivistetymmät uutiset 🙂

LOISTENHÄÄTÖKUURI (valmis)

Maanantai 16.9.

Olen unohtanut tähän kohtaa kirjoittaa uutisia.

Kesäkuussa minulle annettiin tehtäväksi suorittaa kotona laajan ruoansulatustestin joka kesti neljä päivää. Putkilot toimitettiin MDD:lle ja sieltä jenkkeihin tutkittavaksi ja tulokset tulivat suoraan kotiin. Helppoa 😉

Keväällä toteuttamani loistenhäätökuuri on toiminut hyvin, sillä suolistostani ei löytynyt loisia. Lääkäri oli aivan varma, että niitä voisi löytyä koska rakastan sushia ja syön sitä niin usein pystyn mutta vähintään kerran viikossa.

Kapseleita on vielä jäljellä ja aioin tehdä uuden kuurin varmuuden vuoksi, heti kun oloni on niin hyvä, ettei minun tarvitse syödä niin paljoa vitamiineja. Vitamiinien lisäksi en halua ottaa enää yhtään ns. ”ylimääräistä” kapselia 😀


Maanantai 29.4.

Loistenhäätökuuri on nyt suoritettu, eikä mitään ”outoa”tuntunut tulevan 🙂 Ainakaan mitään sellaista joka olisi kiinnittänyt enemmän huomiota. Kapsulat sisälsivät sen verran yrttejä, että masu ei aina tykännyt niin suuresta määrästä kapsuloita.
Kuuri lähtee käyntiin uudelleen ennen talvea 🙂

Suosittelen kokeilemaan!

Tiistai 16.4.

Ehkä tästä on ollut jotain hyötyä, koska maksanpuhdistuskuuri menossa neljättä päivää eikä maksassani ollut loinen ainakaan vielä ole ilmoitellut itsestään 😀

Keskiviikko 23.1.

Kuuri etenee. Masu toimii ja olo tuntuu hyvälle 🙂 Yrtit ovat sen verran vahvoja että voivat auttaa muihinkin pöpöihin 🙂

Perjantai 18.1.

Kuuri etenee hyvää vauhtia 🙂 Masu toimii hyvin ja pahanhajuinen tuoksukin on hävinnyt, eli pahimmat pilaahtuneet jätteet ovat varmaan saaneet kyytiä 😀 Edelleenkään en ole pönttöön kurkkinut 😀

Masu ja suolisto tuntuu voivan hyvin verrattuna aikaisempaan. Enää en huomaa masun turpoavan niin herkästi vaikka olen syönyt sellaisia ruoka-aineita jotka normaalisti turvottaa.

Sunnuntai 6.1.

Kuuria syöty nyt neljä päivää ja tänään otin ensimmäistä kertaa kymmenen kapselia 🙂 Aika suuri määrä kun kapselit ovat aika isoja.

Vielä ei tietääkseni ole tullut mitään epäilyttävää ulos, vaikka en tosin ole juuri pönttöön katsonut koska en vielä tiedä haluanko nähdä mitä sieltä mahdollisesti tulee 😀

Torstai 3.1.

Tänään postissa oli paketti joka sisälsi ”matokuurin”. Paketti tuli yllättävän nopeasti. Toimitus kesti vain kahdeksan päivää.

Kapseleiden tarkoitus on siis poistaa loiset kehosta. Samalla kuurin luvataan puhdistavan suolisto kaikesta töhnästä jota sinne on jäänyt ”roikkumaan”.

Ensimmäisenä päivänä kapseleita otetaan yksi, toisena kolme, kolmantena kuusi, neljäntenä kymmenen ja siitä eteenpäin kymmenen joka päivä ja yksi välipäivä viikossa kolmen kuukauden ajan.

Kuuri alkoi heti tänään 🙂

Tuotteet on tilattu täältä (linkki korjattu 4.11.21) www.markusrothkranz.com/online-store/

Parasite Free

MAKSANPUHDISTUS (valmis)

Maksanpuhdistuskuuri alkaa heti loistenhäätökuurin jälkeen. Eli joskus huhti-toukokuussa.

Maksanmuhdistuksella saan kehon puhdistettua myrkyistä ja samalla parantamaan maksan toimintaa joka taas edistää rasvan palamista.

Ostin Free & Easy Wanderer Plus yrttivalmistetta. Yksi purkki on yhden kuukauden kuuri. Ostin purkin paikasta jossa käyn akupuntiossa.
En löytänyt netistä samalla etikettiä olevaa purkkia mutta samalla nimellä löytyi  tuotetta monestakin nettikaupasta. Kun löydän oikean tuotteen (etiketin) niin laitan linkin 🙂

Lauantai 13.4.

Tänään alkoi maksanpuhdistuskuuri. Saan nähdä ovatko loiset lähteneet, koska tämä on hyvä testi siihen. Varsinkon maksassani oleva loinen paljastuu nyt. Jos loinen siellä vielä on niin tulen kipeäksi, toisin sanoen saan vatsakipuja tms.

Annostus on kaksi kapsulaa 3 x päivässä vähintään 15 päivän ajan.

Tiistai 16.4.

Maksanpuhdistuskuurissa menossa neljäs päivä ja ainakaan vielä ei mitään oireita ole tullut. Ehkä hiukan energisempi olo, eikä mikään ihme niillä yrteillä 😀

Maanantai 29.4.

Vielä on kapsuloita jäljellä 🙂 Taidan säästää loput myöhempään ajankohtaan.
Viime kertaisen päivityksen jälkeen sain iho-oireita eli näppylöitä. Todennäköisesti tästä kuurista johtuen koska vaikuttivat juuri puhdistus-oireilta. Nyt näpyt ovat hävinneet eikä muita oireita tullut 🙂

Tämä oli testi siitä että loistenhäätö on onnistunut.

RUOKA-AINEYLIHERKKYYS TESTI (valmis)

Keskiviikko 23.1.

Nyt on vihdoinkin testi tehty 🙂 tulokset olivat aika masentavia, mutta nyt tiedän mitä pitää välttää, mitä vähentää ja mitä tarkkailla.

Enää ei maitotuotteita missään muodossa eikä kananmunia jotka olivat kaikista pahimmat. Pähkinöitä tulisi välttää. Kaura, vehnä, maissi, ruis, durumvehnä, kalat ja äyriäiset, mansikka, inkivääri ja hiiva joita pitää tarkkailla.

Testi oli helppo tehdä, mutta minun oli vaikea saada putkilo täyteen verta, koska vereni hyytyy todella nopeasti. Tänään se onnistui 🙂

Muuten kaikki oli vaan liuosten laittamista alustalle ja huuhtelemista. Kelloa piti tarkkailla ja viimeinen oli todella tarkka ettei mene yli ajan.

Suosittelen jos vähääkään epäilee olevansa yliherkkä jollekin.

Yliherkkyystestin tulos

Tällaiselta valmis testitulos näyttää.

Perjantai 18.1.

Lansetit ovat saapuneet 🙂 Huomenna tai sunnuntaine saan tehtyä testin 🙂

Sunnuntai 6.1.

Perjantaina posti toi ilmoituksen että paketti on noudettavissa ja siellä oli jo odotettu ruoka-ainetesti 😀
Hassua sinänsä, että tilasin tämän samana päivänä loishäätökuurin kanssa joka tuli jenkeistä jo 3.1. ja tämä suomesta 4.1. 🙂

Ehdin hakea paketin eilen lauantain. Tutustuin hiukan ohjeisiin. testin tekeminen kestää vajaan tunnin. Nyt vaan testaamaan 🙂

Maanantai 7.1.

Tein tai siis yritin eilen illalla tehdä testiä, mutta eihän se onnistunut 😀

Sain lansetilla hienon reiän sormeen ja verta tulikin ihan kivasti, mutta määrä jota tarvitaan on niin suuri että vereni hyytyi ennen putken täyttymistä. Paketissa oli myös toinen lansetti, ja sain taas aikaan hyvän reiän, mutta putkeen oli mennyt pieni happikupla enkä saanut sen vuoksi täytettyä koko putkea ja se oli sitten siinä.
Ei kun uusia lansetteja ja putkia tilaamaan.

Suosittelen niille jotka tilaavat testin, ottakaa heti muutama putki ja lansetti varalle samaan lähetykseen.

Tilasin testin aikanaan osoitteesta Food Detective sivustolta, mutta tätä sivustoa ei enää ole.
Tarkistin mistä ko. testiä voi ostaa ja löysin seuraavat paikat:

Lootuskauppa
Luontaistuotekauppa24
Terveystehdas
(Paikat päivitetty 4.11.21)

Ota kuitenkin huomioon, ettei kotona tehtävät testit ole yhtä tarkkoja, kuin laboratoriossa tehtävät.
Voit katsoa mitkä nousee eniten esille ja varaa suoraan tai pyydä omalta lääkäriltäsi labrat. Näin saat varmaa tietoa.

Ruokatesti

Ruoka-ainelista Food Detective™ testaa seuraavat ruoka-aineet:

 1. Kaura
 2. Vehnä
 3. Riisi
 4. Maissi
 5. Ruis
 6. Durumvehnä
 7. Gluteeni
 8. Manteli
 9. Parapähkinä
 10. Cashew-pähkinä
 11. Tee
 12. Saksanpähkinä
 13. Lehmänmaito
 14. Kananmuna
 15. Kana
 16. Lammas
 17. Nauta
 18. Sika
 19. Valkolihainen kala *1
 20. Makean veden kala *2
 21. Tonnikala
 22. Äyriäiset *3
 23. Parsakaali
 24. Kaali
 25. Porkkana
 26. Purjo
 27. Peruna
 28. Selleri
 29. Kurkku
 30. Paprika *4
 31. Palkokasvit *5
 32. Greippi
 33. Meloni *6
 34. Maapähkinä
 35. Soijapapu
 36. Kaakaopapu
 37. Omena
 38. Mustaherukka
 39. Oliivi
 40. Appelsiini, sitruuna
 41. Mansikka
 42. Tomaatti
 43. Inkivääri
 44. Valkosipuli
 45. Sienet
 46. Hiiva
 47. Negatiivinen varmistus
 48. Positiivinen varmistus
 1. *1 VALKOLIHAINEN KALA: kolja, turska ja punakampela
 2. *2 MAKEAN VEDEN KALA: lohi ja taimen
 3. *3 ÄYRIÄISET: katkarapu, rapu, hummeri ja simpukka
 4. *4 PAPRIKA: punainen, vihreä ja keltainen
 5. *5 PALKOKASVIT: herneet, linssit ja pavut
 6. *6 MELONI: cantaloupe ja vesimeloni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s