Huthapeli on kuin Peter Pan. Hän on mies tai nainen, joka kasvaa isoksi, muttei aikuiseksi. Hänen elämässään tärkeintä on vapaus.

”En halua jalkaani mitään palloa” tuskailee mies hermostuneena, kun vaimo yrittää keskustella perhe-elämän säännöistä. Vaimo toivoisi, että mies tulisi töistä kotiin ja ottaisi enemmän vastuuta kotitöistä. Huithepelia säännöt ja kellonajat ahdistavat. Hän haluaa, että elämässä on monta vaihtoehtoa joista valita, mennäkö kaverin kanssa oluelle, lähteäkö salille tai menisikö kotiin.

Huithapeli ei kestä sitä, että puoliso kyselee ”koska tulet”. Se herättää kiusaantuneen reaktion ”anna minun olla rauhassa!”. Hän viettää kyllä mielellään yhteistä aikaa puolisonsa kanssa, mutta spontaanisti. Jos parisuhdeviikonlopuista päätetään viikkona etukäteen, se ei ajan tullen maistu miltään, jos hän ei saa tehdä ohjelmaan edes pientä viime tipan muutosta. Liian tarkasti etukäteen suunnitelluista asioista katoaa viehätys.

Aina löytyy paikkaaja. Huithapelilla on yleensä ollut vanhemmat, jotka ajattelevat, että lasta ei pidä rajoittaa ja lapseen täytyy luottaa. Niinpä huithapeli sai olla ja mennä oman mielensä mukaan. Hänen ei juuri tarvinnut osallistua kotiaskareisiin, ei kenties siivota edes omaa huonettaan. vanhemmat ovat voineet kyllä käskeä siivoamaan, mutta kun lapsi ei välittänyt siitä, äiti siivosi lapsenkin huoneen, yleensä se on äiti.

Huithapeli oppi, että jättää hommat tekemättä, aina löytyy joku, joka tekee ne hänen puolestaan. Hänen oma elämänsä on pelkää hauskanpitoa. Huithapelita on naisissakin, mutta enemmän miehissä. Voisi esittää kysymyksen, hemmotellaanko poikia herkemmin kuin tyttöjä?

Huithapeli menee naimisiin ihmisen kanssa, joka ottaa kantaakseen arjen vastuut hänenkin puolestaan. Kuvio alkaa usein jo seurusteluaikana. Kumppani kerää hänen vaatteet lattialta ja laittaa ne pesukoneeseen. Kun huithapelilta ovat rahat huvenneet mukavan elämän rahareikiin, seurustelukumppani ostaa ruoat tai lainaa rahaa.

Miksi joku suostuu paapomaan ja passaamaan aikuista ihmistä? Kaikki eivät suostukaan, mutta aina löytyy niitä jotka siihen suostuvat. Yksi syy on se, että huithapelit ovat usein hauskaa seuraa. Siksi moni heistä ajattelee, että ei kukaan haluakaan heidän muuttuvan. Onhan heidän pelkkä olemassaolonsa ilo kanssaihmisille.

Selityksi ja vitsejä. Huithapelit ovat hyviä selittämään erimielisyydet pois. He osaavat usein myös tehdä ikävästäkin asiasta huumoria. Seurusteluaikana kumppani jaksaa vielä purskahtaa nauruun ja leppyy, koska toinen on niin hurmaava. Mutta ajan mittaan selittely alkaa rasittaa. ”Minkä sille mahtoi, että vanha koulukaveri tuli vastaan!”. Puoliso joutuu toteamaa, ettei toisen lupauksiin ei voi koskaan luottaa.

Vakka huithapelit tulevat ja menevät oman päänsä mukaan, he eivät välttämättä ole sen herkempiä tekemään syrjähyppyjä kuin muutkaan. Flirttailla he kyllä tykkäävät, mutta se on ja seuraelämää, eikä huithapeli tarkoita sillä välttämättä mitään sen enempää. Hän vain haluaa olla hurmaava. Huithapelin huolettomuus vahvistaa puolisossa vastuullisuutta ja vakavuutta. Huithapelien perheessä avioerot tulevatkin usein sen avuksi, että puoliso väsyy kantamaan yksin vastuuta. siinä vaiheessa huithapeli säikähtää ja saattaa takertua puolisoonsa. Hätäpäissään hän lupaa parantaa tapansa, ryhtyä pitämään kiinni aikatauluista ja suunnitelmista. Mutta tilanteen rauhoituttua lupaukset saattavat unohtua. Elämässä on joka päivä kaikenlaista kiinnostavaa joihin on niin houkuttelevaa lähteä mukaan.

WhyDoWeHaweToGrowUp

Teksti on terapeutilta saadusta monisteesta jossa ei näy lähdettä.