Avainsanat

, ,

”Kaupankäynti” narsistisen lapsen kanssa vaatii rakkautta, sekä aimo annoksen kärsivällisyyttä ja huumoria. Vanhemmuus narsistisen lapsen kanssa voi olla poikkeuksellisen hankalaa, koska sinun ei tarvitse vain käsitellä hänen tämän hetkistä käyttäytymistä, vaan sinun tulee vanhempana olla motivoitunut muuttamaan hänen käyttäytymistä myös tulevaisuudessa jotta hän voisi toimia asianmukaisesti myös aikuisena.

Tässä muutamia vinkkejä jotka voivat auttaa sinua selviytymään kun tilanne on pahimmillaan.
1. Aseta kohtuulliset ja ikään sopivat rajat ja valvoa niitä. Sinun täytyy olla lempeä, mutta tiukka. Ole tarkka rikkomuksista ja käytä sovittua rangaistusta rikkomusten sattuessa.

2. Kun kannustat ja kehut, älä odota samanlaista käyttäytymistä vastineeksi. Narsisti ei myönnä, että kukaan muu paitsi hän ansaitsee ihailua.

3. Näytä kiintymystä, mutta älä odota saavansa sitä takaisin. Narsistisen lapsen on epätodennäköistä näyttää emotionaalista puoltaan, ellei se ole hyvä veruke, jos hän haluaa sinulta jotain.

4. Aseta henkilökohtaiset rajat äläkä anna periksi. Oman minäkuvan säilyttäminen on välttämätöntä.

5. Pidä hänet vastuussa omasta käyttäytymisestään. Tee selväksi, että hän on vastuussa omasta toiminnastaan ja niiden seurauksista.

6. Astu hänen kenkiinsä. Muista ettei hän kykene tuntemaan empatiaa. Yritä parhaalla tavalla nähdä asiat hänen näkökulmastaan. Yritä samaistua ja ajatella hänen laillaan, niin paljon kuin mahdollista ja tunnustaa kuinka vaikeaa on selviytyä kaikesta ollessaan narsistinen lapsi. Hän kärsii tästä tilanteesta kaikkein eniten.