Avainsanat

, ,

Liian usein läheiset/ystävät eivät anna tarpeeksi aikaa parantua vaikeasta suhteesta narsistin kanssa. Monesti toisista tuntuu, että suru kestää liian kauan ja asiasta pitäisi jo päästä yli, eikä jakseta olla tukena ja kuunnella toisen surua ja ahdistusta tai jopa pelkoa. Asiasta ei ole niin yksinkertaista päästä yli traumaattisen ja vaikean suhteen jälkeen. Tärkeintä kuitenkin olisi pystyä olemaan onnellinen siitä, että on päässyt pois suhteesta!

Tämä suhde on luultavasti ollut se mitä on luultu rakkaudeksi. Kaikki on kuitenkin ollut yksipuolista, narsisti kun ei pysty rakastamaan eikä antamaan rakkautta. Kaikki on ollut valhetta! Narsisti ei koskaan myönnä, että hänessä olisi mitään vikaa. Ennemmin tai myöhemmin hän kertoo enemmän valheita jotka avaavat vanhat haavat uudelleen.

Yhdeksän kymmenestä narsisti aloittaa pian uuden suhteen ja näyttää taas omat parhaat puolensa. Hän myös tekee kaikkensa satuttaakseen exäänsä uudella suhteella.

Uudesta suhteesta huolimatta hän saattaa alkaa vaania, uhkailla, soittaa häirikkösoittoja ja lähettää tekstiviestejä lähes lakkaamatta ja tehdä kaikkensa vahingoittaakseen exäänsä.

Narsistista irti pääseminen ei ole helppoa uhrille eikä läheisille!