Avainsanat

, ,

Narsisti rakastaa vain saadakseen vastarakkautta – tämä on narsistin rakkautta. Normaalissa parisuhteessa rakkauden osoittaminen ei ole vaihtokauppaa, vaan perustu puhtaaseen rakkauteen toista ihmistä kohtaan. Jos lapsesi lopettaa rakastamasta sinua, et lakkaa rakastamasta lastasi. Et voi olla rakastamatta omaa lastasi. Jos narsisti kokee, ettei häntä rakasteta ja ”palvota”, hän lopettaa rakastamisen. Narsisti heijastaa rakkautensa itseensä. Toisin sanoen, narsisti ei kykene osoittamaan oikeaa rakkautta, koska heillä ei ole sellaisia tunteita. Narsisti rakentaa omaa imagoaan sitä varten, että he saisivat tarvitsemaansa ihailua ja kunnioitusta muilta ihmisiltä ja sitä kautta he osoittavat ”rakkautta” toista ihmistä kohtaan odottaen vastarakkautta.

”kaikki näkevät kuinka ihana olen, joten minun täytyy olla todella ihana, eikä kukaan ei voi olla rakastamatta näin ihanaa ihmistä kuin minä”