Avainsanat

, , , ,

Kun narsistinen ihminen kasvaa aikuiseksi, he ovat miettineet ja päättäneet asian niin, että henkilö jonka he valitsevat kumppanikseen antaa heille täydellisen rakkauden ja onnen sekä poistaa samalla kaiken kärsimyksen ja epätoivon heidän elämästään.
Narsisti uskoo myös täydellisen rakkauden nostavan heidän heikkoa itsetuntoa.
Tämä voimakas tarve saada täydellistä rakkautta on jänne heidän lapsuudestaan.

Useimmat aikuiset ymmärtävät, että täydellinen rakkaus on voimakas tunnetila, mutta ymmärtävät myös sen, että se vaatii täydellistä sitoutumista suhteeseen sekä kunnioitusta ja arvostusta rakastettuaan kohtaan, niin kuin meidän pitäisi tehdä – ei määrätä ja vaatia toiselta täydellistä rakkautta, sitoutumista, kunnioitusta ja arvostusta ja itse käyttäytyä toisin ja satuttaa sekä pahoittaa toisen mieli omalla päinvastaisella käytöksellä.

Narsisti ei pysty rakastamaan oikealla tavalla.