Tässä kuusi ohjetta lisää joilla on helppo aloittaa rasvan polttaminen vatsan alueelta.

1.    Unohda ruokavaliosta kaikki huonot hiilihydraatit. Tämä on yksi tärkeimmistä ohjeista kun halutaan vähentää rasvaa vatsan alueelta. Nämä huonot hiilihydraatit vaikuttavat hormonitoimintaan negatiivisesti ja suorastaan haluavat kerääntyä rasvaksi kehoosi. Lisäksi ne saavat sinut tuntemaan olosi suorastaan pallolta. Näitä huonoja hiilihydraatteja ovat mm. pitsa, pasta, leipä, gluteiinia sisältävät tuotteet, prosessoidut ja raffinoidut ruoat, baagelit, munkit, valkoinen riisi jne.

2.    Älä juo enää kaloreita! Moni juoma jota juomme, luulemme terveelliseksi, mutta sitä ne eivät ole ja kerääntyvät kehomme rasvan muodossa. Monet juomat sisältävät paljon sokeria ja näin myös paljon kaloreita. Näitä juomia ovat mm. smoothiet, tuoremehut, kahvi (maidolla ja sokerilla), alkoholi ja virvoitusjuomat myös light!

3.    Älä syö liikaa hedelmiä! Hedelmissä on paljon fruktoosia ja myös energiaa. Fruktoosi on yksi sokerin muoto ja sekoittaa näläntunnehormonin toimintaa. Pidä hedelmiä ”karkkeina” ja palkitse itsesi niillä kerran viikolla.

4.    Vältä makeutusaineita koska kehomme luulee niitä sokeriksi ja käyttäytyy samalla tavalla kun söisimme sokeria. Jos kuitenkin tarvitset makeutusta käytä hunajaa tai stevia makeutusainetta.

5.    Vältä alkoholia! Jos syystä tai toisesta haluat kuitenkin juoda alkoholia, niin juo punaviiniä (lasi tai kaksi) ja vain yhtenä päivänä viikossa.

6.    Tietyt ruoka-aineet saattavat aiheuttaa elimistössämme tulehdusta vastaavan tilan ja nostavat kehomme kortisolitasoa. Kohonnut kortisolitaso yhdessä stressin ja unenpuutteen kanssa lisää rasvan kerääntymistä vatsan alueelle. Näitä ruoka-aineita ovat mm. vehnä, jyvät, osa jauhoista, gluteiinia sisältävät ruoat, alkoholi, prosessoitu ruoka, sokeri, tuoremehut, trans rasvat, viinirypäleet, hedelmät ja sitrushedelmät.