Avainsanat

, ,

Jokaisen suuren tai pienen yhtiön neuvotteluhuoneessa tulet kohtaamaan ainakin yhden suuren johtajan, joka täyttää kaikki narsistin klassiset ominaisuudet. Tämä loistava, mahtava persoona on noussut tähdeksi. Hänen charminsa, karismansa ja erityinen kyky saada muut uskomaan, että hän on ”jumala” jota kaikki palvovat ovat nostaneet hänet nykyiseen asemaansa.

Aluksi työskentely tällaisen ”jumalan” kaltaisen johtajan kanssa voi tuntua hienolta mahdollisuudelta. Maineesi paranee kun teette töitä yhdessä ja voit edetä urallasi nopeammin saadessasi työskennellä hänen suojeluksessa.

Kaikki jotka työskentelevät narsistin alaisuudessa oppivat ennemmin tai myöhemmin sen, että ainoa joka tästä hyötyy ja etenee urallaan on narsisti. Hänen ainoa tavoitteensa on valta, kunnia ja palvonta ja huipulla on tilaa vain hänelle. Uskollisuus, kiitollisuus ja empatia ovat hänelle vieraita käsitteitä. Jokainen joka tulee hänen tielleen tai uskaltaa olla eri mieltä hänen kanssaan syrjäytetään.

Vaikka välillä saattaa olla hetkiä, jolloin tunnet olevasi matkalla menestykseen ja edetä urallasi tulet jäämään narsistin varjoon. Saatat kokea jokapäiväistä ahdistusta, pettymystä ja sietämätöntä stressiä selviytyäksesi ristiriidoista hänen kanssaan. Lopulta ainoa tapa selviytyä narsistin oikuista on arvostaa itseäsi, luottaa omiin kykyihisi ja olla tiukka (paksunahkainen).