Avainsanat

, , ,

1. Onko hän henkisesti väkivaltainen tai raivoaako hän varsinkin silloin kun hän kokee tulleensa loukatuksi? Syyttääkö hän ”sinua” tai väittää että sinä ”näyttelet” tai että sinulta menee ”kontrolli”?

2. Alussa hän oli vain ”liian hyvä ollakseen totta”?

3. Hän käyttää sinua hyväkseen taloudellisesti tai pyytää sinua auttamaan häntä rahallisesti?

4. Tuhlaako hän rahaa yli varojensa?

5. Koskevatko kaikki asiat aina vain häntä eikä koskaan sinua? Eikö hän välitä tarpeistasi ja tunteistasi, on epäkiitollinen eikä arvosta saavutuksiasi? Eikö hän arvosta ystävällisyyttäsi ja huomaavaisuuttasi? Näyttääkö hän siltä, ettei ole aidosti kiinnostunut elämässäsi?

6. Onko hän kontrolloiva? Manipuloija? Määrääkö hän suurimmassa osassa asioista?

7. Onko hänellä kaksi puolta? Toinen joka on julkinen (täydellinen persoona josta kaikki pitävät, jonka tiedät valheeksi) ja toinen puoli jonka hän näyttää vain sinulle? Käykö hän ulkona tehdäkseen vaikutuksen muihin ihmisiin?

8. Vahingoittuuko hänen egonsa helposti, vai suuttuuko hän pienimmästäkin kritiikistä? Pitääkö sinun olla varovainen sanomisistasi ja äänensävystä?

9. Hän odottaa erityiskohtelua tai luulee, että hän on ”oikeutettu” siihen?

10. Puhuuko hän enemmän itsestään kuin mikä sinusta on normaalia?

11. Välttääkö hän katsekontaktia kanssasi tai pidättäytyykö hän seksistä tai hellyyden osoituksista? Onko hän ollut uskoton?

12. Onko hänellä empatiaa tai myötätuntoa toisia kohtaan tai onko hän ”näytellyt” kohentaakseen ”julkista persoonaa”?

13. Tuntuuko sinusta henkisesti ahdistavalta ja masentuneelta?

14. Oletko huomannut menettäneesi itseluottamusta ja itsetuntoa?

15. Onko hän teatraalinen? Toisin sanoen hän haluaa olla keskipisteenä, näyttelee sujuvasti ja kertoo (tarinoita) itsestään, jotta saisi huomiota ja ihailua? Onko hän äänekäs tai käyttäytyy kuin olisi näyttämöllä jopa kahdenkeskisissä keskusteluissa toisten ihmisten kanssa?