Avainsanat

, ,

Narsistisen isän tytärtä kuvataan usein tyytymättömäksi, vaikka hän saisi isältään sitä mitä tarvitsee – huomiota. Tytär ei koskaan saa isältään riittävästi huomiota ja rakkautta vaan joutuvat aina kilpailemaan esim. sisarusten kanssa saamastaan huomiosta ja rakkaudesta.
Kun tytär on pieni isä saattaa kehua kuinka söötti ja kaunis hänen tyttärensä on, mutta tyttären vanhentuessa hän saa harvoin isältään kehuja. Isän kommentit saattavat muuttua arvosteluksi esim. painon ja ulkonäön suhteen sekä vääränlaisesta asenteesta. Isä ei kehu tyttären koulumenestystä tai menestystä uralla. Jos isä sattuu joskus sanomaan jotain positiivista, se ei ole riitä tyttärelle. Tyttö- tai poikaystävät eivät kelpaa isälle, vaan isä arvostelee heidän olevan liian huonoja hänen tyttärelleen.
Pahimmassa tapauksessa tytär alkaa välttää sitoutumista tai ottaa suhteessa ”narsistisen” roolin jonka on oppinut isältään ja luulee näin tekevänsä suhteesta turvallisen, itselleen. Se kuitenkin lopulta tuhoaa suhteen.

Tytär tarvitsee isänsä palvontaa, se vahvistaa hänen itsetuntoa ja auttaa häntä ymmärtämään oman tärkeytensä. Terve isä antaa tyttärelleen tämän odottamaa huomiota, rakkautta ja huolenpitoa. Onhan tytär isälleen erityisen tärkeä ja jolle hän haluaa antaa rakkautta, koska hänellä on mahtava tytär.