Avainsanat

Narsistilla on kahdet kasvot – todelliset kasvot ja kasvot jota hän haluaa näyttää muille. Nämä kasvot ovat kaukana toisistaan – kuin yö ja päivä. Se millaiset kasvot näet riippuu siitä kuinka kauan ja kuinka hyvin tunnet hänet. Narsisti voi olla erittäin viehättävä/charmikas ja tietää miten saada hyväksyntää ja ihailua. Ihminen joka ei tiedä, eikä tunne narsistia tarpeeksi hyvin, luulee että tämä on yksi ihanimmista ihmisistä jonka hän on tavannut!

Hän uskoo, että narsisti on yksi älykkäimpiä, kilteimpiä, ystävällisimpiä, hauskimpia, miellyttävimpiä, kiinnostavimpia, lahjakkaimpia ja taitavampia ihmisiä johon hän on koskaan tutustunut. Kuitenkin kaikki jotka tuntevat narsistin paremmin (perheenjäsenet, pitkäaikainen työkaveri jne.) tietävät, että narsisti on yksi kauheimpia, turhauttavampia ja ilkeimpiä ihmisiä joita he tietävät ja monesti pelkkä narsistin nimen mainitseminen saa heidät tuntemaan olonsa levottomaksi, vihaiseksi, turhautuneeksi tai muuten vaan onnettomaksi/surulliseksi tai jopa ahdistuneeksi.

Mikäli joku tapaamasi ihminen tuntuu ”liian hyvälle ollakseen totta”, ole varovainen!