Avainsanat

, , , , ,

Kun kasvat narsistisessa kodissa jossa ei ole rakkautta, joudut ihmettelemään usein vanhempien käytöstä verrattuna muiden vanhempiin. Vaikka ymmärrät läheisyyden tarkoituksen mutta et itse saa kokea sellaista, tunnet olevasti täydellisesti hylätty. Sinulle ei tule tunnetta että olisit rakastettava tai rakastettu. Et myöskään rakasta itseäsi, koska et tunne olevasi rakastettu.

Tämä vakava tunnetila vaikuttaa kaikkiin suhteisiisi, myös suhteeseesi sinuun itseesi. Monet jotka ovat kasvaneet narsistisessa perheessä voivat olla suuren osan elämästään syvästi masentuneita, yksinäisiä, ilman läheisiä ystäviä, jopa erakkoja, jotkut jopa tekevät niin suuren päätöksen että tekevät itsemurhan, koska kokevat epäonnistuvansa kaikessa eivätkä tunne kuuluvansa mihinkään.

Tässä on asia jonka et saa antaa vaikuttaa omaan elämääsi vaikka sinulla olisi voimakas pelko tulla hylätyksi, nöyryytetyksi ja tarpeettomaksi. Sinä ansaitset rakkautta ja tulla rakastetuksi. Et ole itse voinut valita vanhempiasi etkä kotia jossa kasvat.

Sinä hetkenä, jolloin saat voimaa päättää itse omasta elämästäsi ja jolloin huomaat että sinusta välitetään, olet rakastettava ja rakastettu, koko elämäsi muuttuu. Silloin pystyt myös rakastamaan itseäsi joka muuttaa täysin koko elämäsi tarkoituksen.