Säästyt paljolta vaivalta tavaroiden järjestämisessä ja karsimisessa, jos noudatat seuraavia neuvoja.

  • Ajattele kaksi kertaa ennen kuin ostat mitään. Päätä jo ostaessasi missä aioit pitää tai säilyttää tavaran ja mihin aiot käyttää sitä ja aiotko oikeasti käyttää sitä. Jos sinun on vaikea vastata näihin kysymyksiin, olet toden näköisesti ostamassa rojua.
  • Poista sana ”toistaiseksi” ja ”hetkeksi” sanavarastostasi. Aina kun huomaat laittavasi jonkin tavaran johonkin ”toistaiseksi” tai ”hetkeksi” se tarkoittaa, että aiot myöhemmin laittaa sen oikealle paikalle. Pääset helpommalla ja vähemmällä vaivalla kun laitat sen oikealle paikalle heti.
  • Jos tiedät olevasi keräilijätyyppi, tee itsellesi sääntö ”kun jotain uutta tulee, jotain vanhaa pitää lähteä” Näin ainakin rojun ja tavaran määrä pysyy vakiona.

ÄläKerääRojua