Avainsanat

1) Tuhota on narsistin elämäntapa

He ovat välinpitämättömiä toisten ihmisten tunteneille, he pyrkivät tietoisesti satuttamaan ympärillään olevia ihmisiä. Jos muut ovat onnellisia, he yrittävät keinolla millä hyvänsä tuhota toisen onnen. Jos toista ihmistä kehutaan, narsisti ei pidä siitä ja saattavat puhu toisesta pahaa selän takana ja kertoa ikäviä asioita henkilöstä jota on kehuttu.

Narsisti ei voi olla onnellinen, ellei hän ole ainoa ”onnellinen” – jos narsistit voivat edes olla onnellisia.

2) Narsistit eivät ymmärrä sääntöjä tai jos he ymmärtävät, he eivät välttämättä välitä niistä

Älä odota että narsisti ymmärtäisi ja toimisi sääntöjen mukaisesti. Itse asiassa narsisti yrittää tarkoituksellisesti rikkoa sääntöjä. He tekevät itselleen omat säännöt ja elävät niiden mukaisesti. Narsisti haluaa käyttäytyä omalla tavalla.

He saattavat puhua asiattomasti, niin että normaali, terve ihminen tuntee olonsa vaivautuneeksi esim. juoruilusta, puhuttaessa seksistä, muiden yksityisistä ja henkilökohtaisista asioista jne.

He eivät ymmärrä mitä harkinta tai hienovaraisuus on ja hämmästyttävät muita sopimattomalla käyttäytymisellä.

3) On normaalia että ihmisellä saattaa olla muutamia narsistisia piirteitä.

Jos tunnistat muutamia piirteitä itsestäsi, älä pelkää, et ole narsisti. On normaalia, että ihmisestä löytyy välillä narsistisia piirteitä, ne tulevat esille tiettyinä aikoina elämässään (lapsuus, nuoruus ja vaikeat tilanteet elämässä).

Jos joskus et tunne empatiaa toista ihmistä kohtaan, se on ok! Niin kauan kuin pystyt normaalissa tilanteessa tuntemaan empatiaa, ei ole mitään syytä huoleen. Narsistinen persoonallisuushäiriö tarkoittaa, ettei KOSKAAN pysty tuntemaan empatiaa toisia kohtaan (vaikka kuinka hyvin osaisi näytellä sitä).

4) Narsistilla on vaihteleva äly, kuten muillakin

Tämä on itsestään selvää. Aivan kuten ihmiset muillakin ihmisillä, niin myös narsisteilla. On harhaluulo, että he olisivat kaikki älykkäitä.

5) Narsisti haluaa korostettua ihailua

Narsisti tekee pienistä asioista isoja asioita.

Narsisti rakastaa huomiota, ja janoavat sitä, siksi he yrittävät keinolla millä hyvänsä saada ihailua osakseen, ja suorastaan vaativat sitä toisilta. Ihailu ruokkii narsistia ja siksi he vaativat sitä lisää ja lisää.

Lisäksi he vaativat ylikorostettua läheisyyttä.

6) Kun narsistin vanhemmat kuolevat, tilanne pahentuu.

Kun viimeinen auktoriteetti elämässä poistuu, narsisti pitää tätä vapauttavana tunteena ja hänen käyttäytymisensä pahenee entisestään. Hän luulee, että nyt hän voi tehdä mitä haluaa ja miten haluaa tai jotain vielä enemmän.

Tämä saattaa johtua siitä, että vanhemmat olivat ainoita jotka tunsivat hänet, kun hän oli lapsi, ja hän ymmärsi vanhempiensa voiman. Kun viimeinen voimakas henkilö elämässä kuolee, hän luulee olevansa voimakkain.

7) Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin lahja, jos sen saa narsistilta

Narsisti ei pysty antamaan lahjaa. Silloinkin, kun he antavat lahjan, he saattavat sanoa ottavansa lahjan pois ja palauttavansa sen. He eivät pysty antamaan lahjaa pyyteettömästi tai hyvällä puhtaalla omallatunnolla.

Vaikka saisit häneltä lahjan, jota olet toivonut, hän odottaa oikeaa päivää, kuukausia tai jopa vuosia ja odottaa oikeaa hetkeä jolloin voi muistuttaa sinua antamastaan lahjasta ja alkaa vaatia vastapalvelusta.

Varo: narsistin lahjalla on aina ehtoja!

8) Kaikki mitä narsisti puhuu sinusta tai muita ihmisiä, he puhuvatkin oikeastaan ​​itsestään

Aivan oikein, jos hän puhuu ikävästi sinusta tai toisista ihmisistä – oikeasti hän puhuu itsestään. Kyse on omasta epävarmuudesta ja pelosta, minkä hän haluaa vierittää muiden niskaan, niin että hän itse voi edelleen tuntea itsensä täydelliseksi.

Älä koskaan usko mitä narsisti puhuu sinusta tai muista.

9) Henkilö jolla on narsistinen persoonallisuushäiriö on emotionaalisesti kypsymättömiä (käyttäytyvät usein kuin lapset)

10) Narsistilla on hyvä käsitys siitä, miten heidän tulisi näytellä ja muuntautua tilanteen mukaan, jotta voisivat peitellä oman persoonallisuushäiriönsä ja siitä aiheutuvat haitat

Narsistit ovat mestareita valepuvussa, he ovat erittäin hyviä:
• näyttelemään että välittävät toisesta (narsisti ei välitä toisista tai toisten tunteista!)
• näyttelemään että ovat empaattisia (narsisti ei tunne empatiaa!)
• näyttelemään omia tunteitaan (narsisti ei kykene tuntemaan ”oikeita” tunteita)
• muuntelemaan omia mielipiteitään ja puheitaan tilanteen vaatimalla tavalla (oman edun tavoittelu)