Joskus on hyvä pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan miten selität itsellesi onnistumisia ja epäonnistumisia.

Olet varmaan joskus huomannut puhuvasi itsellesi äänensävyllä, mitä et ehkä koskaan käyttäisi puhuessasi toiselle ihmiselle. Jokainen meistä käy jatkuvaa sisäistä keskustelua itsemme kanssa, toiset ovat vain siitä tietoisempia kuin toiset. Sisäisellä keskustelulla tai itsepuhelulla voi olla ratkaiseva vaikutus omaan psyykkiseen hyvinvointiin, mielialaan, jaksamiseen ja suorituksiin. Sillä voi kohentaa motivaatiota ja keskittymiskykyä, parantaa vireystasoa ja kannustaa itseään. Pahimmassa tapauksessa tämä toimii juuri toisin päin ja voit heikentää kaikkia edellä mainittuja.

Meidän pitäisi olla joka päivä itsemme paras ystävä ja käyttäytyä itseämme kohtaan lempeästi.

PuhuItsellesiRakkaudella