Avainsanat

, ,

Lehtikaali on maailmalla jo pois muodista. Suomessa siihen jaksetaan yhä uskoa.

Moni suomalainen terveysintoilija vannoo yhä lehtikaalin nimeen, mutta nyt alkaa olla aika opetella uusi aine, kurkuma. Eturintaman ruokaintoilijat kautta maailman vannovat jo sen terveysvaikutusten nimeen, kirjoittaa The Financialist.

Pian kurkumaa nautitaan muun muassa juomina, mutta myös kaiken maailman ravintolisinä. Sitä lisätään myös meikkeihin ja esimerkiksi kasvovoiteisiin.

Kurkumaa käytetään yleisesti ruoanlaitossa Aasiassa ja Lähi-idässä.

Intoilijoiden mukaan kurkuma parantaa lähes vaivan kuin vaivan. Sen väitetään lievittävän niveltulehdusta, parantavan ruoansulatusta, olevan kelpo apu Alzheimerin taudin hoidossa ja jopa olennainen parannuskeino syövässä.

Yhdysvaltalainen, vaikutusvaltainen National Institutes of Health yrittää nyt sammuttaa kurkumapaloa kertomalla, että kliinisissä tutkimuksissa on saatu vain vähän luotettavaa näyttöä kurkuman terveysvaikutuksista.

Virasto kuitenkin myöntää, että on olemassa joitakin alustavia viitteitä kurkuman hyödyistä tulehduksissa ja syövissä. Viraston mukaan kurkumalla on myös antioksidanttisia vaikutuksia.

Kurkuman tuonti esimerkiksi Yhdysvaltoihin yli kaksinkertaistui vuosikymmenessä. Sitä saa esimerkiksi kahviloista ja supermarketeista ympäri maata ennen kaikkea juomina.

KurkumanTerveysvaikutukset

Lähde: kauppalehti.fi