Koti järjestykseen

KotiKuntoon2016

Tammkuun 2017 aloitan samalla ajatuksella kuin 2016.
Jokaisena tammikuun päivänä lähtee jokaisen päivämäärän verran tavaraa kiertoon.
Yhteensä siis 496 tavaraa ja aivan varmasti vuodessa on tullut sen verran lisää. Elokuussa 2016 löysin ns paremmille vaatteille ja asusteille kivan myyntipaikan, mutta vaatetta riittää ja riittää ja riittää. Jos joka toinen päivä poislaitettavat täytyisi löytyä vaatehuoneesta. Saisin siihenkin jotain järjestystä.

Tästä se taas lähtee!

NinaHannele 🙂

2016 päätin alkaa ”raivata” kodista kaiken tarpeettoman pois sekä maalata kaikki seinät ja mahdollisesti uusia muitakin pintoja kuten lattia ja kosteiden tilojen kalusteet ja pinnat. Kyllä siihen tarvitaan vuosi tai kaksi 😀

Muutto suuresta yli 400 m2 omakotitalosta 100 m2 kerrostaloon vaatii melkoista raivausta. Vaikka muuton aikana kierrätykseen, kirpputorille, ystäville, tutuille ja tuntemattomille siirtyi suuri määrä tavaraa, sekä iso vaihtolavallinen kaatopaikalle, tavaraa riittää. Uuden kodin etsiminen oli myös vaikeaa, sillä ensin oli mietittävä mihin huonekalut mahtuvat ja sen jälkeen mihin kaikki muu tavara mahtuu. Jo huonekalut vaativat asunnolta tietyt kriteerit sillä ne on hankittu korkeaan avaraan kotiin keskustassa, jonka jälkeen ne siirtyivät muitta mutkitta omakotitaloon ja sen lisäksi piti vielä hankkia muutamia huonekaluja lisää.

Tavaran paljous vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti, eivätkä liika tavara ja kiire ole hyvä pari. Itselleni tavaranpaljous muistuttaa tekemättömästä työstä joka jäi muuton jälkeen kesken. Olin onnellinen, että tavarat mahtuivat uuteen kotiin ja se riitti silloin minulle ja nyt se rasittaa mieltä.

Myös fengshuin kannalta ”roju” on haitallista. Roju pysäyttää energian kulun ja sairastuttaa kotia ja sen kautta myös asukkaat. Jokaisella ilmansuunnalla on meille oma merkitys (mm. parisuhde, luovuus, ura, vauraus ja terveys). Ilmansuuntaan kasautunut ”roju” pysäyttää energiankulun ja vaikuttaa meihin negatiivisesti.

Edellinen koti oli aivan täydellinen ja unelmien täyttymys. Sen fengshuit olivat osittain kunnossa, mutta liian paljon oli ”pielessä” jo pelkästään suunnitteluna ja rakenteiden syistä. Tässäkään kodissa kaikki ei ole täydellistä fengshuin mukaan, mutta niiden korjaaminen on paljon helpompaa tavaran paljouteen on helpompi puuttua. Siksi tänä vuonna kodin järjestäminen on toinen tärkeimmistä asioista uuden ajanjakson aloittamisessa.

Osallistun myös kampanjaan jossa 2016 ei saa ostaa uusia vaatteita tms. Se ei tule olemaan ongelma sillä vaatteita minulla riittää pienen vaatekaupan verran.

Maaliskuu ja edellinen projekti on vielä kesken. Helmikuussa en saanut siivottua kuin sähköposteja, mutta se oli heti näkyvä muutos. Samalla karsin muitakin sähköposteja kuin pelkästään fitnekseen liittyviä. Suosittelen tätä siivousta. Olo on paljon kevyempi vaikka tälläkin hetkellä lukemattomia sähköposteja on yli 400! Niitä tulee päivittäin kymmeniä ja vaikka yritän poistaa niitä kerran päivässä (puhelimen kautta) osa jää roikkumaan ja odottamaan siirtoa oikeaan kansioon. Tiedän että postit saisi ohjattua suoraan oikeisiin kansioihin, mutta nyt minun on pakko selata ainakin otsikot ja sen perusteella rekisteröidä ne joihin täytyy vastata pikaisesti.

MaaliskuuVaatehuoneMaaliskuuProjektin projekti on tehdä helmikuussa tekemättä jääneiden myynti-ilmoitusten tekeminen ja lisäksi pienen vaatehuoneen uudelleen järjestäminen ja seinien maalaus. Vaatehuoneessa on urheilu-, käyttö- ja juhlavaatteita sekaisin ja osa kengistä. Sekä paljon sellaista tarpeetonta joka joutaisi kierrätykseen, sillä tätä pientä vaatehuonetta ei edes koskettu tammikuun aikana. Maaliskuussa on pääsiäinen ja neljä päivää ”pakollista” lomapäivää.

 

Helmikuu ja uusi projekti jonka itse asiassa keksin juuri hetki sitten.
Koska vanhasta ja stressaavista asioista on päästettävä irti, helmikuun aikana luovun kaikista ”ylimääräisistä” ja turhista fitnekseen liittyvistä asioista ja tavaroista. Kaikki sellainen saa jäädä joita voin hyödyntää joogaopiskeluissani, muu saa lähteä, kuten lehdet, treenipenkki, vatsalihas”penkki” ja kaikki käsipainot paitis kevyimmät. Sähköpostista siivoan ja lopetan kaikki ulkomailta tulevat fitness postit. Kirjat saa jäädä koska niissä on muutakin hyvää tietoa yleisesti terveydestä ja hyvinvoinnista.

Perjantai 5.2.

Kuinkas ollakaan kuukausi vaihtui jo helmikuuhun.

Tammikuu alkaa Minimalistipelillä johon osallistun yksin ilman ystävää. Kuukauden aikana kotoa saa lähteä lähes 500 tavaraa. Tarkoitus on joka päivä laittaa pois niin monta tavaraa pois mikä on päivämäärä. Eli 15. päivä luovutaan 15 tavarasta.

Sunnuntai 31.1.

Tammikuun minimalistipeli on suoritettu loppuun ja tavaraa poistettu kodista 496 kappaleen verran. Tosin muutama odottaa vielä ostajaa. Olen ylpeä itsestäni, että sain tammikuun lupaukseni suoritettua ja pystyin luopumaan myös niistä kankaista pienen kehityskeskustelun jälkeen.

Tiistai 19.1.

278 tavaraa on lähtenyt joko eteenpäin uusiokäyttöön tai roskikseen ja tämä ei näy missään!

On oikeasti yllättävää kuinka vaikeaa on luopua ihan tyhjänpäiväisistä tavaroista joita ei ole käyttänyt vuosiin. Löysin kankaita joita en edes muistanut olevan olemassakaan enkä heittänyt niitä pois sillä tiedän henkilön joka ompelee, mutta ovatko nämä hänelle edes tarpeellisia, sillä joukossa oli kangasta jota sain mukaan häneltä koristetyynyjen kanssa, jos tarvitsee uusia tai korjata! Joopa joo, jos en saa ommeltua pudonnutta nappia takaisin niin alkaisinko ommella – en! Joten nyt menen laittamaan kaikki kankaan palaset pussiin ja roskikseen!

Kiitos!

Sunnuntai 10.1.

Ilmeisen vaikeaa on luopua tietyistä tavaroista. Huomaan että viikkaan vaatteita ja laitan niitä uudelleen järjestykseen, mutta vain harva päätyy kierrätykseen. Vaatteiden osalta teen niin, että kerään niitä kassillisen tai pari ja vien Hurstin vaatekeräykseen. Nämä yleisimmät ja suurimmat jotka pitävät kierrätyslaatikoita jokaisen ulottuvilla, harrastavat sellaista toimintaa joka ei sovi minun auttamisideologiaan. Haluan itse viedä tavarat sinne mistä tiedän niiden lähtevän suoraan eteenpäin apua tarvitseville.
Huomaan myös miettiväni, ehkä liikaakin, sitä kenet saisin iloiseksi antaessani jotain pois. Jos kyse on esim. villalangoista, mietin kuinka moni voisi myöhemmin ilahtua siitä, että olen antanut langat eteenpäin.

Tavaroiden karsiminen ei todellakaan mene päivämäärä järjestyksessä. Tänään olen karsinut pois päivien 9 (päivä 10 on jo hoidettu jo viikolla), 20, 26, 30 ja 31 tavarat, yhteensä siis 116 tavaraa. Eli kun löydän ”kultasuonen” en jää odottamaan oikeaa päivää, vaan laitan kaikki samalla pois.