Blogin lukijalle

Haluan blogini kautta kertoa elämästä ja ettei se ole niin vakava asia. Vaikka välillä se koettelee!

Olen helsinkiläinen suomenruotsalainen lievästi ”kielivammainen” 🙂 Tämän vuoksi kirjoituksissani voi olla hassuja kohtia ja virheitä. Kirjoitan tätä blogia, koska haluan auttaa muita ja minulle tärkeintä on se, että asia ymmärretään, ei se, että se on oikein kirjoitettu.

Sivuilleni on tultu tuhansilla eri hakusanoilla. Aiheet ovat sellaisia joihin haluisin antaa enemmän neuvoja. Olen saanut paljon ihanaa postia, sekä kysymyksiä joihin olen vastannut sähköpostilla. Voitte lähettää minulle kysymyksiä kommenttien muodossa ja vastaan niihin kykyjeni mukaan. En julkaise kommentteja muiden luettaviksi, koska aiheet ovat usein todella arkoja ja henkilökohtaisia.

Blogi on vieläkin ”alkutaipaleella” vaikka olen kirjoittanut sitä jo vuosia ja viime vuodet olen pitänyt hiljaiseloa, mutta olen hengissä. Lisään uutta tietoa sitä mukaa kun saan niitä valmiiksi. Aiheita ja kerrottavaa on paljon 🙂 Osa jutuista tulee omasta kokemuksesta ja osaa kirjoitan netissä löytämistäni mielenkiintoisista aiheista.

Haluan myös kertoa ja jakaa kaikkea tietoa ja kokemuksia joita olen vuosien aikana kerännyt terveydestä, hyvinvoinnista, kauneudesta ja sen ylläpitämisestä, ruoasta joka on minulle intohimo vaikka minulla on ortorexia, edelleen. Sekä kokemuksia omista sairauksistani.

Haluan tuoda esille ajatuksia elämästä jotka voisi saada meidät ajattelemaan asioita ja suhtautumaan asioihin uudella tavalla. Sellaisella tavalla, että pystyisimme nauttimaan elämästä ja rakastamaan itseämme sekä muita. Elämään sellaista elämää jota haluamme ja josta olemme unelmoineet. Kaikki on käden ulottuvilla kunhan vaan itse muutamme omaa asennetta ja ajattelua. Vain me itse voimme tehdä elämästämme paremman! Mitä parempi, iloisempi ja energisempi olo meillä on, sitä enemmän kyseisiä asioita myös tulee meidän elämään!

Itse aloin miettiä elämää ja sen moninaisuutta sen jälkeen kun menetin vuosia sitte kaksi läheistä ihmistä lyhyen ajan sisällä ja kesällä 2019 hautasin kummatkin vanhempani. Isi pääsi pitkän odottelun jälkeen vanhempien ja veljensä kanssa samaan hautaan ja äiti oman sukunsa sukuhautaan. Nämä menetykset laittoi minut ajattelemaan taas kerran elämää eri näkökulmasta ja päätin vielä varmemmin, etten jätä mitään eläkkeelle, niin kuin liian moni sanoo ”sitten eläkkeellä ehtii” EI ehdi!!!!

2013 helmikuisen rintasyöpäepäilyn onneksi pääsin säikähdyksellä, mutta rinnassani on jotain mikä ei röntgenissä ja ultrassa näkynyt ja käyn siksi säännöllisesti kontrollissa. Samana keväänä/alkukesästä 2013 sairastuin vakavaan stressiin, uupumukseen, keskivaikeaan masennukseen (tällä hetkellä masennus on vain ajoittaista), sekä Hashimoton tyreoidiittiin (autoimmuunihäiriöstä johtuva kilpirauhastulehdus joka aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa) sekä hypotyreoosiin (käänteis T3 oireyhtymä) jolloin elämä pysähtyi täydellisesti. 2014 marraskuussa minulla todettiin lievä keuhkoahtauma ja mahdollisesti lievä astma joihin on lääkitys aloitettu (olen ollut yli 18 vuotta passiivinen tupakoitsija sekä työskennellyt pitkään toimistossa, jossa on myöhemmin todettu olleen hometta). Edellisiin diagnooseihin syynä on, omasta mielestäni, empty sella jota meillä ei osata hoitaa ja siksi en saanut vuosiin juurikaan apua vaikka kaikki mahdollinen tutkittiin.
Minulla on myös synnynnäisiä sydänvikoja osa rakenteellisia ja osa toiminnallisia joista aiheutuu mm. rytmihäiriöitä (joskus melko pahoja) ja äkillisiä sykkeen nousuja. Lisäksi läppävika ja mitraalivuoto ja kaksi muuta omasta mielestäni ”pienempää vikaa” joita seurataan. 2015 syyskuussa luomestani löytyi ärhäkkä melanooma joka saatiin onneksi kokonaan poistettua. Kontrollikäynnit 3 – 6 kk välein ja luomia poistellaan pikku hiljaa. Onneksi olen positiivinen ja luottavainen ja voin olosuhteisiin nähden erittäin hyvin.

Matka on ollut mutkikas ja haasteellinen, joka vei siihen, että luottamus meidän terveydenhoitoon meni, vaikka hoidan itseäni yksityisellä puolella.  Olen viime vuodet olen itse opiskellut lääketiedettä ja sitä kuinka kehomme toimii. Olen itse oma koekaniini, kun kokeilen mikä toimii parhaiten.

Näiden vastoinkäymisten jälkeen asia vahvistui minulle vielä vahvemmin. Pitää elää ja tehdä asioita joista on aikaisemmin unelmoinut, mutta ei ole uskaltanut tehdä asioille mitään. Pitää elää omaa elämää ja tehdä omat päätökset välittämättä siitä suuttuuko tai loukkaantuko joku päätöksestäsi. Tämä on minun elämä, ei muiden. Elämä voi muuttua silmänräpäyksessä!

Oma suuri unelmani oli päästä kilpailemaan bikini fitness–kisoihin. Vuosi 2013 alkoi lupaavasti ja motivaatio oli vuoden 2012 painonpudotuksen jälkeen korkealla. Sairaudet ovat kuitenkin tuoneet kapuloita rattaisiin yksi toisensa jälkeen ja edelleenkään en pysty rasittaa kehoani liiallisella liikkumalla vaan on kuunneltava omaa kehoa ja uskottava sitä kun voimat loppuu.

Elämästä pitää nauttia nyt, ei huomenna, eikä ylihuomenna vaan TÄNÄÄN!!!

Siksi neuvon:

  • Nauttimaan elämän jokaisesta minuutista, tunnista ja päivästä.
  • Etsimään kaikista asioista jotain positiivista.
  • Rakasta itseäsi ja muita niin paljon kuin pystyt.
  • Tekemään valintoja jotka tekevät sinut onnelliseksi ja saavuttamaan haluamasi elämän ja kaiken sen mistä olet aina haaveillut.
  • Ei saa anna koskaan periksi ja lakata yrittämästä.
  • Tehdä haaveista totta.
  • Raha ei tuo terveyttä.
  • Kaikki on väliaikaista, siksi nauti kaikesta mitä kohdallesi osuu, sillä hetken päästä se voi olla jo liian myöhäistä.

ELÄ NYT! ÄLÄ EILISTÄ. ÄLÄ HUOMISTA!

nguyd

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s