Avainsanat

, ,

Kaalisoppadieetin teho perustuu keiton kasvisten puhdistavaan, nestettä poistavaan ja rasvaa polttavaan vaikutukseen. Kun dieettiä noudattaa täsmällisesti, pitäisi painon pudota 5 – 8 kiloa viikon aikana. Mitä ahkerammin keittoa syö, sen enemmän painon pitäisi pudota. Dieettiä voi noudattaa siihen asti, kunnes tuo kahdeksan kilon pudotus on saavutettu tai korkeintaan kolme viikkoa.

Ravitsemuksellisesti dieetin ravintosisältö on lähestulkoon kohdallaan, ainoastaan välttämättömiä rasvahappoja jää puuttumaan, mutta se asia on helposti korjattu. Lisäämällä pari ruokalusikallista hyviä kasviöljyjä ruuan joukkoon päivän mittaan ei välttämättömistä rasvahapoistakaan pitäisi tulla puutetta vaikka tätä dieettiä noudattaisi kolmekin viikkoa. Asia erikseen on sitten se, kuinka kauan näin maultaan yksipuolista dieettiä pystyy noudattamaan.

Kaalikeiton resepti

  • 1  kaali
  • 3  sipulia
  • 3  purjoa
  • 2  säilyketomaattitölkkiä
  • 2  vihreää paprikaa
  • 1  kokonainen varsisellerinippu
  • 1  vähäsuolainen liemikuutio

Kasvikset paloitellaan pieniksi kuutioiksi, laitetaan kattilaan ja päälle lisätään sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Mausteena voi käyttää valkosipulia, pippuria, currya, chiliä ja tabascoa, mutta suolaa vain hivenen verran. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja jätä keitto hautumaan, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

Dieetin aikana kiellettyä on kaikki muu syöminen ja juominen, kun se mikä on listassa mainittu. Myös alkoholipitoiset juomat (niitä tulee välttää vuorokausi dieetin päättymisen jälkeenkin), sokeripitoiset juomat, hiilihapotetut juomat, makeutusaineet, kahvi ja tee.

1 päivänä: 1 hedelmä, runsaasti keittoa, sokeroimatonta mehua, vettä

2 päivänä: vihreitä vihanneksia (ei papuja, hernettä, eikä avocadoa) ja keittoa, vettä. Illalla iso uuniperuna 1tl voin kera.

3 päivänä: hedelmiä ja vihanneksia vapaasti (ei perunaa), keittoa, vettä

4 päivänä: 3 banaania, keittoa, rasvatonta maitoa ja luonnonjogurttia rajoituksetta, vettä

5 päivänä: 6 tomaattia, 250 -300g naudanlihaa, keittoa, vettä vähintään kuusi lasillista

6 päivänä: 250 -300g naudanlihaa tai nahatonta broileria tai kalkkunaa, keittoa, vapaasti vihanneksia (ei perunaa), vettä

7 päivänä: Kokojyväriisiä ja vihanneksia vapaasti, keittoa, sokeroimatonta mehua ja vettä

Jos haluat vielä jatkaa dieettiä, niin aloita alusta. Älä kuitenkaan jatka yhtäjaksoisesti kolmea viikkoa kauempaa.

 

Aluperäinen lähdetieto on poistettu netistä (laihdutusnetti .fi)

Tässä artikkelissa esitetyn ohjeen noudattaminen tapahtuu omalla vastuulla.