Blogin lukijalle

Haluan blogini kautta kertoa elämästä ja ettei se ole niin vakava asia. Vaikka välillä se koettelee!

Olen helsinkiläinen suomenruotsalainen lievästi ”kielivammainen” 🙂 Tämän vuoksi kirjoituksissani voi olla hassuja kohtia ja virheitä. Kirjoitan tätä blogia, koska haluan auttaa muita ja minulle tärkeintä on se, että asia ymmärretään, ei se, että se on oikein kirjoitettu.

Sivuilleni on tultu tuhansilla eri hakusanoilla. Aiheet ovat sellaisia joihin haluisin antaa enemmän neuvoja. Olen saanut paljon ihanaa postia, sekä kysymyksiä joihin olen vastannut sähköpostilla. Voitte lähettää minulle kysymyksiä kommenttien muodossa ja vastaan niihin kykyjeni mukaan. En julkaise kommentteja muiden luettaviksi, koska aiheet ovat usein todella arkoja ja henkilökohtaisia.

Blogi on vieläkin ”alkutaipaleella” vaikka olen kirjoittanut sitä jo neljä vuotta. Lisään uutta tietoa sitä mukaa kun saan niitä valmiiksi. Aiheita ja kerrottavaa on paljon 🙂 Osa jutuista tulee omasta kokemuksesta ja osaa kirjoitan netissä löytämistäni mielenkiintoisista aiheista.

Haluan myös kertoa ja jakaa kaikkea tietoa ja kokemuksia joita olen vuosien aikana kerännyt terveydestä, hyvinvoinnista, kauneudesta ja sen ylläpitämisestä, ruoasta joka on minulle intohimo vaikka minulla on ortorexia. Sekä kokemuksia omista sairauksistani.

Haluan tuoda esille ajatuksia elämästä jotka voisi saada meidät ajattelemaan asioita ja suhtautumaan asioihin uudella tavalla. Sellaisella tavalla että pystyisimme nauttimaan elämästä ja rakastamaan itseämme sekä muita. Elämään sellaista elämää jota haluamme ja josta olemme haaveilleet. Kaikki on käden ulottuvilla kunhan vaan itse muutamme omaa asennetta ja ajattelua. Vain me itse voimme tehdä elämästämme paremman! Mitä parempi, iloisempi ja energisempi olo meillä on, sitä enemmän kyseisiä asioita myös tulee meidän elämään!

Itse aloin miettiä elämää ja sen moninaisuutta sen jälkeen kun menetin kaksi läheistä ihmistä lyhyen ajan sisällä. Tämä laittoi minut ajattelemaan elämää eri näkökulmasta ja päätin etten jätä mitään eläkkeelle niin kuin liian moni sanoo ”sitten eläkkeellä ehtii” EI ehdi!!!!

2013 helmikuisen rintasyöpäepäilyn onneksi pääsin säikähdyksellä, mutta rinnassani on jotain mikä ei röntgenissä ja ultrassa näkynyt ja käyn siksi säännöllisesti kontrollissa. Samana keväänä/alkukesästä 2013 sairastuin vakavaan stressiin, uupumukseen, keskivaikeaan masennukseen (tällä hetkellä sairastan lievää masennusta ja uupumusta), sekä Hashimoton tyreoidiittiin (autoimmuunihäiriöstä johtuva kilpirauhastulehdus joka aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa) sekä hypotyreoosiin (käänteis T3 oireyhtymä) jolloin elämä pysähtyi täydellisesti. 2014 marraskuussa minulla todettiin lievä keuhkoahtauma ja mahdollisesti lievä astma joihin on lääkitys aloitettu (olen ollut yli 18 vuotta passiivinen tupakoitsija sekä työskennellyt pitkään toimistossa, jossa on myöhemmin todettu olleen hometta).
Minulla on myös synnynnäisiä sydänvikoja osa rakenteellisia ja osa toiminnallisia joista aiheutuu mm. rytmihäiriöitä (joskus melko pahoja) ja äkillisiä sykkeen nousuja. Lisäksi läppävika ja mitraalivuoto ja kaksi muuta ”pienempää vikaa” joita seurataan. 2015 syyskuussa luomestani löytyi ärhäkkä melanooma joka saatiin onneksi kokonaan poistettua. Kontrollikäynnit 3 – 6 kk välein ja luomia poistellaan pikku hiljaa. Onneksi olen positiivinen ja luottavainen ja voin olosuhteisiin nähden erittäin hyvin.

Näiden vastoinkäymisten jälkeen asia vahvistui minulle vielä vahvemmin. Pitää elää ja tehdä asioita joista on aikaisemmin unelmoinut, mutta ei ole uskaltanut tehdä asioille mitään. Pitää elää omaa elämää ja tehdä omat päätökset välittämättä siitä suuttuuko tai loukkaantuko joku päätöksestäsi. Tämä on sinun elämä, ei muiden. Elämä voi muuttua silmän räpäyksessä!

Oma suuri unelmani oli päästä kilpailemaan bikini fitness–kisoihin. Vuosi 2013 alkoi lupaavasti ja motivaatio oli vuoden 2012 painonpudotuksen jälkeen korkealla. Sairaudet ovat kuitenkin tuoneet kapuloita rattaisiin yksi toisensa jälkeen ja tällä hetkellä en saa rasittaa kehoani liikkumalla enkä dieeteillä. Tämä unelma on toistaiseksi jäänyt ja tavoitteena olisi saada itsensä siihen kuntoon että jaksaisin taas edes hölkätä. Juokseminen oli tavoitteena, mutta se on liian rankkaa keholle joten kävely ja hölkkääminen saavat jäädä aerobiseksi liikunnaksi tällä erää.

Elämästä pitää nauttia nyt ei huomenna eikä ylihuomenna vaan TÄNÄÄN!!!

Siksi neuvon:

Nauttimaan elämän jokaisesta minuutista, tunnista ja päivästä.

Etsimään kaikista asioista jotain positiivista.

Rakasta itseäsi ja muita niin paljon kuin pystyt.

Tekemään valintoja jotka tekevät sinut onnelliseksi ja saavuttamaan haluamasi elämän ja kaiken sen mistä olet aina haaveillut.

Ei saa anna koskaan periki ja lakata yrittämästä.

Tehdä haaveista totta.

Raha ei tuo onnea eikä terveyttä.

Kaikki on väliaikaista, siksi nauti kaikesta mitä kohdallesi osuu, sillä hetken päästä se voi olla jo liian myöhäistä.

ELÄ NYT! ÄLÄ EILISTÄ. ÄLÄ HUOMISTA!

 

nguyd

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s