Nykyinen elämämme voi saattaa olla liian monimutkaista, mikä vaikuttaa stressitasoomme. Sotku tekee meistä kiireisiä ja hermostuneita. Yritä siis karsia ja poistaa elämästäsi kaikki sotku ja turha, oli sitten kyse omaisuudesta, sitoumuksesta tai ihmisistä.

Meillä on liikaa asioita elämässämme. Luovu siis kaikesta omaisuudesta joka ei paranna elämääsi, vaan vie tilaa tai tuo mieleen huonoja muistoja.

Tunnista ne asiat joita olet valmis tekemään saavuttaaksesi päämääräsi ja mieti mistä olet valmis luopumaan. Tunnista asiat joita teet rutiininomaisesti ja ne vievät sinulta energiaa antamatta mitään takaisin eivätkä ole välttämättömiä. Luovu ihmissuhteista jotka eivät tuo iloa ja paranna elämääsi vaan vievät vain sinulta ja saat heistä pahan mielen. Myös ihmiset voivat olla sotkua.

10 asiaa