Liikkujalle nestetasapainon ylläpitäminen ja sen korjaaminen on erityisen tärkeää.

Jos treeni on töiden jälkeen tai illalla kannattaa juoda koko päivän tasaisesti. Näin varmistat että nestetasapaino on kunnossa treenin aikana. Noin tuntia ennen treeniä kannattaa veden juonti lopettaa, niin treenin aikana ei tarvitse piipahtaa vessassa. Ota kuitenkin kunnon hörppy n 2 dl vettä noin 5 minuuttia enne treeniä.

Treenin aikana kannattaa ottaa vettä noin 20 minuutin välein aina 2 dl kerrallaan, ei liian suuria kerta-annoksia jotta keho käyttää tankatun nesteen hyödyksi eikä vesi hölsky masussa. Jos jano kuitenkin yllättää, tarkoittaa se, että sinulla on jo pieni nestehukka, eikä sitä saa korjattua enää treenin aikana.

Muista myös juoda treenin jälkeen! Janon tunne häviää kun juot, vaikka elimistösi tarvitsisikin vielä lisää vettä. Vettä tarvitaan mm. kehon palautumiseen.

Vesi on riittää juomaksi, kun treenin kesto on alle 1,5 tuntia, eikä ilma ole liian kuuma. Mitä enemmän hikoilee, sitä enemmän tarvitset nestettä. Suolojen menetys kovassa ja pitkäkestoisessa treenissä on hyvä korvata esim. urheilujuomalla.

Hyvää treeniä!

StayHydrated