Avainsanat

, ,

Onko narsisti mies aggressiivisempi kuin narsisti nainen?

On yleinen harhaluulo, että narsisti miehet ovat aggressiivisempia kuin narsisti naiset. Itse asiassa, kumpikin ovat yhtä aggressiivisia narsistisesti, mutta se näkyy eri tavalla.

Yleensä narsisti mies nähdään aggressiivisemmaksi. Tämä johtuu siitä, että narsisti mies on vuorovaikutuksessaan yleisemmin fyysisesti väkivaltainen lyömällä, huutamalla, uhkaamalla jne. kun taas narsisti naiset käyttävät enemmän henkistä väkivaltaa.

Erona miehen fyysiseen väkivaltaan, jonka lopputulos vahingoittaa toista fyysisesti, naisen henkinen väkivalta vahingoittaa sosiaalisia suhteita. Tämä väkivalta toimii henkisellä tasolla (kuten manipulointi, uhkailu, ilkeä juoruilu, valehtelu jne.). Tällainen käyttäytyminen vahingoittaa (tai uhkaa vahingoittaa) sosiaalisia suhteita, vaikeuttaa hyväksytyksi tulemista erilaisiin ryhmiin sekä vahingoittaa ystävyyssuhteita ja parisuhdetta.

Tämä hienovarainen henkinen väkivalta on päivittäistä kaikilla narsistisilla naisilla. Riippumatta siitä tapahtuuko tämä kotona, työpaikalla tai sosiaalisessa yhteisössä. Tämä käyttäytyminen koskee kaikkia narsisti naisen suhteita. Tämäntyyppinen käyttäytyminen vahingoittaa toisia ihmisiä perheen sisällä, työpaikalla, koulussa, kaikkialla missä narsisti nainen on osallisena tavalla tai toisella. Koska narsisti nainen ei tunne vastaavanalaista pelkoa eristäytymisestä sosiaalisissa tilanteissa, he eivät arvosta suhteita ja siksi kokevat ettei heillä olen mitään menetettävää.

Yksi asia, joka pitää uhrin usein narsistisen naisen ”otteessa” on se, että heidän uhrinsa (sekä miehet että naiset) ovat todennäköisesti vaienneet narsisti naisen henkisestä väkivallasta toisin kuin narsisti miehen väkivaltaisuudesta. Narsisti miehen fyysinen väkivalta on toisaalta etu, koska se pystytään tunnistamaan nopeammin ja uhrin sekä sivullisten on helpompi puhua ja puuttua asiaan. Kun taas narsisti naisen hienovarainen henkinen väkivalta on usein vaikea tunnistaa tai ymmärtää. Usein uhri on jo todella masentunut tai ahdistunut ennen kuin ymmärtää tilanteen. Narsisti nainen on myös erittäin taitava peittämään pahinta ”raivoa” muilta. Vain silloin kun hän jää uhrin kanssa kahden hänestä tulee ilkeä oma itsensä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että myös nainen voi olla fyysisesti aggressiviinen ja mies taas henkisesti väkivaltainan.