Vain harvat meistä ovat niin onnekkaita, että työskentelevät viiden minuutin kävelymetkan päässä kotoa. Työmatka voi olla stressin ja jännityksen aiheuttaja, matkustitpa sitten omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Liikenneruuhkat, vastuuttomat kuljettajat, täpötäynnä olevat bussit, junat, metrot ja raitiovaunut, jotka ovat myöhässä – kaikki tämä on tarpeeksi saamaan sinut pois tolaltasi. Säilytä kuitenkin malttisi.

Tee autostasi rauhallinen henkilökohtainen turvapaikka, miellyttäväksi ja lohdulliseksi paikaksi, jossa on helppo olla.

Julkisilla kulkiessasi yritä tehdä jokaisesta matkasta minimeditaation, kun opettelet käyttämään yksinkertaisia tekniikoita kuin syvään hengittäminen tai kuvittele ympärillesi ”aura” suojaamaan omaa henkilökohtaista tilaasi.

Nauti työmatkastasi ja muista, että kaikki – pienimmätkin – matkaamme liittyvät symbolisesti siihen suureen matkaan, jonka elämämme muodostaa. Yritä tehdä niistä merkittäviä.

Ruuhka