Aamu-tv:stä tuli Akuutti ohjelma jossa oli asiaa kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Siinä kerrottiin kuinka ”huonosti” kilpirauhaspotilaita hoidetaan. Usein asiakkaille saatetaan  määrätään masennus ym. lääkkeitä, jos kilpirauhasarvot ovat viiterajojen sisällä, vaikka olo olisi jotain aivan muuta. Terveydenhuollossa puuttuu usein riittävä tieto kilpirauhasarvojen tulkinnasta ja asiakkaan oireiden yhdistämisestä toisiinsa.

Oma neuvoni on olla itse aktiivinen ja etsiä kilpirauhaseen erikoistunut lääkäri, vaikka se olisi kymmenien soittojen takana. Toinen neuvo on hankkia vakuutus, sillä aluksi, jos oireita on paljon, lääkäri poissulkee kaikki mahdolliset oireiden aiheuttajat ja tähän tarvitaan paljon laboratoriokokeita jotka saattavat maksaa jopa tuhansia euroja. Myös lääkärillä käynnit maksavat ja aluksi käyntejä saattaa olla 2 – 3 kuukauden välein.

Tässä linkki Akuutti ohjelmaan. Kilpirauhas osuus alkaa 5 min kohdalta.

http://areena.yle.fi/tv/2077335